Суперкласико за трофеј који недостаје великанима!

Стадион Малвињас Аргентинас у Мендози биће поприште 246. дербија, пошто ће Бока као првак и Ривер као освајач купа да се боре за вероватно једини могући пехар који немају у витринама.

Фудбал 14.03.2018 | 18:15
Суперкласико за трофеј који недостаје великанима!
Ривали, а не непријатељи. То је слоган који су неколико дана пре заказаног Суперкласика подржали челни људи Боке Јуниорс и Ривер Плејта, јер је ситуација претила да ескалира, па и да се борба за пехар Суперкупа одложи. Недељама пре двобоја у такмичењу које се одржава шести пут, и у коме великани с Бомбоњере и Монументала још нису стигли до трофеја, љути ривали „гађали су се отровним стрелицама“, навијачи су се сукобљавали... Ипак, стадион Малвињас Аргентинас у Мендози биће поприште 246. Суперкласика, пошто ће Бока као првак и Ривер као освајач купа да се боре за вероватно једини могући пехар који немају у витринама.

Популарни Ђеновљани и Милионери у потпуно различитој атмосфери дочекују највећи празник аргентинског фудбала. Бока је лидер у Суперлиги, и на правом је путу да одбрани шампионску титулу, пошто пред последњих девет кола има осам бодова више од најближег пратиоца Таљереса, а чак двоструко више од највећег ривала Ривера. Екипа тренера Гиљерма Бароса Скелота једва је у последњем мечу у лиги поразила Тигре на Бомбоњери, чиме се Бока вратила на победнички пут након неуспеха против Аргентинос Јуниорса у лиги, односно ремија са Алијанцом у оквиру Копа Либертадореса.

С друге стране, већ смо поменули да се Ривер ове сезоне прописно мучи. А како и не би када је летос продао двојицу најефикаснијих играча, Себастијана Дријусија и Лукаса Аларија за укупно 44.000.000 евра. Замене нису оправдале очекивања, па Милионери с Монументала кубуре с ефикасношћу. И момци Марсела Гаљарда у прошлом колу стигли су до тријумфа у надокнади, и то аутоголом на гостовању Патронату, чиме су прекинули низ од пет мечева без победе у свим такмичењима.

Фаворит је у Суперкласику често умео да изгуби, а занимљиво је да домаћи тим – или номинални домаћин – није победио на протеклих 12 међусобних дуела. На претходних пет славио је гост.

АРГЕНТИНА, СУПЕРКУП - ФИНАЛЕ

Четвртак
01.10: Бока Јуниорс - Ривер Плата

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар