Што је Меси у фудбалу, ОН је у ватерполу и Србин је!

Када имате у тиму играча као што је Филип Филиповић већ сте победили. . . Фића постигао 250. гол у каријери у ватерполо Лиги шампиона!

Остали спортови 16.03.2018 | 18:30
Што је Меси у фудбалу, ОН је у ватерполу и Србин је!
Ватерполиста Про Река и капитен репрезентације Србије, Филип Филиповић, у среду је против Јадрана из Херцег Новог (10:5) одиграо своју 136. утакмицу у Лиги шампиона и постигао 250. погодак у овом такмичењу, које се раније звало и Куп шампиона, односно Евролига.

Филиповић је у Купу шампиона дебитовао у јануару 2003. године играјући за Партизан, а месец дана касније, у дуелу са шпанском Барселоном, постигао је и први гол.

"Леп број, али је најважније да наставим континуитет. Одлучујући голови су најбитнији, али не могу неки да издвојим. Асистенције ретко ко гледа и памти, а оне су некада и лепше од голова. Поносан сам на стаж у Лиги шампиона, од 2003. до данас, дакле 15 година и због тога ми је јако драго", рекао је Филиповић за сајт филипфилиповиц.рс.

Он је са Партизан одиграо 44 утакмице у Купу европских шампиона (од 2003. до 2009. године) и постигао је 87 голова.

Потом је прешао у италијански Про Реко, за који игра и данас, али је две сезоне провео и у Крагујевцу, где је играо за Раднички. Са Крагујевчанима је стигао до финала овог такмичења 2014. године, а на 12 утакмица постигао је укупно 27 голова. Играјући за Про Реко у Лиги шампиона, са којим је три пута освајао трофеј, Филиповић је на 80 утакмица постигао 136 погодака.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар