Еко топлана у центру пажње

Нова бањалучка топлана и даље је у центру пажње јавности.  Транспаренсy Интернатионал БиХ поднио је Уставном суду Републике Српске Иницијативу за покретање поступка оцјене уставности и законитости скупштинске одлуке града Бањалука о општим условима за производњу, испоруку и кориштење топлотне енергије.

Република Српска 14.03.2018 | 21:27
Еко топлана у центру пажње
И Транспаренси интернешнел стао је у ред оних који имају примједбе у вези са законитошћу рада Еко топлане. Они су послали апелацију Уставном суду РС за оцјену уставности одлуке Скупштине града о условима испоруке, потрошње и производње топлотне енергије. Сматрају да је одлука је пуна спорних одредби.

Угљеша Вуковић (ТИ) каже да су посебно спроне одредбе које се односе на евентуално искључење са топлификационе мреже, затим одредбе о накнади штете, као и неке друге одредбе.

"Сматрамо да су тиме угрожена права потрошача", казао је у изјави БН телевизији Вуковић.

Из Транспаренсија су тражили и да се објелодани Уговор о пословно техничкој сарадњи, који је закључен између јавног предузећа Топлане и новоформираног привредног друштва Еко-топлане.

"Још увијек нисмо добили тај уговор, а врло је битно да се јавности објелодани то с обзиром на све информације и разне спекулације о сумњивим околностима под којима је формирано ново предузеће, тј ново привредно друштво Еко топлане", наводи Вуковић.

И енергетичари Републике Српске немају ријечи хвале за ново бањалучко предузеће. Тврде да изградња објеката и опреме из области термотехнике, подразумијева да они посједују потребну техничку документацију, али да таква документација није предочена.

Предсједник Удрућења термотехничара РС Перо Петровић је миљења да је неозбиљно, неодговорно у објекат од таквог значаја за овај град уграђивати опрему без потребне атестне документације, као што тврде они.

"Оно што је мени једноставно неприхватљиво, фирма којој је повјерено гријање града је у нашој струци непозната. Једноставно, ја не знам да ли она има или да ли је она регистрована за ту врсту дјелатности", казао је Петровић.

На питање БН телевизије колико Еко топлана дневно произведе топлотне енергије нису одговорили,  а нису се огласили ни у вези са подношењем апелације Уставном суду.

Незадовољни радници старе бањалучке Топлане, најавили су да ће сутра поново изаћи у јавност и говорити о пропалом пројекту нове Еко-топлане.

Планирано је сутра и свечано отварање Еко топлане и то у присуству премијерке  Србије Ане Брнабић.



БН телевизија



 

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

БОЈКОТ

14.03.2018 20:36

ДРАГИ градани Бањалуке немојте плацати гријање вец ВРАТИТЕ неотворене рацуне Екотоплани или Игору Радојицицу путем посте! Неуставно је слање рацуна онима Који нису потписали уговор с топланом! Топлана је илегало саградена нема дозвола знаци у питању је криминал слицан оном у Пицином парку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

14.03.2018 21:52

Само не закључујте уговоре и не могу вас натјерати ни путем суда да платите, ткз гријање.

Name

ре

14.03.2018 22:04

Народ је глуп. Када крене данак у крви И то це прихватити. Питамо се онда засто нас кроз вијекове газе.

Name

Ок

14.03.2018 22:16

т акоје управуси немојте да плацате немогунам ниста.

Name

Адвокат

15.03.2018 05:39

Грађани посједују уговоре са старом топланом и она има обавезу да испоручује гријање.Грађани не требају да плаћају рачуне Еко топлани јер су аутоматски ушли у уговорни однос са њима,новац остављати на страну док се стотине судских тужби не ријеше.Све је рађено незаконито и десетине адвоката и судија ће поднијети тужбе због кршења бар 5 закона у РС.

Name

Рајко

15.03.2018 14:29

Игор се у Еко Топлани добро уградио, па сад долази пријатељица у помоц.

Name

Бл

14.03.2018 21:24

Нафтни лоби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бањалука

15.03.2018 05:35

Члан Градског одбора Снда са Мањаче задња три мјесеца доставља мазут чак имају и слике цистерни у кругу страре топлане.Лобирају струје Игора Радојичића.

Name

Смјесно

15.03.2018 09:08

Радојициц сарадјује са нафтним лобијем. Ионако је 75% гријања на мазут.

Name

Термо

14.03.2018 23:04

Не плаћајте еко рачуне и Радојчићеве сјечка тајкуне. Превара невиђена. Уставни суд обара ту прљаву јавно-приватну работу. На основу којих уговора нам шаљу рачуне? Завршни чин пљачке Бањалучана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

15.03.2018 09:37

Саљу рацуне да узму 10 милиона годисње. Дигли кредит ЕБРДа са грејс периодом од 3 године. Таман кад заврси мандат, да други враца кредите.

Name

Стојан Крстић

15.03.2018 05:44

Вратио сам поштом рачун Еко топлани и навео да са њима немам уговор и да посједујем уговор са старом топланом о испоруци, а стару топлану сам обавјестио да има уговорну обавезу да ми испоручује топлотну енергију.Све криминалне радње Радојичића и Амидзића су испливале на површуну али да сам очекивао да ће грађане гурнути у провалију због свог богаћења ,то никако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невенко

15.03.2018 09:38

Премијерка Србије долази јер и она има интереса у овом. Дио новца од Еко Топлана се преко Србије пере.

ОДГОВОРИТЕ