Титеов идеални Бразил - да ли ће са овом алом да нападне Србију?

Бразилски новинари педвиђају промене у стартних 11 за мечеве против Русије и Немачке. . .

Фудбал 20.03.2018 | 19:00
Титеов идеални Бразил - да ли ће са овом алом да нападне Србију?
Ривал репрезентације Србије на Мундијалу у Русији и један од главних фаворита за освајање Златне богиње - Бразил, у наредних неколико дана имаће два јака тест меча. Бразилци 23. марта играју против домаћина СП, а онда четири дана у репризи полуфинала из 2014. састају се са Немачком. 

Како пише тамошњи Глобоеспорте селектор Тите пробаће две комбинације у тим утакмицама. Овај извор наводи како искусни стручњак планира да из стартних 11 избаци једног од кључних играча из квалификација -Рената Аугуста, те да Филипеа Кутиња тестира као класичног плејмејкера. У том случају, по боковима би му играли Даглас Коста (лево) и Вилијан (десно). И док је крилни нападач Челсија био стандардан у националном тиму у претходном периоду, Коста је ређе добијао шансу. Он ће у овом случају "изигравати" повређеног Нејмара. 

Кутињо би тако ишао у средину, нешто мало испред Паулиња и Каземира. У самом шпицу биће Габријел Жезус. Ову варијанту Тите планира да испроба против Руса и да је уколико се покаже као права користи на стартном сусрету Мундијала против Швајцарске.

Ренато Аугусто, наводи даље Глобо, платиће данак неигрању претходних месеци. У Кини је шампионат завршен још у новембру, нови је тек почео, а бразилски везиста у 2018. години одиграо је свега три утакмице за свој Пекинг. 

Када је меч с Немцима у питању такође ће доћи до неких ротација. Ту варијанту Тите планира да тестира за неке теже испите на СП и екипе које имају велики нападачки потенцијал. Тако ће Бразилци навали Маншафта покушати да парирају са тројицом дефанзивно оријентисаних везиста - Каземиро, Паулињо, Фернандињо.Кутињо ће се за ову прилику преселити на леви бок, док би Жезус и Вилијан остали на својим позицијама.      

Глобо још пише да Тите месецима уназад склапа идеални тм за Русију и да му је заправо највећа та дилема та око Кутиња: да ли га гурати у средину? По свему судећи, дилеме ће бити рашчишћене после Русије. На крају кратке анализе бразилске колеге подвлаче и како би изгледао идеални тим Бразила по укусу селектораТитеа. Дакле, Кутињо као плеј, иза њега Каземиро и Паулињо, лево Нејмар, десно Вилијан, чију врхунску форму је решио да награди сигурним местом у стартној постави, и скроз горе Габријел Жезус.    

Голман и одбрамбена четворка најмање ће се мењати сасвим сигурно: Алисон, Дани Алвес, Миранда, Маркињос и Марсело.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар