Влада обуставила посао са радарима!

"Влада Републике Српске је донијела закључак којим се обустављају активности у вези са набавком радара и безбједносних камера по принципу јавно – приватног партнерства и упућује на преиспитивање модела финансирања овог пројекта. У циљу постизања безбједносних ефеката дефинисаних овим пројектом, набавка наведених уређаја и опреме биће проведена у складу са резултатима анализе која би требало да покаже који модел финансирања је најисплативији", саопштено је из Владе РС.

Република Српска 15.03.2018 | 11:03
Влада обуставила посао са радарима!
Ово је тежак пораза Зорана Тегелтије, министра финансија и Драгана Лукјача, министра унутрашњих послова, који су осмислили наведени пројекат, како би својим пријатељима-тајкунима омогућили зараду од преко сто милиона КМ.

Одлука Владе РС показала је да су сви наводи, које сам изнио у бројним текстовима о криминалном Јавно-приватном партнерству набавке камера и радара, потпуно тачни. И да их је било немогуће демантовати, упркос сталним оспоравањима која су долазила и од Лукача и од Тегелтије.

“Генијални Ото” и остали свезнајући “Нијемци”: Лукач и Тегелтија настављају да штите криминални посао са камерама и радарима (08.03.2018.)

пише: Слободан Васковић

Министри финансија и унутрашњих послова Зоран Тегелтија и Драган Лукач воде опширну кампању како би доказали недоказиво - да је посао са набавком камера и радара за МУП РС, путем јавно-приватног партнерства, законит и да није било никаквих криминалних радњи.

При тим се Тегелтија скрива иза Лукача, којег истура у јавност, ваљда цијенећи да би се министру унутрашњих послова требало вјеровати.

Слаба процјена, јер Лукач, ма колико тврдио да је све урађено у складу са законом, никако да одговори на кључна питања: Како је могуће да су посао набавке камера добиле фирме које су основане два и по мјесеца, односно мјесец дана, прије расписивања тендера?!

“Генијални Ото” и остали свезнајући “Нијемци”

Фирма „Иноватраффиц холдинг“, једна од три које су добиле тај посао, није никаква позната њемачка фирма која се бави камерама и радарима, већ је ријеч о предузећу направљеном 29.03.2017. године - свега два и по мјесеца прије објављивања Јавног огласа, који је потписао Лукач 06.06.2017. године. Уз то, “Инова” је основана у марту, када је и Влада РС донијела одлуку да се иде у јавно-приватно партнерство.

Значи да је Ђорђе Качаведа, један од оснивача те фирме, знао да ће добити посао, а да фирму још није ни основао!!!

Као и “Генијални Ото”, Карл Отто Wолл, оснивач “WКБ Цонсултинг” из Бањалуке, која је, такође, добитник посла, иако је фирма основана 04.05.2017. године, само мјесец дана прије расписивања тендера.

Генијално Ото је из Еисенберга, Њемачка, гдје су баш упознати и то детаљно са радарским намјерама Тегелтије и Лукача!

Превара иза које стоје Тегелтија, Лукач и власници наведених фирми, те “ММСЦОДЕ”, у којем су Славко Бојић и Младен Милановић Каја, је Огромна, Дрска и, надасве, Безобразна. А дјеловање Тегелтије и Лукача се може окарактерисати на исти начин, док је њихово инсистирање да отму посао вриједан преко 200 милиона КМ за истрагу. И то врло детаљну.

Раније незаконитости

За истрагу, такође, врло детаљну је и Лукачево признање да МУП РС већ има уговор о јавно-приватном партнерству “и да ревизори нису нашли ништа спорно”. Иако је све спорно око чињенице да МУП РС изнајмљује радар(е) од фирме МРГ, већ двије и по године.

Тај радар је постављен 30. октобра 2015. године, у вријеме када је на функцији министра унутрашњих послова већ био Драган Лукач.

Набавна цијена тог радара је 60.000 КМ. Управо толико МУП РС плаћа годишње за његово изнајмљивање (тачка 10.).



Толико је плаћено за 2017., а толико ће, према Плану МУП РС, бити плаћено фирми МРГ и за 2018. годину!

И то је потпуно незаконито, јер МУП РС не може наплаћивати казне, ако радари и камере нису њихово власништво, као што је то овдје случај.

Међутим, није ту крај незаконитостима.

Слиједе подаци МУП-а РС у вези са радаром у “Зеленом Виру” (Бањалука), чије постављање јесте било неопходно због безбједности становника тог дијела Града, али није ваљда да МУП РС није могао да нађе 60 хиљада КМ да купи ту справу. Већ је изнајмио од фирме МРГ и обезбиједио јој цца 150.000 КМ (досад) само за изнајмљивање тог радара.

Посебно то чуди због чињенице да су у МУП РС за пет мјесеци, од 30.10.2015.-24.03.2016, наплатили, према сопственим подацима које су изнијели у јавност, само од кориштења тог радара 366.420 КМ.

Глас Српске - 24.03.2016. | 11:55

Стационирани радар у Зеленом виру, на магистралном путу Бањалука - Котор Варош, за непуних пет мјесеци евидентирао је 12.219 прекорачења дозвољене брзине или просјечно 90 прекршаја дневно. Од тих прекршаја наплаћено је 366.420 КМ.



Ово је "Гласу Српске" изјавила начелник Одјељења за односе с јавношћу Министарства унутрашњих послова РС Мирна Миљановић. Према њеним ријечима, стационирани радар на магистрали постављен је 30. октобра прошле године и дозвољена брзина кретања возила кроз Зелени вир је 40 километара на сат.

"Радар је биљежио најчешће прекорачење брзине од десет до 20 километара на сат, а било је случајева гдје су возачи и јаче стиснули гас. За оне који су возили до 60 километара на сат казна је 30 КМ", рекла је Миљановићева.

Значи, МУП РС је могао да купи шест оваквих радара, јер је толико зарадио само у “Зеленом виру”. И зарађује и даље, о чему, такође свједоче подаци те институције.



Медији су 04.08.2016. објавили следеће: “Три стационирана радара на подручју града регистровала су ове године 26.339 саобраћајних прекршаја, од чега су чак 15.083 евидентирана на магистралном путу М-4 у Зеленом виру”.

МУП РС је, до августа 2016., знатно увећао зараду и приливе у буџет, у односу на податке из марта те године, упркос чињеници да је све везано са радаром у Зеленом Виру незаконито.

Треба имати у виду да је Лукач рекао да постоји још један овакав радар, што цијелу добит знатно увећава.

Сада замислите колико може да заради 100 камера и десет радара, постављених широм РС, када један за пет мјесеци оствари приход од, како је то МУП РС, објавио 366.420 КМ?!!! Та цифра је већа од 200 милиона, на колико је, према студији изводљивости, процијењена зарада за десет година; Од чега би пола требало да оде у приватне џепове”

Лукачева прича да ће возачи “попустити га” једноставно не пије воде; Увијек ће бити и има оних који то не чине. И није их мали број. Штавише.

Вратимо се Плану Јавних набавки МУП РС.



Поставља се питање да ли је расписан тендер за радар у Зеленом Виру не само за 2018. годину, већ и прије његовог постављања 2015., и да ли је тај закуп, урађен у складу са свим процедурама, ако је већ све по закону, како тврди Лукач?! А није и министар то одлично зна; Ако не зна, тек је онда проблем.

Поставља се, након реченог, и питање шта ће се десити ако возачи, кажњени на том дијелу пута, сада крену да траже свој новац натраг, јер тај радар није у власништву МУП РС и нису требали платити никакву казну.

Радар би морао би да буде у власништву МУП-а РС, ако се казне желе наплатити у складу са законом.

Штете, у случају захтјева за поврат новца, по буџет РС би могле бити огромне!

Погодовање Тајкунима блиским Лукачу и Тегелтији

Поставља се и питање због чега Влада РС, министар Тегелтија и министар Лукач, већ двије и по године, потпуно незаконито, од грађана узимају новац за саобраћајне прекршаје, које су снимили радари у приватном власништву, а не у власништву МУП РС?! И није ли било једноставније, ефикасније и, наравно, много исплативије и за буџет и за МУП РС да је та институција купила и радар за Зелени Вир, али и да се кредитно задужила 12,5 милиона КМ и набавила сто камера и десет радара за МУП РС?!

Наравно да јесте, али онда Тегелтијини и Лукачеви пријатељи-тајкуни не би зарадили ништа. Сав новац би отишао у буџет РС!

Лукачева прича о томе како би се опозиција побунила против таквог кредитног задужења (па су се он и Тегелтија одлучили за јавно-приватно партнерство), је отужна: Не влада Опозиција нити те странке доносе одлуке; Влада СНСД, чији су чланови Лукач и Тегелтија, који има комотну већину у парламенту РС. Да учини шта хоће, као што и чине.

Ставка - кредитно задужење од 12,5 милиона КМ је за Режим била тек ситница, али важније је испунити Тајкунске прохтјеве, омогућити им зараду нових стотина милиона, него донијети новац у буџет!!!

Сценарио и Режија Велике Дрске Безобразне Преваре са камерама и радарима - сви детаљи (28.02.2018.)

пише: Слободан Васковић

Зоран Тегелтија, министар финансија и министар унутрашњих послова Драган Лукач Главни су актери Велике Дрске Безобразне Преваре са набавком камера и радара за МУП РС, путем Јавно-приватног партнерства (ЈПП).

Изнио сам низ доказа о томе и, да не живимо у Додиковој трулој “банана држави”, министарски двојац поодавно би био смијењен и притворен. Као и њихови бројни саучесници.

Најспектакуларније у цијелој Превари са камерама и радарима јесте што су Лукач и Тегелтија изварали Особу која је осмислила цијели тај незаконити посао.

Познато ми је име те особе, али како је избачен из посла, преварен, не желим га наводити, јер, реално, није направио никакву директну штету. И директну и индиректну су направили и, тек ће направити, Лукач и Тегелтија, који су му Украли Идеју!

Идеја о ЈПП

Идеја о ЈПП са камерама и радарима, која је потпуно противзаконита (пошто омогућава приватницима да убиру буџетска средства, што је законима забрањено), родила се након постављања Стационарног радарског система за евидентирање саобраћајних прекршаја у мјесту Зелени Вир у бањалучкој Мјесној заједници Врбања.

Тај радар је постављен 30. октобра 2015. године, у вријеме када је на функцији министра унутрашњих послова већ био Драган Лукач.

Особа, у то вријеме један од упосленика фирме која је инсталисала тај радар, дошао је на идеју да се широм Републике Српске постави 100 камера и десет радара и то путем ЈПП, а да се новац дијели.

(Име фирме која је инсталисала радар у Врбањи не помињем, јер ни на који начин нису учествовали у актуелној превари са камерама).

Особа је идеју изнио Лукачу, који је објеручке прихватио, јер је видио уносан посао за себе и своје пријатеље-тајкуне.

Лукач је идеју о ЈПП изнио Зорану Тегелтији, министру финансија, који је у старту одбио. Међутим, тада Лукач ангажује Младена Милановића Кају да убиједи Тегелтију. Што је Каји, без већих проблема, пошло за руком.

Увођење Бојића у посао и Каје у Бојићеву фирму

Лукач све вријеме држи у убјеђењу да ће Он, односно страна фирма коју Особа заступа, добити посао, а њему иза леђа, заједно са Тегелтијом, ствара услове да Јавно-приватно партнерство припадне Славку Бојићу, власнику фирме “ПроЦонтрол” и сувласнику “ММСЦОДЕ” и другим тајкунима.

Након што је све издоговарано, Акција Преваре креће у марту 2017. године, када Влада РС доноси одлуку о набавци камера путем Јавно-приватног партнерства.



Да подсјетим, стручна лица у Министарству финансија Републике Српске дала су мишљење да је овај посао штетан по МУП РС.
Међутим, министар финансија Зоран Тегелтија игнорисао је негативне ставове стручних лица.

Извори блиски премијерки Жељки Цвијановић су ми саопштили да је Тегелтија на сједници Владе РС, на којој се одлучивало да ли ће МУП РС ићи у јавно-приватно партнерство или ће се та институција кредитно задужити, инсистирао да “нема простора за кредитно задужење”!

Цвијановићева, према истим изворима, није била одушевљена таквим пројектом, али се није усудила супротставити Тегелтији и Лукачу.

Чим је Влада РС донијела Одлуку о ЈПП из Бојићеве фирме “ПроЦонтрол” почињу да се обраћају бројним страним фирмама, које се баве производњом и уградњом радара и камера, са питањима о перформансама и цијенама - 100 камера и 10 радара, колико је на крају и одлучено да се набави.

Да све буде апсурдније, обраћају се и фирми коју представља Особа што је осмислила и урадила цијели пројекат Јавно-приватног партнерства.

Бојић формира фирму у Њемачкој

Фирма „Иноватраффиц холдинг“, која је добила посао набавке камера и радара, основана је 29.03.2017. године. У марту 2017. године Влада РС донијела је одлуку о ЈПП за камере и радаре.

Иза ове фирме, изван сваке разумне сумње, стоји Славко Бојић, али и још неки бањалучки тајкуни.



Бојић већ пет година живи и ради у Њемачкој, а, између осталих фирми којима је власник/сувласник, већински је власник и фирме “Веридос”, која је покушала да добије тендер за пасоше у БиХ, са цијеном од 53 милиона КМ, док је “Милбауер” за исти посао понудио цијену од 28,5 милиона КМ.

Бојић посједује 70 посто “Веридос-а”.

Након што је формирана фирма “Инова” у Оснабрику (оснивачки улог 25.000 евра), у Бањалуци се формира и фирма “WКБ Цонсултинг” из Бањалуке, чији је основач Карл Отто Wолл, из Еисенберга, Њемачка.

Та фирма је основана 04.05.2017. године, а њен оснивачки улог је Једна Марка.



Тендер за набавку камера и радара, путем јавно-приватног партнерства, Лукач је потписао 06. јуна, значи мјесец дана након што је регистрована “WКБ”, односно два и по мјесеца по формирању “Инова холдинга”.



Тендер је затворен 17. јула 2017. године.

И једна и друга фирма су без икаквих референци и никако нису могле добити посао са МУП-ом; Због тога се “у игру” уводи турска фирма „Екин Текнолоји Сан. Ве Тиц. А.С.”.

Ова турска фирма има развијене и велике послове (између осталих и са тамошњом обавјештајном службом), односно има потребне референце. Турска фирма има и огроман финансијски промет, па је тако у тендеру та ставка посебно повећана, како би се из игре избацили други понуђачи.

На тај начин је елиминисан “Проинтер” из Београда/Бањалуке.

“ММСЦОДЕ” у игри

Оно што је заиста посебно интересантно јесте да фирма “ММСЦОДЕ” добија, почетком јуна 2017. године, пар дана прије него је Драган Лукач потписао јавни позив за ЈПП, Сертификат од турског “Екина” да може вршити све радове који се односе на сервисирање…, прилагођавање уређаја…, софтверско ажурирање... свих њихових производа.



То значи да су радници "ММСЦОДЕ" били на обуци у Турској. А да су власници "ММСЦОДЕ" већ и прије објављивања тендера знали да ће добити посао.

У том тренутку сувласници фирме “ММСЦОДЕ” су били Славко Бојић, Милош Ђурђевић и Саво Антонић, сви из Бањалуке.

Бојић је, како сам навео, власник “ПроЦонтрол”, а Ђурђевић и Антонић сувласници фирме “Венера”, која је имала и има бројне послове са буџетом РС, а раније са Робним резервама РС, док нису отишле у стечај.

Да резимирам: прије објављивања Јавног позива за набавку камера и радара (06. јуна 2017. године), већ је био припремљен Механизам за Превару - формиране су фирме “Инова” (27.03.2017.), “WКБ” (04.05.2017.), а “ММСЦОДЕ” је добио Сертификат од турског “Екина”!

Истичем да, сем раније објављених докумената, посједујем и друге који потврђују наведено, али их не објављујем из разумљивих разлога.

Улазак Каје/Тегелтије

Да се “Власи не досјете”, фирма “Еуро Бонус”, иза које стоји Младен Милановић Каја, који је њен стопостотни власник, улази у сувласништво фирме “ММСЦОДЕ” крајем јануара 2018 године. Само неколико дана прије него је Драган Лукач донио одлуку да су фирме „Иноватраффиц холдинг“ из Њемачке „Екин Текнолоји Сан. Ве Тиц. А.С.“ из Турске и „WКБ Цонсултинг“ из Бањалуке побиједиле приликом избора приватног партнера у послу тешком 12,5 милиона КМ.



На тај начин Тегелтија озваничава своје учешће у цијелој Превари!

Кајина фирма “Еуро Бонус” регистрована је у Мркоњић Граду, улица Подбрдо бб.

Сви наведени, Бојић, Ђурђевић, Антонић, Милановић, имају по 25 посто власништва у “ММС ЦОД”, а укупни оснивачки улог је 201.999,92 КМ, односно 50.499, 98 КМ по оснивачу.



Уласком у “ММСЦОДЕ” Милановић је ушао и у посао са Фондом здравства за набавку “ИЗИС-а” по невјероватној цијени од 23,2 милиона КМ. Или Тегелтија, ако вам се више допада!

Чланови Комисије присиљени да прихвате “Инова-WКБ-Екин”

Током тендерске процедуре, Комисија за тендер у МУП-у РС је, у првом читању, одмах одбацила понуду Лукачевих и Тегелтијиних фаворита, али је лично Лукач наредио да се они врате “у игру”. Чак пет чланова Комисије је присиљено да промијени мишљење.

Свака независна истрага би то лако доказала, али како очекивати било какву истрагу када је на челу МУП-а Драган Лукач, један од Режисера Преваре.

Након што је “препрека” у виду “пет чланова Комисије против” поломљена и премошћена, за поступак је, по Лукачевом налогу, задужен Драгиша Кошчица.

Некадашњи играч за тендере Драгољуба Давидовића, у вријеме док је био градоначелник, већ пар година је вихорни тендернападач Драгана Лукача. Кошчица, који је најзаслужнији је за потоп пројекта “Аквана”, сада потапа МУП РС.

Интересантно је да га је Слободан Гаврановић, бивши градоначелник отјерао, а Лукач, умјесто да га истражује, смјестио у МУП, на приједлог Давидовића.

Одвлачење пажње са Младићевим сином и хаубицама

Иако је кристално јасно да је ЈПП са камерама и радарима Безочна Прљава Превара њени Аутори и Актери не одустају од реализације и зараде огрмних свота новца.

Студијом економске оправданости предвиђено је да стотину радара годишње заради 21,6 милиона КМ на основу предвиђених 745.084 казни, што значи 216 милиона КМ за десет година, колико би трајало ЈПП. Међутим, те цијене су умањене, а зарада је знатно већа.

Подсјетићу да се од почетка 2017. године примјењују драконске казне за кршење саобрачајних прописа.



Чињеница је да се улагање од 12,5 милиона КМ врати за свега седам мјесеци и да је наредних девет (и нешто година) све чиста зарада. Умјесто да сав новац иде у буџет, како је то законима прецизирано, он ће се дијелити са приватницима.

Како би прикрили Велику Превару и спровели је до краја, односно реализовали цијели овај посао, Режим покушава “одвући пажњу” бомбастичним најавама предсједничких кандидата СНСД-а, који то неће бити; Тако је употријебљен и Дарко Младић, који је далеко од кандидатуре као и Особа са почетка приче од посла који је осмислио.

Наставиће се...

слободанвасковиц.блогспот.ба

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

Пролетер

15.03.2018 10:05

Биће да су схватили да ипак има понеко паметан у народу и да је ово превелика пљачка, у изборној години. Надајмо се да за пар мјесеци неће осмислити још већу пљачку, преко радара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма немој

15.03.2018 10:56

Ево народе да је могуће,ал све док будете сједили кућама и чекали да неко други буде та критичка маса која ће увијек,било то или не у њиховом интересу,ријешавати проблеме који су дефинитивно везани за зивот и рад обичног човјека да се буни а ви сједити и чекати,амада је то пуно више свих нас,него ли проблем самог напримјер Васковића неће се ништа промјенити.У Словенији,Румунији,Машарској,Италији,Француској,земље које су од нас одмакле свјетлосну годину народ устане и протествује а код нас само из разлога што сам члан неке странке или што ће ме неко видјети трпи и ћути.Какав мозак имају црвени снсд-ови гласачи када исто то гориво и они као и ми остали,каоји смо нестраначки,плаћама 20-30 фенинга скупље него ли до тада?КАКАВ?Болестан.Додик је од овог здравог народа,остали нормални и после рата и после санкција,и после велике немаштине остао бар са мозгом нормала,сада нам то овај човјек девастира и нараушава да просјечан Србин више не вјерује ни попу,ни доктору, ни судији,ни полицајцу и политичару.Будие се народ па све у контејнере као у Украјини,од лежања и чекања да то неко други уради за нас нема ништа.

Name

ре

15.03.2018 10:59

Ј,бе луд збуњеног,а сиротиња испаста.Памет у главу народе,видите ста нам раде.Поцетак резимског краја.

Name

баш тако

15.03.2018 11:03

А нама ће бити тешко и устати у ту Недељу и отићи на гласање,не кажем да је опозиција одлична,ал кажем да од ових што нас опљачкаше и задужише нема горих.Италијани мјењају владу сваких шест мјесеци,овде петанаст година владају ликови са деформисаним погледима и чудним облицима главе,као овај Тегелтија и Цвијановићка,све са Рудоњом шаторским на челу.Мјењај ове да би и ови следећи занли да ако не буду ништа урадили да ће бити смјењени.Мјењај

Name

СЗП

15.03.2018 11:12

Па опет нека ова стока од народа каже да опозиција не ради ништа. Да није указала на ово све би прошло 100 %.

Name

Номад

15.03.2018 11:57

Да ли је могуће да је Жељчића ипак устукнула пред опозицијом?

Name

Илија Зечевић

15.03.2018 11:59

Лукач се опасно био разиграо око радара. Вјерујем да је већ био и припремио ражањ а зец није ни био у шуми.

Name

Мали Јовица

15.03.2018 12:00

Ко год каже да је СНСД страна лаже. Они су организована криминална група окупљена око свог власника.

Name

Мргуд

15.03.2018 12:01

Видим да су СНСД ботови добили задатак. Ипак, имате времена да се окупате до октобра.

Name

Хоусмеистер

15.03.2018 12:02

Честитам опозицији на добро одиграном потезу.

Name

Рогатица

15.03.2018 12:05

Дођите ви у рогатичку општину да видите како црвена браћа краду а Јагодић им свима узима проценат.

Name

уна

15.03.2018 12:27

Кад ми тај радар узме 100 км из дзепа свеједно ми је гдје це заврсити.

Name

Драшко

16.03.2018 19:01

Чим избори прођу анализа ће показати да се може ући у овај посао -пљачку.

Name

Дује

15.03.2018 10:06

Паметан потез

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

15.03.2018 10:07

Браво опозиција само тако само их претресајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

15.03.2018 11:05

Каква црна опозиција браво новинари.

Name

Лепа

15.03.2018 11:07

А шта је браво опозиција, није ни О од опозиције утицао на одлуку да се одложи посао са радарима

Name

ма да

15.03.2018 11:14

А шта су Вукановић и Васковић него критичари овог режима. Самим тим су и опозиција.

Name

АЈДЕ

15.03.2018 12:03

Па ко данима на скупштини прича о радарима,апелације...и наравно свака част Васковићу.Тако се ради,даће бог да се раскинка и прљава игра око акцизе снсд-хдз-сда

Name

Дијагноза

15.03.2018 12:24

Дриблинг, да испадну добри пред изборе, ако добију изборе ето радара за мјесец дана.

Name

Софер

15.03.2018 10:10

Браво Зељка цувај се ноцни вукова

ОДГОВОРИТЕ
Name

... да чико б'ону...

15.03.2018 12:10

Могу само једну ствар речи, узалуд вам труд свирачи. Можете ви кмечати колико хоћете, нападати СНСД и Милорада Додика до миле воље али једно се зна, Милорад Додик је неприкосновен владар политичке сцене у Републици Српској. То ће се најбоље видјети у октобру на изборима када чика Миле пошаље комплет опозицију у политичку пензију.

Name

ВРАТИА СЕ СИМЕ

15.03.2018 15:11

А ми се бас забринули ста је с Циком бомбоједом. Зив и здрав, дао му Бог здравље па да здрава тијела и свјесног разума доцека пад ове криминалне организације..

Name

Родјо

15.03.2018 10:11

Ста се цека са отварањем затвора у Војковицима? Мора бити све спремно за октобарски масовни пријем црвених кмери!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младиц

15.03.2018 10:11

Багра проваљена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велибор

15.03.2018 10:12

Сад думају како да се изваде из гована. Велика побједа СДС-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

15.03.2018 11:05

Хахахаха какав сдс какве везе има са њима ово.

Name

Велиборе

16.03.2018 18:44

Ово је заслуга предсједника Додика. Не фермају ова двојица СДС ни мало, али кад их велики шеф удари по ушима то је друга прича ;) Плус за Додика.

Name

РС

15.03.2018 10:12

Сигурно вас Брнабић посавјетовала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Ј.

15.03.2018 10:13

Црн дан за Лукаца и Тегија... Таман помислили да су узели јос по неких стотињак милиона...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

15.03.2018 11:21

Никола, немој да се бринес за Министре Тегелтију и Лукаца! То су два Министра који одлицно раде свој посао и није им стало до новца. Једноставно је утврдјено да треба јос једном видјети како дефинисати Јавно-приватно партнерство које је у цијелом свијету нормалан нацин функционисања, само се код нас прави прица од тога!

Name

Ре ккк

16.03.2018 10:54

Али мени је стало до новца само толико да купим симптоматску терапију себи за сустемски лупус и мисицну дистрофију. Имам звање проф математике и радим у продавници( трговини) за 430 км.

Name

Просјечни Рогатичанин

15.03.2018 10:18

Шта треба урадити кад се ухвате лопови како краду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајдук

15.03.2018 19:09

Нико се и није забринуо ,осим њих самих.Добро је да су ,,сконтали,,Њихова ,,накнадна памет,, води ,,узлазној,,линији разума ,које истина рецено је изненадјујуца ,а то све због ,САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ.....у сваку ,,руку,,позитивно ,демократија ....у ...,,повоју,,куца на врата ,пјесаци ,бициклисти ,возаци ..опрезно ...

Name

Марко

15.03.2018 10:20

Свака част СДС-и и СзП спријечили су пљачку стотина милиона које је власт намјерава отети обичном народу и стрпати у своје џепове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

15.03.2018 11:06

Није сзп прстом мрднуо осим михаљице у овој прици.

Name

ккк

15.03.2018 11:23

Марко, СДС и трабанти нису у стању да ухвате било ста а не СНСД, од те прице нема ниста!

Name

СУЗАНА

15.03.2018 10:23

БРАВО ВАСКОВИЋУ. ВИШЕ ТИ САМ ВРЕДИШ ОД ЦЕЛЕ ОПОЗИЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила Ј.

15.03.2018 10:25

Захваљујуци години избора један лоповлук је пролонгиран

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струмф

15.03.2018 10:27

Браво СДС.... Тако се за народ ради!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца Дискретција

15.03.2018 10:28

Бићете ви багро црвена на радару тужилаштва до краја године, неће вам други ни требати!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Затвор

15.03.2018 11:24

У Војковице са њима!

Name

Тихи

15.03.2018 10:29

Мој Лукач и теби су дани одбројани, робија се лагано спрема :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Вукота

15.03.2018 10:30

СДС спријечио пљачку грађана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

О Цему Ти

15.03.2018 11:06

Прицас? Медији разоткрили сдс цутао.

Name

браво

15.03.2018 11:16

А да накачимо све линкове на којима је опозиција односно СДС указивали да је ово пљачка народа и Републике наше коју ћемо ускоро да ослободимо од тајкуна

Name

Дидуле

15.03.2018 10:31

Сад ће Жељка да надје исплативију варијанту.... Мора да ће ПДВ да скочи на 22 % или нови кредит од ММФ и ето народу радара по џеповина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

До

15.03.2018 10:33

Јадни Лукац бас се трудио да убиједи народ како је то добро са радарима а ови његови га сад отресли ХАХАХА!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тандопрц

15.03.2018 10:34

Сад ће Лукач и Тегелтија добити по гузици од великог тате :Д :Д :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

лав

15.03.2018 11:15

Изгледа да се баја није довољно уградио, те је преко своје слушкиње чизмице обуставио поступак, док баја не осмисли да ако побједи покрене још већу пљачку, ко то још невиди, тај је Безобразан, Идиот, Лопов исто ко и ови сви из ове багре, СНСД,ДНС и СП. људи има ли ико да нормално размишља и помогне да се рјешимо ових???

Name

брод

15.03.2018 10:49

Браво за СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

15.03.2018 10:54

Ста це сад Тегелтија обори рејтинг снсду пет посто.Браво СЗП само наставите тако.Морам се насмијати ХАХАХА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

15.03.2018 11:10

Свака част БН Телевизија детаљни као и увијек а народ слијеп,још једном свака част

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

15.03.2018 11:13

ХВАЛА ВАСКОВИЋУ И СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

15.03.2018 11:23

Браво за опозицију! Кмечавцима и лоповима из Снсд се близи крај! Опозиција це да их помете к'о циго бајадеру!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

српска република

15.03.2018 11:49

Да се чекала опозиција ниста од тога не би било

Name

брод

15.03.2018 11:39

Овакве лопове мајка више нерађа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

15.03.2018 11:39

Добит ће они од Милета нешто друго чим се прашина слегне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

15.03.2018 11:52

Остану ли на власти купиће они те радаре по хитном поступку. Одлука о одустајању је само димна завјеса пред изборе и покушај бацања димне завјесе. опамети се стоко, пардон народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез Истине

15.03.2018 12:22

Највеци криминални клан у Републици Српској је мркоњицки клан на целу са Тегелтијом,онда иду његови послусници Каја,Дјурдјевиц,Антониц и остала багра. Тегелтија посједује милионе и огромне некретнине у БЛ...свуда је завукао руку заједно са својим људима и зетовима Кесеровицима.... О њему се мозе писати пар издања књига,људи нису свјесни да је Тегелтија највеци криминалац,једини који цак протуријеци и Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јутро

15.03.2018 12:56

Да обуставила јавно радове на томе. али це тајно радити на томе и само цете се стоко од народа један дан пробудити са радарима на путевима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОле

15.03.2018 13:44

Управо сада се одржава свечана сједница политичког врха РС , града Бања луке у вези пуштања у промет ЕКО ТОПЛАНЕ како је зову, односно још једне преваре грађана, послушајте причу стручњака који хвале овај пројекат на сва уста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

15.03.2018 15:44

Добро те Будимире.

Name

Гласач

15.03.2018 13:48

До кад ће појединци наносити штету СНСД(Тегелтија,Шкрбић,Чадјо..и остали) и пљачкати овај јадни народ..зато Додик треба све ове истјерати и у затвор послати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицика

15.03.2018 13:54

Једна фабрика за пљацку градјана , бар привремено стопирана , свједоци смо ста се догадјало у вези акциза , они неце тако лако одустати од својих злих намјера , а мозда да умјесто ове фабрике за пљацку никне стварно нека фабрика у правом смислу , уосталом као у нормалном свијету !

ОДГОВОРИТЕ
Name

модричанин

15.03.2018 13:59

У Модричи општина расписала конкурс за наплату паркинга и међу осталим условима тржи : - да је предузеће имало прошле године најмањи обрт 800.000 км, - да има на рачуну најмање 200.000 км итд . А ове битанге дају вишемилионски посао фирми чији је оснивачки капитал 1 км. И у првом случају се погодује одређеној фирми , а ово са радарима је за робије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадОван

16.03.2018 09:01

Таман док не продју избори па онда узјасите опет на марву која вас је изгласала

ОДГОВОРИТЕ
Name

јес јес

16.03.2018 20:39

Обуставили до после избора хахах...

ОДГОВОРИТЕ
Name

доће цица на колица

17.03.2018 11:15

Два нај опаснија лика..један уфурани специјалац,а други лопов који је овог првог увукао да заједно "мало "проперу и зараде, а ако загусти ту је специјалац да брани....лопови обојица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

17.03.2018 12:27

ИЗМАКОСЕ СЕ МИЛИОНИ ЛОПОВИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

18.03.2018 03:11

Хапси лукаца и тегелину и остале . прдекана 30 година плус 10 за примјер другима само тако боље мозе доци и крај криминалу и криминалцима

ОДГОВОРИТЕ