Сјећање на мартовски погром

Годишњица мартовског погрома на Косову и Метохији данас је обележена комеморативним скупом у Косовској Митровици, одакле је поручено да српски народ никада неће заборавити стравичан злочин који је над њим почињен пре 14 година, нити одустати од инсистирања да одговорни за организовање и спровођење насиља буду кажњени.

Србија 17.03.2018 | 16:56
Сјећање на мартовски погром
У Косовској Митровици парастос је служен код главног моста, а представници локалне власти и Канцеларије за Косово и Метохију посетили су и места погибије двоје житеља северног дела града који су током мартовског погрома убијени снајперским хицима. 

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић поручио је том приликом да се 17. марта догодио један од најтежих злочина у новој историји Европе.

"Да ствар буде парадоксалнија све се то десило у присуству међународних снага, чији је једини посао био да заштите Србе. Србе нико није заштитио, они су протерани и готово да се нико није вратио јер и данас, после 14 година, њима је безбедност угрожена, имовина узурпирана, а застрашивања су готово свакодневна", рекао је Петковић.

Жртве мартовског погрома, како је истакао, обавезују нас да поручимо да Србија, која је постала и војно и економски снажнија, и која је данас лидер у региону, више никада неће дозволити да се понови 17. март.

Према његовим речима, Србија никад неће одустати од инсистирања да се утврди пуна истина, задовољи правда и казне одговорни за злочин, чији је циљ био да се затре постојање српског народа на КиМ.

Да српски народ неће заборавити злочине почињене над њим поручио је и председник привременог органа Косовске Митровице Александар Спирић.

"Не смемо дозволити заборав и не смемо нестати, иако би неки волели да нас овде нема", рекао је Спирић, и затраажио од међунарродне заједнице да се пробуди И коначно утврди ко је одговоран за смрт оних који су мучки убијени у мартовском погрому.

(Ало)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

АР

17.03.2018 16:00

Ко казе да нико није казњен.Главни организатор је казњен И одслузио казну КРАИСНИК вратимо се мало у прослост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реАР

17.03.2018 22:09

Какве везе има Крајисник са погромом на Косову и Метохији???Јеси ли ти уперан са главом???

Name

Ре

17.03.2018 22:42

Мало је одробијо

Name

ди

17.03.2018 16:47

А како тек да забораве Косовари све оно ста се радило са њима. Никад,никад висе српски опанак неце на Косово стати.

ОДГОВОРИТЕ