Жријеб за ЛЕ: Осам екипа из осам држава и два апсолутна фаворита!

Ко може да помрси конце Арсеналу и Атлетику и докле може Звездин џелат?

Фудбал 15.03.2018 | 23:42
Жријеб за ЛЕ: Осам екипа из осам држава и два апсолутна фаворита!
Прошли смо још један филтер у Лиги Европе. Од 16 кандидата за трофеј сада их је остало само осам: Атлетико Мадрид (Шпанија), Лацио (Италија), РБ Лајпциг (Немачка), Олимпик Марсељ (Француска), Спортинг Лисабон(Португалија), ЦСКА Москва (Русија), Салцбург (Аустрија) и Арсенал (Енглеска).

Одмах на први поглед јасно је свима да су Чолов Атлетико и Арсенал највећи фаворити, али у овој фази такмичења више се нико не сме тек тако отписивати. Салцбург је показао и вечерас да није случајно славио на Вестфалену, успео је да одоли Дортмунду и прође даље; Звездин џелат ЦСКА шокирао је Лион у гостима и после 0:1 у Москви прошао захваљујући већем броју голова у гостима (3:2); Лацио је у једној од најбољих партија последњих година одучио од фудбала Динамо у Кијеву; РБ Лајпциг показао да му неискуство и не представља баш неки велики проблем... 

Сви они имаће своју рачуницу у завршници такмичење, а детаљније ће почети да је разрађују након сутрашњег жреба (13.00), када виде које ће им путеве куглице доделити.

У четвртфиналу неће бити никаквих услова, дакле, могуће је да се састане свако са сваким. Занимљиво, осам екипа долази из осам различитих држава. У шест последњих сезона до трофеја су долазили Шпанци иили Енглези (Севиља 3, Атлетико, Челси и Манчестер Јунајзед). И сада су представници тих земаља главни конкуренти за финале, но сачекајумо сутрашње извлачење... 

Нама ће посебно бити занимљиво да видимо докле може ЦСКА. Тим који је избацио Црвену звезду. Неких ранијих година, сећамо се, тим који би истерао црвено-беле из Европе умео је да стигне и до финала, па и да освоји трофеј. Памтимо случајеве Милана, Глазгов Ренџерса, Леверкузена, ПСВ Ајндховена. Нико од њих после Звезде није испао пре полуфинала.

Прве утакмице четвртфинала заказане су за 5. април, а реванш сусрети биће одиграни седам дана касније.  

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар