Алонсо: Хтио сам да напустим Ф1!

Двоструки шампион Формуле 1 признао да је на крају прошле сезоне после лоших резултата Мекларена био на корак од завршетка каријере у том такмичењу.

Остали спортови 17.03.2018 | 10:30
Алонсо: Хтио сам да напустим Ф1!
Двоструки шампион Формуле 1 Фернандо Алонсо признао је да је био близу одлуке да напусти то такмичење на крају прошле сезоне. Та изјава изненадила је многе.

Шпанац, који је са Реноом освојио две титуле 2005. и 2006. године, рекао је да је било фрустрирајуће борити се са домининатним Мерцедесом последње три године у "најбржем циркусу".

Он је рекао да Мекларен није био конкурентан и да га је то озбиљно навело да размишља да настави тркачку каријеру у Инди кар шампионату.

"Разматрао сам ту могућност, али сам ипак одлучио да није прави тренутак за напуштање такмичења Ф1. Закључио сам да то не треба да урадим после оваквих резултата и са лошим осећајем. Знао сам да бих због тога жалио до краја живота и да бих имао горак укус током наставка тркачке каријере", рекао је за магазин "Ф1 Рацинг" Алонсо.

Мекларен се спрема за нову сезону Формуле 1 са великим амбицијама, након што су мотор Хонде заменили Реноовим. Тестови које обављају у предсзони обећавају да би после дужег времена опет могли да се умешају у трку за врх.

"Дефинитивно још желим да постижем успехе. Мекларен и ја имамо недовршен посао",поручио је Шпанац.

"Нисам имао добар осећај у претходном периоду, али сада верујем да могу да имам добру сезону. Имамо добар ’пакет’ и сигуран сам да сам спреман да се прикажем у најбољем издању".

Алонсо је 2007, када је прешао у Мекларен из Реноа, завршио сезону као трећи, а 2010, 2012. и 2013. са Фераријем је био близу да понови успех. Те три сезоне завршио је шампионат Ф1 као другопласирани.

"Када се борите са неким за титулу и он победи, не можете да се осећате добро. Почнете да мислите да заслужујете више, али сада немам више тај осећај. Уствари Луис Хамилтон заиста је заслужио сваки пехар који је освојио до сада. Показао је много више од резултата на почетку, а сада му је било и лакше јер су имали доминантан болид, баш као и Фетел", навео је Алонсо.

Друго најбрже време које је постигао претходне седмице на тестовима уочи нове сезоне дају му веру да је окончан Мекларенов лош период.

"Знам да су неке ствари биле неправедне према нама у претходном периоду. Верујем и да ћемо имати мало више среће у предстојећој сезони", поручио је Шпанац.

Нова сезона Формуле 1 стартује 25. марта традиционално трком за Велику награду Аустралије у Мелбурну.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар