Играчи против Муриња?! Не и Матић!

Незадовољни односом који је исказао према Луку Шоу, играчи Манчестер јунајтеда, наводно покрећу буну против Муриња. Матић, међутим, каже: "Он јесте ПОСЕБАН, увек тражи више и ја волим што сарађујем са њим".

Фудбал 20.03.2018 | 00:00
Играчи против Муриња?! Не и Матић!
Да ли је Жозе Мурињо на излазним вратима Манчестер јунајтеда? Да ли ће успети да сачува мир у свлачионици, пре свега? Да ли ће му, увек захтевни, навијачи Јунајтеда и даље гледати кроз прсте?

Енглески медији посветили су данас велику пажњу тренутном стању у једном од највећих светских клубова, са посебним освртом на дешавања током меча ФА Купа против Брајтона, током којег је, већ после првог полувремена, извадио из игре Лука Шоуа, што је оцењено као понижавање левог бека Јунајтеда.

Наводно су остали играчи стали уз Шоуа, који и иначе ретко добија шансу. Британски "Телеграф" пише да су играчи шокирани "мобингом" који Мурињо спроводи према Луку Шоу (дошао из Саутемптона 2014. године за 30 милиона евра), а додатно их нервирају изјаве у којима стално издваја двојицу играча - Ромелуа Лукакуа и Немању Матића - као једине достојне дреса Јунајтеда из ове екипе.

Епизода са левим беком је последња у низу која изазива гнев у клубу и око њега, односно навијача. Након заслужене елиминације из Лиге шампиона од Севиље, Мурињо је додатно разбеснео љубитеље Јунајтеда изјавама да се тако нешто већ догађало у историји клуба и да не види да је то сад неки велики проблем.

"Знам да се ово већ догађало Манчестер јунајтеду, јер сам на овом стадиону успевао да га побеђујем као тренер Порта и Реал Мадрида. Тако да ово није ништа ново", рекао је Мурињо после пораза од Севиље.

Мурињо је притом "ударио" и по већини играча, рекавши да немају менталитет за тако велики клуб какав је Јунајтед. Наводно се припрема велика реконструкција тима на лето, британски медији наводе да ће чак деветорица њих бити стављена на трансфер-листу!

Опет, постоје и гласине да су се играчи већ окренули или окрећу против Португалца. Не, међутим, и Немања Матић, српски репрезентативац, који је један од ретких фудбалера који добија константно признање од Муриња, и кога "Телеграф" назива "лојалним официром" Португалца.

Сада му Матић узвраћа:

"У каријери нисам имао великих тренера. Жозе је један од таквих - великих. Посебан је јер у свакој утакмици тражи победу. Поразе тешко прихвата и зато је у каријери освојио више од 20 великих трофеја. Истина, тешко је радити са њим, јер увек тражи више. Чак и ако му екипа освоји титулу, он сматра да то није довољно и захтева одбрану трофеја. Такав је, какав је, ми играчи морамо да будемо спремни и да прихватимо све његове захтеве".

Матић додаје да играчи морају да буду спремни на притисак, јер је Манчестер јунајтед гигантски клуб.

"Ово је топ клуб, од овога нема више и притисак не нормална ствар. У свакој утакмици навијачи од нас очекују победе. То, наравно, није могуће, али навијаче не занимају оправдања. Није битно да ли си уморан, спреман, навијачи очекују врхунски фудбал, то је нормално", каже Матић.

"Кад сте играч Манчестер јунајтеда онда ако нисте први, већ у прве четири екипе, у лиги, није добро, али је добро што сте на позицији која вам омогућава да играте Лигу шампиона. Ако освојимо ФА Куп, не могу да кажем да ће бити успешна сезона, али биће добра сезона", каже Матић.

На похвале Муриња, "лојални поручник" Матић одговара:

"Радим најбоље што могу и срећан сам што сарађујем са Мурињом и што сам део овог клуба. Мислим да он поштује оно што дајем сваког дана, не само на утакмицама, већ и на тренинзима. То ме радује и наставићу у истом ритму. Ја волим кад тренер увек тражи више, јер онда мораш да радиш на себи. Да увек даш све од себе. Зато сам срећан што имамо такав однос".

Матић је, дакле, стао у одбрану свог тренера, али све су гласније и чешће приче о томе да му остали играчи окрећу леђа.

И то му није први пут да зарати са играчима и да их оштро критикује. У Реал Мадриду је тврдоглаво инсистирао на неким својим принципима, што је довело до тога да га поједини играчи јавно критикују, попут Месута Озила, а понизио је и легендарног голмана Икера Касиљаса који је имао добре односе са појединим фудбалерима Барселоне, што је Мурињу сметало. На крају је и Серхио Рамос "одлепио", па је отишао у канцеларију челника Реала Флорентина Переза и поручио: "Или он, или ја".

Потом је и у Челсију, у свом другом мандату, терао мак на конац, а све је кулминирало када је извређао лекара тима Еву Карнеиро у чијем је поступку (а радила је свој посао, пруживши помоћ Едену Азару), окривио за кикс против Свонсија (2:2). 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар