Стари град бране врећама пијеска

У Будви је у току велика акција одбране Старог града од плимног таласа са врећама пијеска, а ситуација је критична и у више села на подручју општине Улцињ у којима су чамци тренутно једино превозно средство.

Регион 17.03.2018 | 21:25
Стари град бране врећама пијеска
Више од стотину мјештана, угоститеља, припадника Службе заштите и спашавања, Комуналне полиције, Водовода и Комуналног предузећа пуне вреће са пијеском које постављају дуж риве и унутар улица Старог града како би спријечили да вода уђе у куће, јављају црногорски електронски медији.

Море кроз канализацију продире у куће, а поплављени су локали у приземљу.

Улице су под водом, а велики таласи су преко плаже "Ричардова глава" продрли на велики трг испред хотела "Авала".



Становници и угоститељи у Старом граду допремају камионима пијесак како би спријечили продор воде од таласа који су све већи. Поток који се улива у море затрпан је пијеском, због чега ниво воде расте.

На подручју општине Улцињ под водом је више села, а најкритичније је у онима у близини границе са Албанијом, гдје мјештани до кућа морају чамцима.

Јак јужни вјетар погоршао је ситуацију и на дијелу гдје се Бојана улива у море, па је вода продрла у објекте, јер водостај ријеке стално расте.

Под водом су села у долини ријеке Бојане - Лисна, Бори, Фраскањел и Штодра у којима је уништено комплетно пољопривредно земљиште, а мјештани страхују да ће им вода продријети у куће.

До својих домова становници Лисне и Бори могу само чамцима.



(БН/Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар