ЛШ, Бајерн - Бешикташ: 8:1 - све је јасно!

Бајерн прегазио и Истанбул! Фудбалери Бајерна очекивано су се пласирали у четвртфинале Лиге шампиона.  Бајерн и у реваншу победио Бешикташ и после убедљивог тријумфа у двомечу пласирао се у четвртфинале.  Мора да си баш силан кад те зову милостивим и на 3:1! Јупов Бајерн сеје страх! Бешикташ преслишан и на домаћем терену.

Фудбал 14.03.2018 | 20:15
ЛШ, Бајерн - Бешикташ: 8:1 - све је јасно!
Баварци су након 5:0 на свом терену у првом мечу, савладали турски Бешикташ и у Истанбулу – 3:1.

Бајерн је повео већ у 18. минуту после акције Томаса Милера и Тијага Алкантаре, да би вођство удвостручио захваљујући аутоголу Гонула у првом минуту другог полувремена.

Пола сата пре краја Вагнер Лав смањује резултат, на асистенцију Гонула, да би победу Бајерна потврдио Сандро Вагнер шест минута пре краја.

Бешикташ је у меч ушао са комбинованим тимом, на клупи су остали неки од носилаца игре попут нападача Талиске и Алвара Негреда, док су због повреда одсуствовала тројица кључних дефанзиваца Душко Тошић, Пепе и Домагој Вида.

Бајерн се у четвртфиналу ЛШ придружио Јувентусу, Манчестер ситију, Ливерпулу, Севиљи, Реал Мадриду и Роми. Последњег учесника донеће реванш између Барселоне и Челсија.

Домаћин су Каталонци од 20:45, а у првом сусрету на лондонском Стамфорд Бриџу било је 1:1.

У Минхену је било 5:0, у Истанбулу 3:1 - укупно 8:1!

Све је јасно!

Бајерн је бољи, знатно квалитетнији, искуснији и заслужено иде међу осам најбољих екипа у Европи. Уосталом, првак Немачке је пунио мрежу шампиона Турске.

Питање проласка у наредну рудну било је решно већ у Минхену, а Баварци су на Бешикташ парку само потврдили доминацију победивши 2:1. Додуше, у реваншу је игра била знатно изједначенија.

Јуп Хајнкес је оставио на клупи Џошуу Кимиха, али је опет извео прилично јак састав. Шенул Гунеш је у доброј мери променио поставу која је у Минхену доживела дебакл.

И поред свега - стадион Бешикташа је био пун, а навијачи су од првог до последњег минута, без обзира на шансе и резултат, давали подршку свом тиму.

После изједначеног почетка, Бајерн је повео голом Тијага Алкантаре у 18. минуту. Томас Милер је лепо приметио да је одбрана црно-белих заборавила на бившег фудбалера Барселоне, уследио је прецизан центаршут и реализација Шпанца.

Тај резултат био је актуелан све до првог минута другог дела. Чим је кренуо с центра Бајерн је дуплирао вођство. Гокун Гонул је неспретно реаговао испред Толге Зенгина и послао лопту у сопствену мрежу.

Вагнер Лав постигао је почасни погодак за Бешикташ!

Бразилац се врло лепо снашао после грешке одбране Бајерна, решио је успешно дуел са Артуром Видалом и погодио мрежу у 59. минуту.

Све је било завршено у 84. минуту.

Давис Алаба је прошао по левој страни, иако је његов центаршут блокиран од стране Ујсала, лопта је дошла до Сандра Вагнера, који се поклонио и увећао предност Бајерна.

Бешикташ је доживео пораз на свом терену после 19 утакмица, али се окреће борби за титулу у Турској. Бајерн је шампионску круну практично већ обезбедио, али жели и ону већу - европску!

Ово није ни морало да се игра. У ствари, могло је да се прекине још у 16. минуту прве утакмице када јеДомагој Вида добио директан црвени картон. Већ тада су сви у Бешикташу знали да их чека 164 минута агоније. Било је 5:0 у тих уводних 64 минута, а онда данас на Босфору још два у мрежи истанбулских Црних орлова, уз утешни погодак Вагнера Лава за 3:1 и у збиру бруталних 8:1 за Баварце.

Тек да се Европа замисли пре но што опет крене са причама да Реал и Барселона ове сезоне главног изазивача у борби за шампионску круну имају у Манчестер Ситију Пепа Гвардиоле. Јер свако ко макар и помисли да унапред отпише Бајерн једноставно нема појма о фудбалу. Посебно кад је ту Јуп Хајнкес, који је малтене исти овај тим водио до титуле првака Европе 2013. године. У том финалу против Борусије играли су и Франк Рибери, Хави Мартинез, Арјен Робен, Џером Боатенг, Томас Милер и Давид Алаба. Сви они још су у Минхену, као и сада повређени Мануел Нојер. Јасно вам је колико се сви они добро познају. И кад то помножимо са навиком освајања трофеја, па муплтипликујемо са Хајнкесовим знањем долазимо до чињенице - Реал, Барса и Бајерн. Па тек онда Сити. Док не покаже да је заиста израстао у велесилу. На примеру Пари Сен Жермена видели смо да то баш и није тако лако.

А кад игра Бајерн - све изгледа лако. Па и да на Водафон стадиону са пола снаге добијеш никад јачи Бешикташ. У 18. минуту Тијаго Алкантара на асистенцију Томаса Милера... Заиста изгледа да би то могао да уради свако од нас кад би га пробудили у пола ноћи. Будимо реално, не бисмо.

Тек што је почело друго полувреме и други гол за Бајерн, јер Бајерн се не игра са угледом. Кад може да победи - Бајерн ће да победи. Таман и кад се чини да му ама баш ништа не значи. Највећи добро знају. Увек нешто значи. Гледају то и сви други. Гледају и плаше се. Гокхан Гонул сигурно јесте када је Рафиња центрирао са десне стране - 2:0.

Остатак другог полувремена? Назнака да Немци ипак имају срце. Да нису склонили стопало са папучице за гас вероватно би Бешикташ попио још једну петарду. Не би ни било страшно. Турци су се већ помирили са истином: преко пута је просто недодирљив противник. Почели су да уживају у фудбалу који гледају. Навијали из пркоса, аплаудирали из дивљења, смејали се мачки која је залутала на терен. Можда и нешто најзанимљивије вечерас у Истанбулу. Сама утакмица то није била. Нити може да буде кад нема никакве дилеме око исхода меча.

Те дилеме није било ни када је Вагнер Лав је у 58. минуту барем спасио образ домаћег тима. Нешто мало радости. Можда и више стрепње: неће ваљда ови Немци то погрешно разумети па нас накантати до краја меча?

Бајерн је овог пута био милостив. До краја меча само још једна лопта у мрежи турског шампиона. Сандро Вагнер је био стрелац на асистенцију Давида Алабе, који се тако искупио за грешку код јединог Бешикташевог гола.

Али да се вратимо на секунд на почетак овог претходног пасуса и констатацију: Бајерн је био милостив. Стојимо уз њу. Само се питамо: колику силу мораш да представљаш да би неко за тебе рекао да си милостив чак и кад победиш са 3:1 на једном од најтежих терена Старог континента?

Бајерн је то! Јупов Бајерн!

БЕШИКТАШ - БАЈЕРН 1:3 (0:1)
/Лав 58 - Алкантара 18, Гонул 46аг, Вагнер 84/

Стадион: Водафон, Истанбул;
Судија: Мајкл Оливер (Енглеска);

Бешикташ (4-2-3-1): Зенгин - Гонул, Ујсал, Медел, Еркин - Арслан (од 60. Хачинсон), Озјакуп - Кварежма, Пектемек, Ленс (од 60. Хачинсон) - Вагнер Лав (од 75. Бабел);

Бајерн (4-3-3): Улрајх - Рафиња, Боатенг, Хумелс (од 46. Зуле), Алаба - Видал, Мартинез, Алкантара (од 35. Алкантара) - Јилер, Рибери, Левандовски (од 84. Вагнер).

Лига шампиона, осмина финала:

Бешикташ – Бајерн 1:3 (први меч 0:5)
Лав 59 – Алкантара 17, Гонул 46, Вагнер 84

20:45 Барселона – Челси (1:1)

Уторак:

М. Јунајтед – Севиља 1:2 (0:0)
Лукаку 84 - Бен Једер 74, 78

Рома – Шахтјор 1:0 (1:2)
Џеко 52

Среда, 7. март:

Тотенхем – Јувентус 1:2 (2:2)
Сон 39 – Игуаин 64, Дибала 67

М. Сити – Базел 1:2 (4:0)
Жезус 8 – Ељунуси 17, Ланг 72

Уторак, 6. март:

ПСЖ – Реал Мадрид 1:2 (1:3)
Кавани 71 – Роалдо 52, Каземиро 80

Ливерпул – Порто 0:0 (5:0)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар