Маша прескаче мастерс у Мајамију!

Рускиња Марија Шарапова отказала наступ на турниру на Флориди због повреде.

Тенис 19.03.2018 | 11:30
Маша прескаче мастерс у Мајамију!
Марији Шараповој не иде у последње време.

Бивша прва тенисерка света у 2018. години није остварила запажене резултате, а на последња два турнира на којима је наступала, у Дохи и Индијан Велсу, елиминисана је у првој рунди.

Након тога саопштила је и да раскида  сарадњу са дугогодишњим тренером Свеном Греневелдом, а онда је отказала и наступ на мастерсу у Мајамију, који почиње 20. марта.

"Жао ми је што ћу нећу настпити на једном од омиљених турнира због повреде подлактице леве руке. Учинићу све што је могуће да се што пре вратим", навела је у штурој поруци лепа Рускиња.

После саопштења Шарапове објављеног на званичној страници престижног турнира у Мајамију покренута је сумња да се некадашња прва тенисерка света налази у много већој кризи него што то изгледа.

Она од повратка на терен у априлу прошле године, након 15 месеци суспензије због коришћења недозвољеног лека, није остварила ниједан значајни резултат осим освајања титуле на турниру у Тјанђину, а на WТА листи тренутно се налази на 41. месту.

Ове године поражена је у трећој рунди Аустралијан Опена, а претходно је у Шенжену стигла до полуфинала.

"Знамо колико је Марија ове године желела да наступи у Мајамију и колико је разочарана што то неће моћи да уради. Радовали смо се њеној игри на нашем турниру, али, нажалост, повреде су део спорта. Надамо се да ће се брзо опоравити и ускоро вратити на терен", поручио је директор мастерса у Мајамију Џејмс Блејк.

Уместо Шарапове место у главном жребу турнира, на којем титулу брани Џоана Конта, заузеће Американка Џенифер Брејди.

Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 7.972.535 долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар