Како ти падне на памет да пљачкаш КГБ?!

Полицајци сменили директора због Златне играчке и провизије од 1. 200. 000! А сам трансфер је вредео 1. 500. 000 евра!

Фудбал 17.03.2018 | 10:00
Како ти падне на памет да пљачкаш КГБ?!
Леви бек са бундеслигашким искуством. И то за свега 1.500.000 евра? Деловало је као добар посао. А на крају је због тог посла Динамо отпустио генералног директора Јевгенија Муравјева! Сумња се, наиме, да се први оперативац Динама дебело уградио на трансферу Константина Рауша из Келна.

Трансфер је иначе реализован 19. јануара ове године, па Муравјев није потрајао ни два месеца после целе збрке. А шта је заиста урадио? На обештећење немачком клубу платио је 1.500.000 евра, а још 1.200.000 је отишло на рачун менаџерске агенције Голден Тојс, у слободном преводу - Златне играчке.

Притом, око тог дела посла Муравјев није тражио одобрење Управног одбора што је и изазвало сумњу. Потврђена је она кад се сазнало да је поменута агенција основана само седам дана пре рансфера, на име председника руског синдиката фудбалера Николаја Граматикова, иначе блиског пријатеља Муравјева.

Шта даље? У уговор нису убачене клаузуле о раскиду, па ће Рауш остати у Москви. Динамо ће прегледати сва документа и потом позвати тужиоца у помоћ. Сам Муравјев се понудио да помогне саопштивши члановима Управног одбора да је некако успео да убеди агенцију да врати 500.000 евра које је Динамо морао моментално да је уплати. Али не у новцу наравно, него да клубу да играча вредног 500.000 евра.

Чланови Управног одбора су одмах схватили да је Муравјеву и даље само пара у глави. Отказ. А о осталоме ће надлежни органи. И питање: како ти уопште падне на памет да пљачкаш клуб који је деценијама био под патронатом КГБ-а и руске полиције?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар