Китаровић је прва честитала Путину

Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић је, како јавља ХИНА, прва западна државница која је честитала изборну побједу Владимиру Путину и поручила му да је за јачање односа двију земаља постоје добри услови и перспектива.

Регион 19.03.2018 | 18:29
Китаровић је прва честитала Путину
Позивајући се на ББЦ и агенцију Франце Пресс, ХИНА преноси да руском предсједнику, до сада, није стигла ниједна честитка са Запада, те да су му до сада честитали предсједници Кине, Казахстана, Бјелорусије, Кубе, Венецуеле и Србије.
 
Грабар-Китаровић у честитки Путину каже да јој је „посебно задовољство да у име држављана Републике Хрватске и у лично” честита на побједи на предсједничким изборима.
 
„За унапријеђење и јачање односа између Републике Хрватске и Руске Федерације, које вежу и снажне историјске везе, постоје добри услови и добра перспектива”, пише хрватска предсједница, увјерена да ће они бити искориштени за „остваривање плодоносне сарадње у цијелом низу подручја” важних за добробит грађана двију држава.
 
Предсједница Китаровић се посебно осврнула на привредну сарадњу Хрватске и Русије истакавши да за то постоји снажан потенцијал за њено даље јачање.
 
Иначе, Грабар-Китаровић, која је прошле године била у званичној посети Русији, изразила наду да ће и Путин у блиској будућности допутовати у узвратну посјету Хрватској.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дире Страитс

19.03.2018 17:47

Страховито лијепа жена. Зрела, згодна, симпатична. Сваке похвале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Ја Би,

19.03.2018 18:19

Цеститао ,уколико ми одпису "милијарду уса доларс.

Name

Никола

19.03.2018 17:59

Немогуце да је то Тудјмановка урадила прије Додика!? То није тачно,ја мислим да је Путун када је побиједио прво позвао Додика и рекао "Миле,можес да ми честиташ,побиједио сам"! РТРС зна за ово али им Миле рекао да јос увијек не објављују него да се то чува за изборну тисину пред октобарске изборе!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

19.03.2018 18:40

Република Српска не припада западним земљама.

Name

Дире Страитс

19.03.2018 18:58

А, који земљама то припада Република Српска Никола?

Name

Еаст-Wест

19.03.2018 21:11

Ха ха ха. Чуј бивша YУ република а сад банана дрżавица Цроатија је изненада постала Запад!!! Да ли је могуће? Запад овдје надомак Бањалуке а за Запад сав Балкан је југоисточна европа. Чуј Хрватска постала Запад! Хахахаха

ОДГОВОРИТЕ