Најава - ЛШ: Класик овог миленијума!

Барселона после одличног резултата из Лондона (1:1) дочекује Челси у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона.

Фудбал 14.03.2018 | 14:45
Најава - ЛШ: Класик овог миленијума!
Гледајући историју као основни парамтар дуел између Барселоне и Челсија не може да представља прави Класик осмине финала Лиге шампиона, али може да представља Класик овог миленијума. Епски дуели из 2009. и 2012.године учинили су и да вечерашњи реванш на Ноу Кампу представља више од игре.

Ово ће бити 12.сусрет Барселоне и Челсија у оквиру Лиге шампиона од 2005.године, а каталонски гигант има само два тријумфа.

Духови оног бега Фернанда Тореса и ефектно завршена акција која је Барселону избацила из даљег такмичења (то је била 2012.година) још се осећају у Каталонији. Толико да у Барселони заизуру од Челсија, мада не би требало.

Плавци ове сезоне пате и једну од најбољих партија у сезони нису крунисали тријумфом над Блауграном у првом мечу (1:1). Магија Месија била је довољна да поништи све добро што је радила чета Антониа Контеа. Тим из Лондона има само један тријумф у претходна четири званична меча.

„Не знам можемо ли репризирати скоро савршену партију, каква је била на нашем стадиону, јер против тима са играчима какви су Меси, Инијеста и Суарез, мораш бити најбољи што можеш, али је екипи и мени јасно да је неопходно бити јако паметан и још више сконцентрисан. Барселона кажњава и најмању грешку, а ми смо због једне остали без победе у Лондону. Крећемо из почетка, свом снагом и са уверењем да имамо шансе за пролаз у четвртфинале“, рекао је тренер Челсија Антонио Конте.

Имао је као што смо поменули Челси светле тренутке ове сезоне. Међутим, навијачима тог клуба у свежем сећању је скорашњи дуел са Манчестер Ситијем у Премијер лиги. Плавци су против екипе која игра слично Барселони деловали хипнотисано и безвољно. Без амбиције да нападну.

„Немамо велико искуство у Лиги шампиона. Зато ћемо морати да искористимо сваку шансу која нам се укаже“

Занимљиво да Барселона има само два пораза пред својим навијачима у сударима са енглеским клубовима. Додала је и 19 победа и 11 ремија. Истина, Челси је два пута одолевао на Ноу Кампу. Међутим, то су била нека друге времена. Тренера Блаугране Ернеста Валвердеа може да радује податак да Барселона перфектно обавља задатке у дефанзиви. Лидер шпанског првенства примио је само један гол у претходна четири званична меча.

Барселона ће бити јача за опорављеног Андреаса Инијесту.

„Челси је јак противник, посебно у одбрани и веома хомоген. Надам се да ћемо бити на нивоу и проћи даље“, рекао је Валверде.

БАРСЕЛОНА - ЧЕЛСИ (први меч 1:1)

Барселона

Стадион: Ноу Камп

Судија: Дамир Скомина (Словачка)

БАРСЕЛОНА (4-3-1-2): Тер Штеген - Серхи Роберто, Пике, Умтити, Алба - Бускетс, Ракитић, Инијеста - Паулињо - Меси, Суарез.

ЧЕЛСИ (3-4-3): Куртоа - Азпиликуета, Кристенсен, Ридигер - Мосес, Фабрегас, Канте, Алонсо - Вилијам, Педро, Азар.

ЛИГА ШАМПИОНА - 1/8 ФИНАЛА

Јувентус - Тотенхем 2:2, 2:1
Базел - Манчестер Сити 0:4, 2:1
Порто - Ливерпул 0:5, 0:0
Реал Мадрид - Пари Сен Жермен 3:1, 2:1

Уторак:

Манчестер Јунајтед - Севиља 1:2 (0:0) (прва утакмица 0:0) 
/Лукаку 84 - Бен Једер 74 и 78/

Рома - Шахтјор 1:0 (0:0) (прва утакмица 1:2)
/Џеко 52/

Среда:

18.00: Бајерн - Бешикташ (прва утакмица 5:0)
20.45: Барселона - Челси (прва утакмица 1:1)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар