Рок је прошао, а одговора нема!

Прије 17 дана одржана је тематска сједница Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу у Народној скупштини Републике Српске. На сједници која је била затворена за јавност Одбор је више од два сата саслушавао ресорног министра Златана Клокића. Договор је био да министар за петнаест дана достави посланицима одговор на неколико питања.

Република Српска 19.03.2018 | 19:29
Рок је прошао, а одговора нема!
Рок је прошао – договор није испоштован. Министар Златан Клокић Одбору за европске интеграције није доставио одговоре на питања колико је Влада до сада потрошила новца на свако од 8 Представништава по свијету. Тачне бројке утрошених средстава за лобирање и даље се крију.

''Зашто'' - питање је на које ни данас није било одговора из Министарства које води Златан Клокић. Поједини министри у Влади Српске и више него изненађени питањима о раду Канцеларија по свијету и ефектима  лобистичких кућа.

''Нисам одговоран за то'' – одговорио је на питање новинара БН телевизије министар Дане Малешевић.

Они који су одговорни - ћуте. Предсједник Одбора за европске интеграције даће министру још неколико дана да одговори на питања. Док јавност не добије тачне цифре,  ако их уопште и добије,  опозиција располаже податком да је за 10 година потрошено 18 милиона марака за лобирање.

''Очекујем да ће ових дана доћи одговор и да ће министар испунити обећање које је дао на сједници како бисмо изашли из ове ситуације и  да покажемо да се мора трансапрентно радити у РС јер грађани заслужују одговор на питање гдје иде њихов новац'', рекао је предсједник Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу у НС РС Бранислав Бореновић.

Посланици СНСД-а који су и чланови Одбора за европске интеграције тврде да није било кворума за одржавање тематске сједнице. Закључци не постоје.

''На крају то што су предсједник Одбора за европске интеграције и министар договарали и један другом обећавали то су исто тако могли и на кафи договорити и обећати један другом, па онда да доставе та питања и те одговоре. Немам коментар на одржавање тематске сједнице без присуства свих чланова'', каже за БН телевизију СНСД-ов посланик и члан Одбора за евроспке интеграције Вања Бајић.

Цијела прича о трошењу новца на Представништва и лобистичке куће носи ознаку тајности. Опозиција тврди да Српска плаћа осам лобистичких кућа у Америци и да су паре узалуд и на сумњив начин потрошене.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Само

19.03.2018 20:44

Би у цузи пропјевао и признао гдје су народне паре , не само он , него и многи други њему слицни типови !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

20.03.2018 07:06

Ко је уопште овај министар, чиме је заслужио да буде у тој фотељи,шта је по струци ,шта зна да ради...ОН ЋЕ НАС У ЕВРОПУ ОДВЕСТИ ???

Name

попара

19.03.2018 22:25

Види му се на фаци да је поцео лагати од како је проговорио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез Истине

20.03.2018 07:13

Златан Клокиц је једино успио да запосли око 50так нових људи у министарство....од клинаца који су му помоцници до силиконских дама које ниста не раде него само путују по свијету. Цовјек који је поред Тегелтије довео највисе својих људи,да су барем струцњаци него све саме љубавнице и татини синови.

ОДГОВОРИТЕ