Савић подмладио тим!

Мандић предводи "делфине" против Црне Горе! Селектор Србије Дејан Савић саопштио је списак играча за одлучујућу утакмицу против Црне Горе за прво место у А групи и пласман на завршни турнир Светске лиге.  Са Црном Гором битка за турнир Светске лиге! Ватерполисти Србије играће наредног уторка у Подгорици одлучујући меч за пласман на филани турнир Светске лиге против Црне Горе. Довољан и пораз од два гола разлике за прво место.

Остали спортови 16.03.2018 | 12:15
Савић подмладио тим!
Утакмица се игра у уторак од 18 часова у Подгорици.

Савић је за дуел одредио подмлађен састав: Димитрије Ристичевић, Лазар Добожанов, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Гаврил Суботић, Немања Убовић, Радомир Драшовић, Сава Ранђеловић, Никола Јакшић, Ђорђе Лазић, Матеја Асановић, Стефан Митровић, Страхиња Рашовић.

На списку, као што видите, нема неколицине најискуснијих, попут Филипа Филиповића, Андрије Прлаиновића, Душка и Гојка Пијетловића, Милана Алексића... али и у постојећем саставу има играча са завидиним репрезентативним стажом и играча који су тријумфовали на највећим светским такмичењима.

Меч са Црном Гором је одлучујући за пласман на финални турнир Светске лиге. Србији је довољан и пораз од два гола разлике. Наша селекција има три победе, Црна Гора један пораз ,док је Румунија све мечеве изгубила. 

У првом сусрету Србија је у Нишу победила Црну Гору 7:4. Тада су састави две репрезентације изгледали овако:

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Лазић, В. Рашовић, Ранђеловић, Ћук 2, Д. Пијетловић, Убовић, Алексић 3, Јакшић, Филиповић 1, Прлаиновић, С. Митровић 1, Б.Митровић. 

ЦРНА ГОРА: Лазовић, Бргуљан 1, Банићевић, Петковић, Радовић, Драшковић 1, Укропина, Ивовић 1, Спаић, Попадић, Сарић, Кандић.

У првој утакмици ових ривала Србија је у Нишу савладала Црну Гору 7:4 и довољан јој је и пораз од два гола разлике да обезбеди прво место и пласман на Ф8. 

Пласман на завршни турнир из Европе обезбедиће победници три групе и најбоља другопласирана селекција.

Србија је до сада чак 11. пута освајала Светску лигу: 

Београд 2005.

Атина 2006.

Берлин 2007.

Ђенова 2008.

Ниш 2010.

Фиренца 2011.

Чељабинск 2013.

Дубаи 2014.

Бергамо 2015.

Хуејџоу 2016.

Руза 2017.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар