Федекс: Уживам у вожњи, иако сам циљ испунио 2004. године!

Најбољи тенисер света мало је разочаран поразом у финалу Индијан Велса, али каже да нема времена да жали. Ужива и даље у тенису, о пензији не размишља, иако је остварио сан још пре 14 година.

Тенис 20.03.2018 | 18:30
Федекс: Уживам у вожњи, иако сам циљ испунио 2004. године!
Роџер Федерер није успео да одбрани титулу на мастерсу у Индијан Велсу и тако постане апсолутни најуспешнији тенисер на том турниру са шест пехара.

У томе га је спречио Хуан Мартин дел Потро, који је славио у финалу резултатом 6:4, 6:7 (8:10), 7:6 (6:2).

Аргентинац је остварио укупно седму победу у каријери против Федерера, али и прекинуо његов сјајни низ у 2018. години. Швајцарац је ове сезоне стартовао најбоље од када професионално игра тенис, остваривши 17 победа у низу, без пораза.

"Мислим да је позитиван став у тешким тренуцима оно што је кључно. Током каријере увек имате успоне и падове, али као особа не би требало тако да размишљате. Не сија сунце сваког дана. Важно је борити се, правити одлуке, окружити се правим људима и бити задовољни оним што имате. Наравно да увек можеш да покушаш да урадиш више и боље, али онда не бисте били срећни, јер не бисте ни у чему уживали", навео је најбољи играч света.

Федерер, који је пласманом у полуфинале Индијан Велса очувао прво место АТП листе најмање у наредних две недеље, каже да жали за пропуштеним приликама у финалу, али...

"То је, без обзира на све, био одличан меч, који је имао добар интензитет, добро смо се забавили, уживали у игри. Био је тежак, али је окончан поштено. На крају видели сте да смо обојица били захвални што смо играли финале, један против другог, што је за нас било веома важно".

Федерера већ ове недеље очекује нови, велики изазов, мастерс у Мајамију, на којем такође брани титулу, па ће морати брзо да "заборави" Индијан Велс.

"Наравно да вас пораз разочара, то што не искористите шансе, као ја у трећем сету када сам водио 5:4 и пропустио три меч лопте. И због тога ћу жалити, али питање је колико? Не дуго, само док пресаберем то у глави да сам претрпео пораз у одличном мечу у којем сам био тако близу победи. Нема времена за туговање, тешко ми је, али и срећан сам због Дел Потра. Генерално, имао сам добру недељу и на крају видим само позитивне ствари", поручио је Федерер.

Он је додао да је давно стекао потребан мир, схватио неке ствари и да су оне дубоко утицале на формирање не само његовог односа према игри, него и његове личности, што је вероватно довело до тога да и у 37. години игра на врхунском нивоу.

"Веома сам задовољан што већ дуго година играм. Када сам 2004. постао први на свету, а претходно 2003. године освојио Вимблдон, мој живот као тенисера већ тада је комплетиран. То је било испуњење снова о којима сам маштао као клинац".

Он је навео да и после много година и великих успеха и даље осећа неопходну страст и ужива у сваком мечу.

"Зато пензија може да причека. Јер стварно уживам у овој вожњи и одлично се проводим на турнирима", поручио је рекордер са 20 освојених гренд слем трофеја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар