Они су играли ''покер''!

Кристијано Роналдо, Мохамед Салах и Мауро Икарди постигли су у викенду иза нас по четири поготка на једној утакмици. А то се не догађа тако често. . .

Фудбал 19.03.2018 | 23:30
Они су играли ''покер''!
Стићи до хет-трика је прилично тешка ствар када играте у Лигама петице, а тек је ретко доћи до четири гола на једној утакмици. Заправо, пре овог викенда који је иза нас то се догодило само шест пута у досадашњем делу сезоне. А само овог викенда три играча су успела да четири пута затресу мрежу противникаи то у три различите лиге - Кристијано Роналндо, Мохамед Салах и Мауро Икарди.

Можемо да кажемо да су из тог угла два дана иза нас била посебна и да су фудбалски љубитељи могли заиста да уживају.

Први је до таквог учинка дошао Мохамед Салах. Ливерпул је у Премијер лиги дочекао Вотфорд и славио са 5:0, а Египћанин је постигао четири гола, па му ни то није било довољно јер је асистирао код гола Роберта Фирмина.

Држао је Салах предавање на тему - Како играти у спринту свих 90 минута. Летео је по терену, у неким моментима је баш подсетио и по начину игре и по вратоломијама на Лионела Месија.

Поред четири гола која је дао исказао се и бројним разигравањима. Могао је његов учинак да буде још богатији, барем за неку асистенцију богатији.

Јирген Клоп је после меча био одушевљен...

"Фирмина сам морао да изведем из игре зато што се он никада не одмара, трчи много назад. Мохамед то не ради, али не одмара се јер трчи унапред. Трчи сваки спринт као да је финале на 100 метара на Олимпијским играма. У Роми је играо по страни, нико није знао да може да игра као нападач", рекао је Клоп после одличног перформанса Салаха који је стигао до 28. гола у Премијер лиги ове сезоне.

Салах је једини до своја четири поготка стигао у суботу, а онда су у недељу двојица поновила такав подвиг. Први је то урадио Мауро Икарди у тријумфу Интера над Сампдоријом од 5:0. Аргентинац је једини који је дао четири гола у гостима од све тројице.

Одавно је познато да је Маурито главни играч Интера и да када он погађа Неразури имају чему да се надају. 

Први гол против Сампа дошао је с беле тачке, онда је уследио гол петом, закуцавање лопте под пречку, а онда и фантастичан ударац волејем. Заиста је то био иузетан перформанс.

Икарди је тако стигао до свог 22. гола на 24 утакмице Серије А. И чак ни такав учинак није довољан да убеди Хорхеа Сампаолија и да буде сигуран путник за Русију. Зато и не чуде изјаве Лучана Спалетија после меча у фазону "Само ти немој да га зовеш, биће свеж да настави да доминира у Интеру следеће сезоне".



До наредног "покера" морали смо да чекамо до недеље увече. И постигао је - ко други - до Кристијано Роналдо. Наставио је Португалац да пружа феноменалне игре, а овога пута је четири пута тресао мрежу Ђироне у тријумфу Реала од 6:3.

Са ова четири гола Роналдо је наравно стигао до неких лудих бројки. Рецимо, ово му је 22. гол на 23 меча у Примери, а 2018. ефикаснији је од бројних европских тимова.

Имао је Роналдо и асистенцију против Ђироне, укупно 10 шутева ка противничком голу... На последњих девет сезона је дао 20 или више голова.

Кристијано је дао 15 голова на 11 мечева у 2018. години, што је најмање три пута више од било ког другог играча из пет најбољих лига у Европи.

Погледајте ову табелу за крај...

Број датих лигашких голова у 2018. години:

Кристијано Роналдо - 17
Арсенал - 17
Милан - 17
Манчестер Јунајтед  - 15
Борусија Дортмунд - 14
Челси - 12



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар