Новак Ђоковић о повреди, повратку и Богу...

Новак: Бог нам даје изазов кад најмање очекујемо. . .  "Увек постоји нешто добро у свему, за све постоји разлог", рекао је Ђоковић после пораза који отвара питање о новој паузи.

Тенис 13.03.2018 | 15:15
Новак Ђоковић о повреди, повратку и Богу...
"Волео бих да честитам противнику на борби и сјајном, сјајном духу на терену", почео је излагање Новак Ђоковић након што је његов други повратак на АТП тур, овог пута после операције лакта, завршен поразом већ у првом мечу.

Њега је у 2. колу Мастерса у Индијан Велсу савладао 109. тенисер света, Таро Даниел.

"Чинило ми се као да играм први меч у каријери. Веома чудно, нисам се уопште добро осећао", кратко је, и сликовито, Новак описао наступ у недељу увече по нашем времену.

Између редова, Новак је признао да је пожурио са повратком на терен и да 48 дана паузе од пораза у Мелбурну од Хјеона Чунга и изласка на дуел са квалификантом, Даниелом, у Индијан Велсу - није било довољно.

"Тако је, како је... Видите, очигледно је да ми недостаје тенис. С једне стране, имам потребу да се такмичим. Недостаје ми да будем тамо (на терену, прим. аут). То је све важна ствар у мом животу... Захвалан сам што сам био на терену тако брзо после повреде, али истовремено се уопште не осећам добро", говорио је и додао:

"Није ни требало да будем овде, оперисао сам се пре пет-шест недеља, тако да није било очекивања овде. Недостаје ми такмичење, али морам да разговарам са тимом и да смислимо стратегију како ћемо даље".

У свему, пронашао је и мотив за даље.

"Бог нам увек зада неки изазов када га најмање очекујемо. Увек постоји нешто добро у свему, за све постоји разлог", рекао је Ђоковић, у чијем стручном штабу током кратког боравка у Калифорнијској пустињи није било Андреа Агасија.

"Направио сам толико неизнуђених грешака да је ово био један од оних дана када нисте у могућности да пронађете ритам са основне линије, посебно на бекхенду. Необјашњиве, некарактеристичне грешке... Али, претпостављам да је све то део специфичних околности у којима сам у овом тренутку".

Новак, који је током првог сусрета са 25-годишњим јапанским тенисером направио 61 неизнуђену грешку, није желео да одговара на питања у вези са операцијом у Швајцарској.

"Прочитајте моје саопштење, тамо све пише", додао је.

Биће занимљиво видети да ли ће се Новак повући са предстојећег Мастерса у Мајамију, који традиционално "належе" на Индијан Велс или ће можда уследити нова пауза до почетка сезоне на шљаци, коју отвара Мастерс у Монте Карлу (14. април).

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рашо

13.03.2018 14:42

Био си, јеси и бићеш велики човјек док дишеш на овоме свјету. Само лагано и све ће бити на свом мјесту. Има изрека која каже три пута у животу је имати па немати, ако то поредимо са тенисом чека та успон, пад па успон.

ОДГОВОРИТЕ