ЛШ: "Краљ Меси" одвео Барселону у четвртфинале!

Меси разбио Челси, Барса лако до четвртфинала! Фудбалери Барселоне убедљиво су савладали Челси 3:0 (2:0) и пласирали се у четвртфинале Лиге шампиона.  Сјајна партија Аргентинца у реваншу са Челсијем.  Много Месија и мало Челсија. . . Два су света различита! Два пута Куртои кроз ноге и асистенција за првенац Дембелеу за делиријум на Камп Ноу и наставак похода на трон.

Фудбал 14.03.2018 | 23:22
ЛШ: "Краљ Меси" одвео Барселону у четвртфинале!
Каталонци су "сломили" госте из Лондона већ у првом полувремену са два гола након брзих акција уз грешке одбране "плаваца".

Блистао је Лионел Меси који је учествовао у сва три гола, постигао је два и једном асистирао. Аргентинац је стигао до јубиларног 100. гола у такмичењу.

Фудбалери Челсија су током већег дела меча имали иницијативу, али су сувише лако "испадали" у одбрани приликом брзих акција Каталонаца.

Енглези нису имали ни довољно среће, дефанзивци Алонсо и Ридигер су погађали оквир гола на Камп Ноу.

Барса је повела већ у трећем минуту након акција Суареса и Месија који скоро из мртвог угла успева да савлада Куртоу.

Уследила је иницијатива Челсија, али чим су гости направили следећу грешку уследио је нови гол, а играо се тек 20. минут.

Лоше је реаговао Фабрегас у средини терена након што је одбрана Барсе испуцала лопту, Меси ју је украо и експресно стигао до шеснаестерца, а онда проиграо Дембелеа који снажним ударцем постиже први гол у ЛШ у дресу Барсе.

Челси је крајем првог полувремена пропустио две сјајне шансе за гол, Тер Штеген је одбранио шут Жируу, док је Вилијан засметао Кантеу, да би у последњем минуту Алонсо окрзнуо стативу из слободног ударца.

Барса је у наставку меча потпуно "умртвила" игру, чекала је нову грешку гостију и дочекала пола сата пре краја.

Опет су Каталонци брзом комбинацијом избацили скоро целу одбрану Челсија, Суарес је гурнуо лопту до Месија, који је шаље кроз ноге Куртои за коначних 3:0.

Када је Лионел Меси расположен, а вас не прати срећа, боље и да нисте устајали из кревета него што сте дошли на мегдан Барселони.

Управо овај "пех" задесио је Челси ове среде.

Лондонски "плавци" поражени су на Камп Ноу у реваншу четвртфинала Лиге шампиона 0:3, па су укупним резултатом 1:4 елиминисани из даљег такмичења.

Нису играчи Челсија били толико лоши (опет су два пута погодили оквир гола) колико је Лионел Меси био сјајан.

Аргентинац је после само два минута и осам секунди постигао свој најбржи гол у каријери и наговестио епилог овог великог европског дербија. У 64. минуту се поново уписао у стрелце - још једном пославши лопту кроз ноге Куртои - што је био његов јубиларни 100. погодак у Лиги шампиона. Испред је само "вечити ривал" Кристијано Роналдо из Реал Мадрида са 117.

У међувремену, Осман Дембеле је у 20. минуту постигао свој "првенац" за Барселону. Јасно је, на асистенцију Месија.

Могло би се рећи да је звезду Барселоне мотивисала кореографија домаћих навијача, на којој је био његов лик уз поруку "Боже, чувај краља" (Год саве тхе кинг).

Барселона се у четвртфиналу придружила Јувентусу, Манчестер ситију, Ливерпулу, Реал Мадриду, Севиљи, Роми и Бајерн Минхену, а ко ће се са ким састати 3/4. и 10/11. априла, сазнаћемо већ у петак на жребу.

Да није било раног поготка Месија после лепе акције домаћих играча, али и лоше интервенције Куртое који је дозволио да буде савладан скоро из "мртвог угла", можда бисмо ове среде на Камп Ноу гледали занимљивију утакмицу. Успели су гости да успоставе иницијативу и неколико пута добро запрете Тер Штегену, нису посустали и после другог гола, а у 45. минуту Маркос Алонсо је погодио стативу из слободног ударца.

Трећи гол Барселоне, ипак, потпуно је деморалисао екипу Антонија Контеа, а Каталонце послао у 11. узастопно четвртфинале Лиге шампиона.

Било је јасно још оног тренутка на Стамфорд Бриџу када је Меси скинуо проклетсво Челсија и први пут у каријеру им затресао мрежу. Тај гол за изједначење је значио да умиру све Челсијеве наде о изненађењу и да је Барселона једном ногом у четвртфиналу Лиге шампиона.  Али и да је Лео Меси решио да им наплати све оне фаулове, туче и кавезе у које су га Плавци стављали у претходних десетак година, онај промашен пенал и ко зна шта још од заосталих дуговања...

Вечерас је дошло на наплату у реваншу на Камп Ноу! Барселона - Челси 3:0! Лео Меси - Челси 2,5:0! Од три гола, два и по су његова. Одбрана Челсија није могла ни ласом да га ухвати док је погађао и асистирао... За општи делиријум на Камп Ноу који је клицао оно чувено „Меееси, Меееси“.

Било је ово превише Месија за тако мало Челсија. Превише Барселонине класе за чак и врло пристојан Челси који је дао све од себе. Невероватно је колико разлика је између лидера Примере и (још) првака Премијер лиге. А онда се најбоље огледа у једном од најбољих свих времена - Месију.  

Све што има Челси, Барса има макар подједанко или боље. И има Месија. Док су Азар и Вилијан покушавали да играју фудбал какав игра Барселона, њихови саиграчи су немоћно покушавали да то испрате. Жиру не припада том свету, не припадају ни они неки из одбране. Некада је припадао Фабрегас, али је и он прегажен. Контеје пробао што је могао, Челси је имао неке шансе и полуприлике, чак је у појединим моментима Барса морала и да се брани. Али и да је Челси дао тај гол не би се завршило ништа боље по њега.

Месијево вече је почело после два минута и осам секунди. Класична његова акција када се устреми ка противничкој одбрани и иде на дупли пас. Хтео је са Демебелом, али уз помоћАлонса га је одиграо саСуарезом који је генијално реаговао. Лопта му је дошла на десну ногу, превише искоса. Не онако како је Меси замислио. Али то је разлика између генијалаца и одличних фудбалера. Да одреагује маестрално и када није све по плану. Скоро из мртвог угла је гађао и погодио Куртои кроз ноге. Не случајно, већ му је једном тако дао гол док је овај бранио за Атлетико... И постигао најбржи гол у професионалној каријери!

Челси је морао да нападне, Азар и Вилијан су имали неких одличних потеза, али није било шпица попут Дрогбе илиКосте који ће се изборити између својице Барсиних штопера. Тако је Челсијева инцијатива од десетак минута прошла без резултата. А онда опет Меси у 20. минуту...

Украо је лопту зарђалом Фабрегасу на центру, прескочио Кристенсена, заобишао Аспиликуету и када је све Плавце навукао на себе, проиграо је Дембелеа. Млади Француз је спрашио лопту под пречку за првенац у дресу Барселоне! Играч плаћен више од 100.000.000 евра је у 13. мечу дао први гол за Барсу...

Када после 20 минута игре на Камп Ноу јурите два гола, онда сте осуђени на пропаст. Челси је дао све да се спасе, имао неке опасне нападе, али без зицера. Све се сводило на индивидуалну класу Азара иВилијана. Челсијева најбоља прилика је била када је Алонсо из слободњака у финишу полувремена показао моћ левице. Али зауставила га је статива...

Конте није правио измену на полувремену и било је јасно да је као против Манчестер Ситија опет прихватио пораз пре последњег судијског звиждука. Али Месију се још играло... Није имао намеру да стане и у 63. минуту је ставио печат на своју блиставу партију, дебакл Челсија и Барсину оверу четвртфинала.Суарез га ја сачекао у полуконтри. Меси је уситнио корак са капице шесанестерца, кренуо по левој страни и овога пута погодио левом ногом. И опет кроз ноге Куртои! Ништа није случајно... Био му је то 100. гол у Лиги шампиона. 

Са јако расположеним Месијем Барса је великом стилу закорачила у четвртфинале где ће бити подједнак фаворит као Реал Мадрид, Бајерн, можда Манчестер Сити и Јувентус... А када је Меси овако расположен, онда осталима не може да буде свеједно. Како их зауставити?

БАРСЕЛОНА - ЧЕЛСИ 3:0 (2:0) (први меч 1:1)
/Меси 3, 63, Дембеле 20/

Стадион: Камп Ноу. Судија: Дамир Скомина (Словенија)

БАРСЕЛОНА (4-4-2): Тер Штеген - Серђи Роберто, Пике, Умтити, Алба - Дембеле (од 67. ВИдал), Ракитић, Бускетс (од 61. Гомеш), Инијеста (од 56. Паулињо) - Меси, Суарез

ЧЕЛСИ (3-4-3): Куртоа - Аспиликуета, Кристенсен, Ридигер - Мозес (од 67. Запакоста), Фабрегас, Канте, Алонсо - Вилијан, Жиру (од 67. Мората), Азар (од 82. Педро).

ЛИГА ШАМПИОНА - 1/8 ФИНАЛА

Јувентус - Тотенхем 2:2, 2:1
Базел - Манчестер Сити 0:4, 2:1
Порто - Ливерпул 0:5, 0:0
Реал Мадрид - Пари Сен Жермен 3:1, 2:1

Уторак:

Манчестер Јунајтед - Севиља 1:2 (0:0) (прва утакмица 0:0) 
/Лукаку 84 - Бен Једер 74 и 78/

Рома - Шахтјор 1:0 (0:0) (прва утакмица 1:2)
/Џеко 52/

Среда:

Бешикташ - Бајерн 1:3 (0:1) (прва утакмица 0:5)
/Лав 58 - Алкантара 18, Гонул 46аг, Вагнер 84/ 

Барселона  - Челси 3:0 (2:0) (прва утакмица 1:1)
/Меси 3, 63, Дембеле 20/

У четвртфиналу Лиге шампиона играће:

Барселона (Шпанија)
Реал Мадрид (Шпанија)
Севиља (Шпанија)
Манчестер сити (Енглеска)
Ливерпул (Енглеска)
Рома (Италија)
Јувентус (Италија)
Бајерн Минхен (Немачка)

Жреб парова је 16. марта у подне. Прве утакмице на програму су 3/4. априла, а реванши 10/11.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар