“Ноћни вукови“ ускоро у Српској

Недјељник Неwсwеек текст почиње својим сазнањима да ће 15 чланова "Ноћних Вукова" 19. марта доћи у Србију и БиХ како би "истражили културни утицај руске империје на Балкану".  Према истом извору, тура носи назив "Руски Балкан" и током ње вјероватно ће се састати са политичким представницима Републике Српске, преноси Радио Слободна Европа.

Република Српска 13.03.2018 | 08:34
“Ноћни вукови“ ускоро у Српској
Неки стручњаци кажу да мотоциклисти можда имају за циљ да подстичу антизападно расположење на Балкану, региону са компликованом историјом етничких тензија, сепаратизма, оружаног сукоба и конкурентних утицаја Русије и Запада.

Неки аналитичари тврде да су Ноћни вукови већ почели да склапају везе са проруским политичарима на Балкану, посебно са предсједником Српске Милорадом Додиком.

Група би требало да посети Бањалуку 21. марта, а како је предвиђено по њиховом плану путовања, састаће се и са предсједником Републике Српске, Милорадом Додиком.



Додик је 9. јануара ове године, обиљежавајуц́и дан Републике Српске, наградио Ноћне вукове због њиховог "посебног нагласка на афирмацији људских права, толеранције међу људима, владавине права и слободе и јачању пријатељских односа између Руске Федерације и РС ".

Награду је примио један од чланова клуба, јер Александар Залдастанов тог дана није био у Бањалуци. Међутим, неколико недеља касније, чувени "Хирург" послао је писмо Додику, којим га је позвао да посети годишњу бајкерску забаву у Севастоплољу, на Крму.



Без обзира на то да ли Русија има утицаја, руководство Ноћних вукова очигледно вјерује да је банда историјска мисија.

"Наши мотоцикли су свемирски бродови под звијездама уз помоћ којих пишемо историју и који су заувијек повезани са борбом за будућност Русије", рекао је Александар Залдостанов, вођа Ноћних вукова, који носи надимак Хирург, у недавном интервјуу за " Српски глас".

Како преноси зурнал.инфо, Ноћне вукове ће у Бањалуци дочекати Милорад Додик и министар за енергетику и рударство РС Петар Ђокић. Додик ће Залдостанову уручити златни орден за ширење православља.



Како се наводи, планирано је да Ноћни вукови у Бањалуци добију и своје просторије, одакле би, према информацијама полицијских агенција, требало да надгледају изборе најављене за октобар ове године, али и да пруже подршку Милораду Додику и његовим коалиционим партнерима.

Током своје турнеје боравиће у Београду, Нишу, Новом Саду, Бијељини, Брчком, Бањалуци, Добоју и Вишеграду. У Вишеграду би требало да се састану са Емиром Кустурицом.

Путинови анђели

Били су анархични заљубљеници мотора, а сада су присталице руског предсједника. Упознајте Ноћне вукове, најозлоглашенију московску мотористичку банду.



Овако почиње текст који је недавно објавио британски Тхе Гуардиан представљајући ову скупину.

Тхе Гуардиан пише и да се клуб може похвалити хиљадама чланова широм источне Европе, као и да ужива блиске односе са руским предсједником, што је навело неке да их назову Путиновим анђелима.

Иако је клуб са седиштем у Москви привукао међународну пажњу медија, постојање клуба у самопроглашеној Луганској народној Републици (ЛНР) остаје углавном непријављено.

За чланове Ноћних вукова, колапс Совјетског Савеза остаје извор дубоког жаљења. Анексија Крима им је пружила савршену прилику да помогну Русији да поново утврди своју снагу и уздигне изгубљену област. "СССР је био најмоћнија империја на свијету“, њихова је порука.

Ноћни вукови су прво кренули из подземља у Москви 1980-их година. У либерализованом окружењу које је цвјетало под реформама Михаила Горбачова.

Од тих раних година, Ноћни вукови еволуирали су из анархичних заљубљеника двоточкаша у кључну компоненту пропагандне машинерије у Кремљу. Аугуст 1991. године био је кључни тренутак, када су се померили са маргине придружујући се отпору против неуспешног анти-Горбачовог пуча који су покренули комунистички тврдолинијаши.

Током деведестих, клуб је одржавао годишње забаве мотоцикала и покренуо линију одјеће Wолф Wеар. Од тада је Путин постао њихов најмоћнији покровитељ, санкционишући огромне грантове и возећи Харлеy-Давидсон на три точка као пратња Ноћних вукова.

Руски стручњак Марк Галеоти, професор глобалних питања на Универзитету у Неw Yорку, каже да Ноћни вукови дјелују као "заступници и алати државе".

Другим ријечима, Кремљ их је извукао са маргина како би искористили њихов про-путинизам, загрижено православље и антиамеричку реторику као моћан извор лаганог утицаја.

Санкције за Ноћне вукове

Подсјетимо прошле године Грузијска влада је забранила улазак руској мотористичкој банди која је уско везана с предсједником Владимиром Путином.

Грузијски министар унутрашњих послова Гиорги Мгебришвили рекао је новинарима у Тбилисију 3. маја да члановима Ноћних вукова није било дозвољено да уђу у земљу 2. маја. Осим тога није давао никакве друге детаље.

Америчка црна листа

Године 2014. предсједник САД Барак Обама московске Ноћне вукове ставио је на црну листу. Истом одлуком, на црну листу је стављен и вођа Ноћних вукова – Александр Залдостанов звани Хирург.

(БН/Клиx)

Коментари / 74

Оставите коментар
Name

протекторат

13.03.2018 07:38

Свако свога призива, одговор на НАТО пријетње..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми Сами

13.03.2018 07:53

Забраните г..има улазак у РС и БиХ.

Name

Мало памети фалило не би..

13.03.2018 07:56

Ко је то 'свако', кога то 'свога'..??!! Боље би било мало памети призивати.

Name

Сале

13.03.2018 08:03

И СДС је са њима у талу на америчкој црној листи.

Name

роки

13.03.2018 08:12

И ста мислис како це РС проци у трговини свјетских сила? Продаце вас као врецу брасна за врецу кромпира. Америци Балкан а Русији Сирија а гдје си ти?

Name

додо

13.03.2018 08:15

Супер вијест. На овај нацин се убрзава улазак БиХ у НАТО. Јос да се састану са Додиком па да му и ЕУ уведе санкције.

Name

ТОРРО

13.03.2018 08:22

Е ЈОШ НАМ САМО ОНИ ТРЕБАЈУ - НИЈЕ БИТНО ШТО ШКОЛОВАНА ОМЛАДИНА МАСОВНО ОДЛАЗИ И ШТО НАМ ЈЕ КРЕДИТНО ЗАДУЖЕЊЕ ЈЕДИНО РЈЕШЕЊЕ ЗА БУЏЕТ РС.... БИТНО ЈЕ ДА СЕ ДЕСЕ "РУСКИ ВУКОВИ" У БАЊА ЛУЦИ И ДА БАЈА МИЛЕ - РУС ПОНОСНО ЗАПЈЕВА "НЕ МОЖЕ НАМ НИКО НИШТА...". НАМА НЕ ТРЕБА НИ ПАРАДА ПОНОСА НИ РУСКИ ВУКОВИ - ТРЕБАЈУ НАМ ЈЕДИНО ОЗБИЉНИ ПОСЛОВИ !!! А СПОРТ, ЗАБАВА И РЕКРЕАЦИЈА - ПА НЕКА СЕ СВАКО ЗАБАВЉА НА СВОЈ НАЧИН, НЕКО У КУПЛЕРАЈ СА СПОНЗОРУШАМА, НЕКО У ЦРКВУ ИЛИ ЏАМИЈУ, А НЕКО НА БЕЧКИ НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ...

Name

Мехтић

13.03.2018 08:47

Знаш кад ће ући у БиХ, никад док сам ја министар сигурности у овој држави.

Name

засто

13.03.2018 08:56

Су срби најсиромаснији народ

Name

мало реалности

13.03.2018 09:21

Мислим да се овој банди мора забранити улазак у БиХ (РС), ништа доброга од њих, обавезно забранити улазак.

Name

Реално

13.03.2018 09:50

Руса 19 изабрао милокрад зар је заборавио колико вехабија има па нек се једном крене коме сака коме капа

Name

Бањалуцанин СДС

13.03.2018 10:23

Видим текст Гардијана и видим коментаре људи који немају бас никаквог појма и јасно ми је сто је овако и увијек це бити. На свакакву пропаганду насједате , цовјеку је надимак Хирург зато сто то и јесте , никаква банда нису. Његов најбољи друг је Путин.......А то сто возе харлије , ста сад ако волим хуго босс марку ја сам нациста???Хиљаде и хиљаде је добрих ствари са запада, и требамо се водити тако. Узимати најбоље и са једне и са друге стране , а не ако је мерцедес екстра ауто Њемац нам је пријатељ. Немојте гледати све црно бијело.И кад видите овакве текстове о било коме, онда по нету сами истразите.Ко вјерује највецим свјетским злоцинцима Енглезима ?

Name

Блинд

13.03.2018 10:38

Тзв.ноцни вукови су обицне битанге и група криминалаца који да има власти у РС не би никада ни усли,али с обзиром кога је народ изабрао да му влада доци це нам и левијатани и сотоне само да подрзе Додика и булументу

Name

Марко

14.03.2018 06:33

О западу и одласку одавде причају само они који нису мрднули из свог села. Глупи сте. Ухватите се посла и радите, привређујте, немојте млатити по порталима, глупани једни.

Name

Лија

14.03.2018 12:07

Хоће ли доћи по ноћи или по дану, да нас не изненаде.

Name

Мехо

13.03.2018 07:38

Дзаба вам све.... И република и дрзава. Млади ово не зеле да гледају и иду одавде. А ви се сликајте с вуковима и вуцицима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мехо

13.03.2018 10:41

Бегај за Турску.

Name

Ре за ре Мехо

13.03.2018 18:52

Неце он за Турску али би ти могао лако за Сибир или за Пи..у материну...

Name

Мехо

13.03.2018 21:41

Неце наса дјеца ни у Турску ни у Русију, вец на запад.

Name

Бошњак

13.03.2018 07:41

Не гласаш за додика, добијеш по леђима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

13.03.2018 08:05

Миле, Ноћни вукови и СДС заједно на црној листи.

Name

ХДЗ

14.03.2018 16:44

Мује це ипак за Турску.

Name

Имам луд да сам папир

13.03.2018 07:44

...како би "истражили културни утицај руске империје на Балкану". Хахахах, која спрдацина. Не дај Бозе никоме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

13.03.2018 11:35

Иза овога вјероватно стоје криминалци Дуско Вукотиц и Зељко Милинковиц, а они су добили простор за дјеловање искљуциво неспособносцу Миломира Савцица, који је у потпуности погасио и понизио борце. Сама цињеница да се уопсте није ни огласавао везано за ранија иступања тзв. Ветерана говори у прилог да са њима има неку врсту договора - а све на стету бораца. Јадно!

Name

Дијаспора

13.03.2018 07:46

Возе америцке мотора а вамо за мајку русију. Сто не узјасу своју ладу папани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само Бахато

13.03.2018 07:56

А рацуне плацају у Еврима осим овде где це Додик да им плати у валути у којој ми плацамо порез а он то троси на овакве ствари.

Name

Алманах

13.03.2018 08:31

Орден за сирење православља Харлеy Давидсоном :))) и мотористицком субкултуром увезеном из УСА. Овцама мозес све продати, ако пастиру иде у корист. А пастир је мало нервозан. Осим ових дворских луда, нема пара из Русије, па се мора опет задузити код ММФ-а

Name

ре Дијаспора

13.03.2018 09:24

Добар коментар, исто ко вехабије, по вас цијели дан причају о "невјерницима" а користе технологију коју праве ти исти "невјерници". Забранити улазак овим бандитима

Name

др

13.03.2018 10:46

Па сто би, руси не мрзе никога, никада никога у историји нису напали, стално се бране од неке гамади. Па докле висе. Када је запад видио да им не мозе ниста онда те неке листе смисљају, а горе су будале које то подрзавају. Ста це убудуце, долазе и кинези у пуној снази, сили, моци... Хоце ли и њих на црне листе.?! И они нису поданици као ни руси. Њима само одговарају дупеувлакаци енглези. И ЕУ це им брзо окренути леда. Питање дана.

Name

Синнy Боy

13.03.2018 07:49

Прича се, прича... да Руси долазе. Догађај, ако се то може уопште тако назвати, који нема ама баш никакав друштвени значај. Минорна и небитна ствар у нашим животима. Група моториста која воли Путина...безвезе. Замислите групу њемачких моториста који воле Ангелу Меркел или америчких који воле Доналда Трампа. Хм, чуди ме како се наш цар тога није раније досјетио. Замислите, српски мотористи који воле Милорада Додика иду на турнеју по Русији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауу

13.03.2018 07:49

Боље бити ноћни вук него анђео пакла....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈКЕР РС

13.03.2018 11:19

Непетљај Х.А. у ово,здравије је....немате појма о цему се овде ради а дајете за право себи да коментарисете,друмови су слободни и свако има право да иде куд му воља...сто би се рекло:ГИВЕ РЕСПЕЦТ ГЕТ РЕСПЕЦТ...

Name

Кики

13.03.2018 12:20

Па није бас тако...како су ти вукови просли кад су кренули за Берлин??? Назај у мајку русију.

Name

Qуо вадис?!

13.03.2018 07:55

Како се наводи, планирано је да Ноћни вукови у Бањалуци добију и своје просторије, одакле би, према информацијама полицијских агенција, требало да надгледају изборе најављене за октобар ове године, али и да пруже подршку Милораду Додику и његовим коалиционим партнерима. Који су они ку.ац да надгледају октобарске изборе?! Не бих опозицији био на месту у РС-у. Нека им је Бог у помоћи, а за овакав циркус, за подсмјех од стране свију у окружењу, за ситуацију сличну оној у Сјеверној Кореји су донекле криви и опозициони политичари. Овај циркус заиста прелази сваку мјеру. Па зар смо ми на то спали, да нам неки тамо бајкери, од којих је велики број чланова тог „клуба“ склон криминалним радњама. Не требамо се заваравати, они су криминална организација, као што су сви бајкерски клубови на западу криминалне организације. Одвратно којим путем иде РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

13.03.2018 08:01

Старог лопова Милокрада је довео запад и сфор тако да је ово све јефтина, лажна и непотребна представа за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.03.2018 08:06

Писај и Русију ако је заступају мафијаси а сто се тице Додика он и окупља такве око себе За препадање народа а ми србски борци увукли се у мисије рупе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.03.2018 08:46

Па ајд наведи један разлог сто је сдс постенији?сто је сверцово са непријатељем И врацо им територије које је Српска војска ослободила.питање за вас свр.гдје је 40 мклиона отисло сто је алија платио да бихац непадне.које тад био на власти?

Name

Насер

13.03.2018 08:18

Па зар се наш министар Мехтић није исто сликао са Ноћним вуковима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамис

13.03.2018 08:58

А извини није знао да су то ноцни вукови ,тако казе инаце неби он ...

Name

Ронy

13.03.2018 08:28

Па сама чињеница да већи дио године проводе возајући се којекуда, а запослен човјек то себи немозе приуштити. Затим ко то финснсира , то су тески нерадници који се промећу на туђој грбачи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

..

13.03.2018 08:32

Сирово, адреналинско напуцавање народа уз мото православља..ко има мозга оцекује бају како све плаца народним парама и са њима окреце разњеве уз микрофон и ракију..омладина пакује кофере...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

13.03.2018 12:22

Ја познајем двојицу из тих вукова сто јасу моторе...пијанице и стари дзанкиси..

Name

ре кики

13.03.2018 14:56

Ста има у сарајевском пасалуку?јел вам врацају козервисане исиловце?

Name

Ко задњи изадје нек угаси свјетло

13.03.2018 08:38

Додик на свом веома слабом руском језику тразио од Путина помоц у развоју индустрије, али је греском написао да трази мороисте! "Уважаемый президент! Отправьте нам мотоцикл для промышленности"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

13.03.2018 08:49

Наравно да треба да додју.Па нису нас они бомбардовали и тровали нам дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

13.03.2018 10:50

Тако је Славко. Брзо сте заборавили да су нас униставали. А тек колико су уранијума бацили на нас, и ко зна до када це нам генерације патити због тога. НЕМОЈТЕ ТО ЗАБОРАВИТИ, НИКАДДДДАААА!!!!!!

Name

Романа

14.03.2018 16:03

Па нису вас ни бранили,,брига Русе за банана Ентитет.

Name

Дамир

13.03.2018 09:02

Ја као босанац муслиманке исповијести сам се згадијо на босну сопствени народ и остали народ који зиви у овој накарадној дрзави и једино сто сам овдје су моји стари родитељи вјеруј те кад их небуде продајем све и купујем карту у једном правцу гдје год могнем а овој дрзави зелим дасе распане на 1000 дрзавица дабогда ратовали милијон година у биједи и сиромаству

ОДГОВОРИТЕ
Name

ето

13.03.2018 11:04

Ето, баш је дирљиво што си ово подијелио са нама. Треба да те молимо да останеш, или шта?

Name

доми ре дамир

15.03.2018 17:18

Е дамире,мислм исто као и ти вјеруј ми,а не као ова будалетина.

Name

Несо Република Српска

13.03.2018 09:15

Добро досли браћо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Неси

13.03.2018 09:30

Сад вец престани да се купас да их спреман доцекас..вола за разња и плетару ракије си вец припремио, надам се..клебери се јер ниста не разумијес и само понављај спасиба..

Name

Освит

13.03.2018 09:18

Тура се зове Руски Балкан . Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

види чуда

13.03.2018 09:28

Како је само фино видјети ове моћне двоточкаше руске производње, све сами запорошци, кразови, мазови, уази, много су љепшег дизајна , квалитетније израде и моћнијих мотора од мрских америчких харлеy-а и сличних западних крнтија. Нема шта, Русија је најмоћнија земља свијета, а и пријатељ је Срба и Србије, поготово Републике Српске и Њеног предсједника г.дина Милорада Додика Сви на улице да се Ноћни Вуци дочекају како приличи, може и пригодна пјесма "Са Урала (Мањаче) кренули су вуци"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русија до Токиа

13.03.2018 09:33

У ових мотора једино је ваздух у гумама руски, остало је са мрског запада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовар

14.03.2018 16:05

А Србија ко Нокиа,,е збогом памети.

Name

Један Минус

14.03.2018 19:40

Е,мој Србине,паметији овај Албанац од тебе.Русија је свакако до Токија то јесте до Јапана.Географија,сједи 1.

Name

За Русију до токија

16.03.2018 07:12

Ја би рекао Русија до Украјине

Name

Какофонија

13.03.2018 10:08

Само напријед Миле. Кофрчи се. Не бирни, ако нас нападне НАТО, због тебе, помоћи ће нам Руси и послаће нам рашарафљене мигове, па ваљда стигнемо да их саставимо и научимо користити. Ионако су у америчкој војсци само каубоји и апачи који немају никакву технику. Јел вама икако јасно, да ми добро пролазимо само ако друга страна прва почне? Ни Баја ни Руси не смију јер ће добити по тамбури а и ми остали заједно с њима. НАТО је тај који ће лупити оног који први крене и тако ће он изгубити у БиХ своје позиције. Руси нису и НИКАДА неће бити у позицији да неког лупе на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дф

13.03.2018 11:02

Да има ко писмен да написе писмо Зодастанову да цовјек зна ко је Миле Додик не би се тај појављивао код Додика..него додик глуми а ми неписмену опозицији имамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ахаха

13.03.2018 11:11

Воимја оца, окупираће нас мотористи. Има ли каквих вијести о бициклистима, кајакашима, алпинистима и Марсовцима, они су исто доста опасни. О удружењима кинолога да и не говоримо, ти су у стању напујдати псе на опозицију. Зајебано. За опозицију. А октобар се примиче: тик-так, тик-так...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

13.03.2018 11:24

Брзо се заборави са су бацали бомбе пуњене уранијумом и опет борба ко це прије на тај запад да цисто њихово смеце велики домољуби и велика љубав измеду Срба и Руса мозе ли ми ко реци колико Срба је отисло у Русију у посљедњих пет година а колико на запад домољуби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

13.03.2018 14:40

РС једи хлеб засто једес говна...

Name

Није

13.03.2018 15:08

РС он је бх.

Name

Удрузење Бициклиста

13.03.2018 19:05

Само да питам,дали се овоме науцном симпозијуму моземо придрузити ми бициклисти ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мотордзија

13.03.2018 20:20

Инфантилне русофилске интересдyије и дангуби на америцким моторима... сјајно, једино нам они јос недостају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

13.03.2018 21:37

Криминалци код криминалца а постен народ код постеног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видра

14.03.2018 08:48

Свака птица своме јату. не нату!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грујица

14.03.2018 15:59

Јао види гарнитуре,,сад су комплетни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђока

14.03.2018 16:48

Додик опет контра Америке.А ко ће извући дебљи крај, па зна се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љиља

14.03.2018 19:10

Све около вукови, а у среди, ,јајара,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

14.03.2018 22:00

Ови ће нам сигурно донијети инвестиције..хехе.Благо нам ко нас представља..."Неможе нам нико ништа јачи смо од судбине, могу само да нас мрзе.........."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобама

15.03.2018 12:59

Значи друштво са УСА црне листе се скупља да мало прославе. Баја, једва чекам да Хирургу јавно уручиш тај орден, то ће ти зацементирати статус у УСА и ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко тамо

15.03.2018 16:12

Руски вукови на Америцким моторима :)

ОДГОВОРИТЕ