Против формирања косовске војске

Србија ни по цијену ЕУ интеграција не треба да се сагласи са формирањем косовске војске, каже бивши амерички амбасадор у Србији Вилијам Монтгомери.

Србија 17.03.2018 | 13:09
Против формирања косовске војске
"Што је много, много је", одговорио је Монтгомери на питање Тањуга како види поруке које је у Београду изнио званичник Стејт департмента Вес Мичел, укључујуц́и и отворену подршку САД војсци Косова.

Србија треба да инсистира на првобитним позицијама Запада по питању косовске војске, а то је снажно противљење сваком њеном облику.

Монтгомери подсиец́а да је и сам више година био укључен у косовско питање и да се одлично сиец́а колико се Запад снажно опирао било каквом формирању војске Косова.

"Одлично смо знали да ц́е у њеном саставу бити бивши борци ОВК и да је формирање војске истински мултиетничког састава немогуц́е. Није случајно да то брани и косовски устав", каже Монтгомери за Тањуг.

Он због тога са огромним жаљењем види да су косовски Албанци "отупили оштрицу тог отпора" и да су Американци промијенили став и почели нерадо да прихватају.

Монтгомери упозорава да се у исто време дозвољава да ЗСО буде "ни на небу ни на земљи".

"Мој савјет српским властима био би да кажу: ’Не, не и не‘. И да држи Запад на почетним позицијама у вези са косовском војском. Уколико то значи крај напретка у процесу приступања ЕУ, онда нека буде тако", поручује Монтгомери.

Како каже, косовско поглавље у преговорима са ЕУ прво је отворено и биц́е посљедње затворено.

"Чињење уступака сада нец́е окончати непрекидан притисак од стране ЕУ, нити ц́е учинити да ЕУ буде много чвршц́а према косовским Албанцима. Што је много много је", закључио је Вилијам Монтгомери.

Извор: Тањуг

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

судија

17.03.2018 12:21

Занимнљиво да новинари увијек пронађу неке "бивше" амбасадоре .министре предсједнике влада.... ал све БИВШЕ и они причају на страни Србије. А кад су били на положајима све контра.И наравно народ ко народ неук ухвати се таквих ко пијан плота.И наравно њихова мишљена нико и не чита из земаља из којих долазе и тотално су небитна за стварност и моментално стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далај Лама

17.03.2018 12:50

Ово је јос један доказ да се види колико су независне све земље еx СФРЈ.Идемо опет мало народу прицати о независности,славити дан независности и прицати о легитимно изабраној власти.....све се види кад треба да се одигра несто знацајно....НЕ ЛАЗИТЕ НАРОД ЈЕР СМО РАСПАДОМ СФРЈ ПОСТАЛИ ВАЗАЛИ ЗАПАДА.

Name

за судија

17.03.2018 13:29

Добро је он плацен да прица у име Србије,само је питање колико његово мисљење увазавају они који одлуцују,лицно мислим да његови ставови немају никакву тезину.

Name

Тако

17.03.2018 12:24

Је нема уцјене ! То би била легална УЦК војска. Цовјек упозорава, а ми ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хасим

17.03.2018 12:27

Да си платио рацун, прицао би каубој љепсе о вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Багер

17.03.2018 12:37

Како је фин и наиван овај декица,као да је сишао с цртаног филма? Да се можда не боји да Американци не изгубе контролу над трговином дроге ,белим робљем и српским органима на Косову и Метохији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЈА БАЛКАНА

17.03.2018 13:43

У групи најпознатијих нарко мафијаса има и Срба,ста би знацило то за багера,а посто Србија купује орузје јавно и навелико,То је Албанцима довољно ВИДЛА ЗАБА ДА СЕ КОЊИ ПОТКИВАЈУ ПА И ОНА ДИГЛА НОГУ а и за Додика и он се наорузава засто????????????????

Name

Багер

17.03.2018 14:02

Све у свему ипак је главни бос тамо негде преко океана.Шта ти мислиш коме је Шарић био трн у оку?Нашој власти која се на сва уста хвалила како га је ухапсила а у ствари њега склониле западне службе јер им "ћушно" прст у око!

Name

Балканац

17.03.2018 13:21

Косово је дрзава и имат це војску. Затим це уци у НАТО и Србија ту не мозе ниста. Само тросе енергију и паре узалуд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре балканац

17.03.2018 15:02

Управу си 100%На дан проглашења -успостављања војске Косова делегација исте че ичи на гроб Слободана Милошевича и положити вијенце Јер да њега није било не би било ни државе Косово ни војске ..........ал како оно кажу "касно Марко на Косово дође"

Name

Неђо.17.Март.2018

17.03.2018 15:06

Косово може бити дтжава само кад подпише то србија.Запамтите да, Косово ће бити опет,Српско .Ито у врло кратком року.Клемпо шиптарски.