Велики интервју Лионела Месија...

О убиствима у Аргентини, животу после фудбала, хормону раста, репрезентацији. . .  Лионел је био отворен као ретко када.

Фудбал 20.03.2018 | 23:00
Велики интервју Лионела Месија...
Није нас научио Лионел Меси да бриљира у изјавама и интервјуима као што чини на терену, али је гостовао у телевизијској емисији “Ла цорнице” што би могло да се преведе као “Оквир”. И може да се каже да је “уоквирио” многа питања која су интересовала фудбалске фанатике. Посебно оне у Аргентини. Необично је био отворен за оно шта смо од њега навикли.

Види се да је Меси посвећен освајању Светског првенства у Русији, да му је јако тешко због пораза од Немачке 2014. године, али се дотакао и многих других тема као што је стање у Аргентини и живот после фудбала. Није био шкрт на речима.

Пре свега - Русија.

"Надам се да нас чека велико Светско првенство. Моја жеља је иста као и код навијача, да освојимо титулу светског првака. Надам се да ћемо проживети нешто слично као 2014. године што је за нас било незаборавно искуство. Не само за нас, већ за целу земљу. Играли смо скоро на свим утакмицама Светског првенства. Само овога пута да будемо шампиони. Није лако освојити, то се не догађа често, али је свакоме сан... Можете све да урадите како треба и да не будете први као што се нама десило", рекао је Меси.

Његов утисак је да ће многи љубитељи фудбала навијати за Аргентину да би Меси освојио велики трофеј који му недостаје.

"Видим свуда где идем жељу људи да Аргентина освоји Светско првенство. Имају жељу да ме виде као првака. И то се догађа у свим деловима света. То је за мене заиста импресивно", рекао је Меси.

Његов сан је јасан...

"Увек сам сањао да будем у финалу, да га освојим. Светско првенство постаје све теже зато остаје жал за 2014. годином. Знамо колико је тешко освојити га, ми смо били близу и зато је то болно искуство".

Како би Меси упоредио игру тада и сада?

"Свако расте и учи ствари на терену. Можда бих тада уграбио лопту и играо сам, а данас гледам да тим игра више, да не будем толико себичан, да увек гледам бољу опцију, да ставим себе иза и да одатле управљам игром. Али верујем да и сада трчим као и тада, само на мало другачији начин".

Да ли му је ово последње Светско првенство?

"Постоји мишљење да ће то бити последњи пут да већина нас игра заједно. То што смо играли три финала не помаже. Зависимо од резултата нажалост. И то стоји иза мишљења о овој генерацији. Јавност не мисли да смо ближи томе да постанемо шампиони. Мисле да нећемо имати нову шансу за то. Ако тако буде, желеће да цела група играча напусти репрезентацију", рекао је Меси.

Меси је увек био познат као неко ко се труди да не буде превише ексцентричан и да проба да се бави породицом колико је то могуће. Они су му најбољи саветници...

"Око свега што ми се догађа у каријери разговарам са породицом, са супругом, оцем, мајком, браћом. Они су ту увек и све знају. Знам да када причам кажем ствари које могу некога да повреде. Све то може да се интерпретира на различите начине тако да се трудим да не упадам у невоље. Пазим шта говорим да не бих направио конфузију".

Како се бориш са притиском? Играти на таквом нивоу и борити се са собом и другима мора да је стресна свакодневица.

"Трудим се да будем са децом, са супругом, породицом. Све остало је секундарно. Рођење првог детета ми је отворило главу. Не волим да губим, не волим да играм нерешено, али све прихватам другачије. Има много важнијих ствари од резултата".

Фудбал те доводи у различите ситуације...

"На крају крајева - то је игра, зар не? Сви желимо да победимо, сви желимо да будемо шампиони, најбољи, али некада не можете... Фудбал је пун изненађења, то је спорт у коме се свашта догађа, у којима не побеђује увек онај ко је најбољи. Научио сам да живим са тим и да не можеш увек да победиш. И да када једном завршиш са фудбалом постоје и друге ствари".

Живот после фудбала?

"Истина је да не знам... Сви кажу да је тешко и не сумњам да ће тако бити... Јако је тешко да размишљам да нећу радити ово што данас радим. Где ћу бити, где ћу живети. Волео бих да урадим све што нисам могао због професије. Не знам да ли ћу живети у Барселони, у Розарију, не знам стварно јер не знам шта ћу заправо радити".

Како Меси види ситуацију у Аргентини?

"Патим, јако ми је жао због тога како је данас у Аргентини. Због несигурности. Због свега. Рекао сам да бих да размишљам да се вратим у Розарио и да уживам у свом граду као што сам када сам био мали, али се бринем због сигурности... Тамо те убију због сата, због бицикла, због мотора. Има свуда пљачки, али да не можеш да изађеш да прошеташ због тога... То је лудост. Знам да има много проблема у Аргентини, али главна ствар је да треба живети у миру, да може да се шета улицом. Да деца буду на улици као у моје време, а знам да је немогуће да буде тако поново. На распусту сам био напољу од девет ујутру до 10 увече. И ништа ми није било. Тако је било у свим крајевима Аргентине. Знам да не може бити поново тако, али барем сигурност може да се обезбеди. Ми Аргентинци смо увек у тешким временима били заједно и направили смо велике ствари", рекао је Меси и истако да је имао размирице с новинарима из своје земље због мешања у лични живот и због неистина.

Како знаш да ли си одиграо добро или лоше?

"То не гледам кроз голове. Већ да ли сам био добар, да ли сам учествовао у игри, да ли сам додао доста лопти, донео добре одлуке. Није све у головима".

Како је ишла продедура око хормона раста?

"Истина је да ми је то прво мајка давала, потом је то чинио отац увече, док нисам научио као то сам да радим. Имало је малу иглу. Није ме болело, била је то рутина коју сам морао да радим и коју сам вршио нормално", рекао је Меси.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар