"Странка зависи од оног ко је води"

Високи функционер СДС-а Мирко Шаровић изјавио је данас да није срећан због одласка Борислава Бојића из странке, али да не би да коментарише његове разлоге. Шаровић је Бојићу поручио да лични интереси појединца никада не треба да буду изнад идеологије странке.

Република Српска 13.03.2018 | 17:42
"Странка зависи од оног ко је води"
"Бојића знам лично. Жао ми је што је напустио СДС, он има своје разлоге, не бих улазио у њих. Оно што сам му рекао протеклих дана, да је моја лична судбина у посљедњих десет година била и да сам био и на челу и падао.У једном периоду нисам био скоро ништа у СДС, па сам опет устајао.

Сматрам ако сте дио СДС и незадовољни сте својим положајем, а дијелите идеје те странке онда ви морате да се борите за своје ставове и себе. Ја лично сам се увијек борио", рекао је Шаровић.

Он тврди да се Српска демократска странка у протекле двије и по деценије није одрекла својих изворних програмских задатака.

"Али сви се мијењају и сазријевају на свом развојном путу, па тако и ова странка.  Свака идеја сазријева, сазријевамо и као људи, не мислимо увијек исто као прије 10, 15 година. Долази неко ново вријеме, неке нове идеје. Странка зависи од оног који води ту странку, он креира политику, али ја увијек настојим да СДС не оде од позитивних идеја. Оне које нису позитивне треба да их напуштамо, а оне које су реформске, позитивне, које иду ка напретку цијелог друштва, ја сам увијек за њих", каже Шаровић.

Он каже да СДС види онако како ради.

"Како ја видим СДС? Онако како ја радим", казао је Шаровић.



БН телевизија

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Грга

13.03.2018 16:53

Ја мислим да је време досло да Саровиц преузме СДС, свака цаст Говедарици али Саровиц је искуснији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

13.03.2018 17:14

Саровиц за предсједника савјета министара.

Name

неко

13.03.2018 18:01

Па по томе се разликују људи од мисева.људи када су у праву морају да отрпе и неправде и неслагање,да би досли на своје и показали велицину.Мисеви би за парце сира издали и народ и дрзаву.Нисмо сви ми у праву увјек и најпаметнији,морамо се понекад и прилагодавати а не све русити и бити алави.Вукота одлицно води странку а Мирко је у свом послу искусан и успјесан министар.То је то.

Name

политицки аналитицар

13.03.2018 18:34

СДС-у не требају кадрови који се продају.Подрска Мирку, а посебно Вукоти, који се храбро и достојанствено бори са кадровима који Странку дозивљавају као лицно власниство.СДС и Вукота без ових кадрова це у конацници профитирати јер народ не воли бјегунце.Вукота као предсједник СДС је најбољи кандидат за предсједника РС, јер он као кандидат мора побједити и на тај нацин подици и СДС.Вукота је млад,искусан политицки, постен и без афера,те као такав сигурно да смета позицији јер његовом кандидатуром и побједом СДС постаје највазнија странка у Српској,а сто јој објективно,као реформисаној и од корумпираног кадра оцисценој странци и припада.Вукота има енергију да у наредном периоду у Српској поведе промјене и уведе ред, јаце него било који лидер у региону.

Name

рођак са села!

13.03.2018 19:38

Шаровић да води СДС....па ви нисте нормални...то су потрошени кадрови,ратни и поратни. Млађи људи треба да раде и мисле о овом јадном друштву. А Шаровић и слични у политичку и сваку другу пензију да иде, мало ли је до сада пара и интереса направио за себе и своје најближе,ма доста више о њима....

Name

Марко

14.03.2018 06:15

Слажем се, Шаровић је стари вук, Вукота упропасти све.

Name

ДЕГОТХИА

14.03.2018 06:41

ДИСКУСИЈА ЈЕ ЗАВРШЕНА И ОДЛУКА ЈЕ ДОНЕСЕНА - ПИТАМ СЕ ЗАШТО ГОСПОДИН ШАРОВИЋ НИЈЕ ПРЕУЗЕО ДА РУКОВОДИ СДС-ом И БИО КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА РС - ТО БИ БИЛО ЛОГИЧНО. ПРЕДСЈЕДНИК СДС МОРА БИТИ КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ТАЧКА. И У ПРАВУ ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК СДС-а. АКО СДС ИЗГУБИ ИЗБОРЕ ЊЕМУ ЈЕ ОСТАВКА И ДА ЈЕ ШАРОВИЋ КАНДИДАТ УМЈЕСТО ЊЕГА....

Name

ТОРРО

14.03.2018 06:47

МА ОВДЕ ИМА МНОГО УТИЦАЈА "СВЕМОЋНОГ" БАХАТОГ МИЛЕ ДОДИКА.. ШТА САДА ОНАЈ КРСМАНОВИЋ ИЗ НДП-а "МУЉА" О КАНДИДАТИМА... ОНИ УМЈЕСТО ДА РАЗМИСЉАЈУ О КАМПАЊИ, ОНИ ВЕЋ СЕ СВАЂАЈУ КО ЋЕ БИТИ ПРЕМИЈЕР... ОЧИТО ЈЕ "ПАЛА" ЛОВА ДА СЕ РАЗВАЛИ КОАЛИЦИЈА У ОПОЗИЦИЈИ... ХА ХА ХА - ОВОГ КРИМИНАЛЦА БАЈУ МОЖЕ САМО МЕРКЕЛИЦА РАЗВАЛИТИ...

Name

xxл

14.03.2018 08:55

Пуна подрска СДС и господинину Вукоти као будуцем предсједнику Републике Српске. За Крсмановица сте у праву, није никакав фактор у СДС, СДС је одредио свог кандидата и као цлан коалиције је дузан и обавезан да постује одлуку највисих органа СДС, а не да се вец сада понаса деструктивно и излијеце са некаквим својим ставовима. Крсмановицу треба да вас је срамота сто на тај нацин покусавате да негатино и деструктивно утицете на бираце...

Name

Бања Лука

14.03.2018 10:44

Сви морају да се уједине и подрзе Говедарицу.

Name

Ин

14.03.2018 22:43

Преузеце кад Ховедарица у октобру побиједи за пресједника РС

Name

Радован

13.03.2018 16:57

Тако је најбољи министре и будуци Предсједавајуци Савјета министара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Побједа

13.03.2018 16:57

АКО ПИНОКИО УБЈЕДИ ОВАЈ НАРОД У ДРУГАЦИЈЕ,ТЈ.ДА ГЛАСАЈУ ЗА ЊЕГА,онда стварно боље и не заслузујемо.Само бјезати,гдје год.Боље бито странац утудјој куци него у својој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цињеница

13.03.2018 17:00

Је да 90.тих не целу СДС, СДА И ХДЗ нису били Радован, Алија или Бобан, све би другације било. Саровиц, Филиповиц и онај добојлија из ХДЗ неби рата било

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ цињеница

13.03.2018 19:15

Не млати глупости Саровиц је био радиклнији од Радован о памти то веијеме ии његове иступе,е сад послијје затвора то је други цовјек.

Name

Марко

13.03.2018 20:41

Чињеница је само да појма немаш о том времену и околностима. Чињеница је и да само се*еш к'о фока.

Name

Амдрејевиц

13.03.2018 17:18

Ето видите, исказао је став у 20-30 реценица. Одмјерен, јасан, никога није увриједио, никога подигао. Усмјерио, посавјетовао и на концу и закљуцио. А све смирено и пристојно, без халабуке. Стета сто није кандидат, највисе гласова би покупио. Али је вазно да је ту гдје јесте. У СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ни цињеница

13.03.2018 17:39

Па рат нису лоцели алија карадзиц и бобан рат је наметнут западне силе су га и поцеле и заврсиле ради својих интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.03.2018 18:50

Нисам рекао да су запоцели, вец су поступили како су странци обецали тој тројици по дрзавицу!!! КГБ, ЦИА И АРАПИ

Name

Последњи кинески цар

13.03.2018 17:48

Грешка је што СДС није овог човјека предложио или за члана Предсједништва БиХ или за Предсједника РС, јер он ужива највеће повјерење грађана. Чудим се да једна тако велика странка није урадила анкету, односно направила истраживање на терену и "чула глас народа", те тако предложила кандидате са највећом подршком. Озбиљне странке у озбиљним земљама то тако раде. Иначе,сматрам да је опозиција / СзП на челу са СДС-ом/ поред грешке са Шаровићем направила исто тако и грешку са Иванићем. Лично сам очекивао боље кандидате, кандидате који имају већу подршку грађана, а са овим кандидатима СзП је на почетку ове кампање постигао аутогол и сада "гања минус".

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

13.03.2018 20:43

Бољи избор је предсједник сдс,јер ако се могао ухватити у костац и преузети странку, мозе и преузети функцију предсједника Републике Српске! Сад је касно и зато треба подрзати Вукоту, јер подрзавањем Вукоте подрзавамо све добре кадрове странке, па и увазеног министра Саровица,који је свакако најбољи министар у ВМинистара.

Name

Реља

13.03.2018 18:29

А неби улазио у разлог а знас и сам буди искрен ово је подвала у СДС ја дам дугогодисњи Цлан имал икакве логике да један говедарица буде преседник странке и да СЕ одма гура и за Кандидат за преседника РС а толико људи који су стварали и СДС и РС и имају резултате Ста ин ИМА пар пута изасо и понављо како блäст опљацка народ ако је то резултат онда Ста реци бојим СЕ цекат цено наредне изборе имали смо босица Зар једном није јасно није довољно само окривљиват а ниста не радит толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС у срцу од 1990

13.03.2018 20:53

Реља, Ви као дугогодисњи цлан странке, треба да знате да нас има много у СДС који смо мисљења да је управо предсједник СДС најбољи избор, зато сто је предсједник странке и својом кандидатуром подизе странку, којој је највеца греска сто последњих избора није кандидивала првог цовјека.Свакако, СДС има пуно добрих људи и слазем се са Вама да би и Мирко Саровиц био одлицан кандидат, који би без проблема побједио било којег кандидата позиције.Мисљења сам да и Вукота мозе побједити било којег кандидата позиције, те симпатизери СДС, Вукоте,Мирка и других руководиоца у странци, безрезервно сада морају подрзати Вукоту.

Name

Б.Лука

13.03.2018 19:41

Пуна подршка за г.Шаровића и само тако настави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гага

13.03.2018 19:47

Надам се да це се сдс предомислити и овог цовјека кандидовати за бих ниво или предсједника рс. Он би побједио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеГага

13.03.2018 21:09

Боту, не збуњуј народ. СДС је слозно изабрао најбољег, а господина Саро ица цувају за предсједника владе, или пресједавајуцег савјета министара. Зар би Саровиц у његовим годинама требао да ради, и могао да издрзи рад на терену као млади Говедарица. Овакви кадрови се цувају за изврсне власти у цему су најбољи. Пустите ви СДС, имате ви проблема у васој странци, гдје вам је кандидат??

Name

рибар

13.03.2018 21:21

Ово је веома мудра и коректна изјава господина Шаровића. Као предсједник зелене партије, увијек сам цијенио људе који су одани својој идеји, програму и партији која ту идеју његује. Врло добро је то и објаснио кроз мијењање и прилагођавање времену, свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

14.03.2018 07:09

Демократичност странке је нешто што се дефинира и гради,а ви сад хоћете то гурнути неискусном Вукови у руке и имати алиби за ваше одласке продаје и жељу да се добро уновчити.Драги моји странка није само један ,странка су сви моји који вјерују у њене идеје и програме и који се боре за њу и који их чувају и изградњу! То што ви радите сада да доведете Путина на чело неби вам ваљак јер оваквим ставовима браните своје амбиције да будете дио групе Папака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИС

14.03.2018 07:15

То је само показало да је СДС у распаду, да је неслога у руководству странке. Вјеројатно би још људи напустило, али боје се да оду, јер ће онда постати нико и ништа. Ипак је СДС институција и покрет, а ко год изадје из њега, постаје безначајан, без обзира на пријашњу позицију.

ОДГОВОРИТЕ