Роџере, да те сад видимо!

Федерер прошао још једну препреку у Индијан Велсу и у четвртфиналу имаће тест под оптерећењем.

Тенис 15.03.2018 | 18:30
Роџере, да те сад видимо!
Роџер Федерер направио је корак ближе одбрани круне у Индијан Велсу

У осмини финала убедљиво је надиграо Жеремија Шардија резултатом 7:5, 6:4 и изборио четвртфинале у којем је заказао репризу полуфиналног дуела Аустралијан Опена.

Швајцарац је против Француза одиграо таман толико да се не префорсира превише пред меч саХјеоном Чунгом.

"Ово је можда последњи дан, видећемо", рекао је Федерер уз осмех. "Нема зезања".

Тенисер из Јужне Кореје остварио је трећи тријумф на првом мастерсу сезоне и дочекао нови сусрет са првим тенисером света.

Чунг је елиминисао Пабла Куеваса и то врло убедљиво - 6:1, 6:3, за 80 минута игре, и докопао се првог четвртфинала на мастерсу.

"Било је стварно тешко играти против Пабла. Било је ветровито и напорно, а и он је играо добро. Било ми је тешко да се изборим са тим и морао сам да будем максимално концентрисан све време", рекао је Чунг, који је после 5:0 у другом сету дозволио ривалу да се приближи на 5:3, али не и да избори трећи сет.

Нови меч против Федерера, који покушава да освоји рекордни шести пехар у Индијан Велсу, за њега ће бити веома инспиративан.

"Он игра брзо, одлично сервира и веома је добар са основне линије. Он све игра добро, па ћу се ја само потрудити да уживам на терену", поручио је 21-годишњи Чунг, којег су жуљеви спречили да се покаже у најбољем светлу на првом мечу против Швајцарца у полуфиналу Аустралијан Опена пре месец и по дана, након што је елиминисао Сашу Зверева и Новака Ђоковића.

Оно што треба да брине Федерера је растерећеност ривала, немогућност да било шта изгуби, као и невероватна способност да "чита" ривале и игра против њих њиховим оружјем.

Швајцарац није крио да је био изненађен како се Чунг брзо опоравио после Аустралијан Опена. Успео је да на четири од пет турнира стигне до четвртфинала и у 2018. оствари импресиван скор 15-5.

"Заиста ми је било изненађење како се брзо опоравио после тих жуљева. То је стварно болно, изгледало је доста гадно и обично је потребно време да се залече. Ипак, видим да је он добро и да му добро иде. И против Куеваса је одиграо сјајан меч, тако да сам веома узбуђен што ћу опет играти против њега", навео је први рекет света.

Искусни Федерер сигурно је велики фаворит на том мечу, али не треба занемарити чињеницу да ће осим одбране титуле бити под додатним притиском јер му само пролаз у полуфинале гарантује останак на првом месту АТП листе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар