Прекршена условна, Лион "лети" из Европе?!

УЕФА је на потезу и ако се буде придржавала строгих правила, француски клуб неће имати право учешћа у евро куповима наредне сезоне, а можда и дуже.

Фудбал 20.03.2018 | 14:00
Прекршена условна, Лион "лети" из Европе?!
Сцене са "Парк Олимпик Лиона" из априла прошле године, када су се сукобили навијачи француског клуба и Бешикташа за време четвртфинала Лиге Европе и даље су у свежем сећању љубитељима фудбала.

Право је чудо како после тог меча француски и турски клуб нису драстичније кажњени од стране УЕФА. Лион је добио условну казну од две године и она је прекршена за време реванша осмине финала ЛЕ са московским ЦСКА.

Делегат Европске фудбалске асоцијације написао је у извештају с утакмице да је на стадиону регистровано расистичко понашање домаћих навијача, малтретирање и узнемиравање публике, као и употреба пиротехничких средстава, односно блокирање пролаза и степеништа на трибинама, што УЕФА сматра врло тешким прекршајем.

Е, сад...

Челници европске "куће фудбала" у прошлости су умели да буду блажи према клубовима који долазе из лига "петице". Али, ретко се дешавало да се прекрши условна казна.

Лион је на терену елиминисан из Европе, јер после победе у Москви (1:0) није умео да сачува предност пред својим навијачима, већ је ЦСКА тријумфовао 3:2. Сада му прети опасност да буде удаљен и ван терена.



УЕФА ће одлуку донети 31. маја, а до тада ће стрепети у познатом француском клубу и граду у којем ће се нешто раније (16. маја) одиграти финале Лиге Европе.

Нимало олакшавајуће вести стигле су и од полиције, која је јавност обавестила да је око 150 хулигана напало полицију испред стадиона у четвртак пре пораза од "армејаца".

Клуб је осудио понашање хулигана, али тешко да ће им то помоћи пред "дисциплинцима" УЕФА...



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар