Надлежне службе прате ситуацију

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да су водотокови на подручју града под контролом, те да надлежне службе прате ситуацију у вези са отапањем снијега.

Република Српска 08.03.2018 | 16:38
Надлежне службе прате ситуацију
Радојичић је рекао да ових дана нису забиљежени већи проблеми на водотоковима у граду и навео да ће проблеми које ствара рјечица Драгочајка бити отклоњени ове године изградњом новог моста.

“Рјечица Драгочајка је хроничан проблем. На локацији код моста проблем се јавља приликом већих падавина”, рекао је Радојичић новинарима и додао да ће ове године све бити ријешено изградњом новог моста.

Радојичић је рекао да је прије 10 дана дао налог градској Цивилној заштити да прате ниво Врбаса на критичним подручјима.

“У контакту смо и са руководством Хидроелектране `Бочац` како бисмо имали информације о акумулацији воде у вјештачком језеру”, рекао је Радојичић.

Говорећи о пробним рачунима за гријање новог предузећа “Еко-топлана”, које су грађани добили ових дана, Радојичић је напоменуо да је направљена велика збрка, али у доброј намјери.

“То нису рачуни који се плаћају, него начин приказа у складу са одлуком о тарифирању, гдје се засебно исказују поједине ставке”, рекао је Радојичић.

Он је поновио да ће грађани који плаћају гријање по метру квадратном и даље плаћати исту цијену, док ће код оних који имају калориметре бити уведен фиксни износ.

Када је ријеч о трезорском начину финансирања домова здравља, Радојичић је рекао да и даље сматра да је потребно дефинисати ко финасира рад домова здравља, као и шта са досадашњим дуговањима тих здравствених установа.

“Проблем треба ријешити системски. Здравствени сектор је врло скуп за финансирање и проблем не можемо ријешити тако што ћемо га пребацивати са једног на други ниво”, рекао је Радојичић.

Извор: Срна

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Брљак

08.03.2018 15:45

БРљак необријани а како платити несто за СТА немас уговор? Најгори градонацелникасјецк у историји Бањалуке он и они лезилебовиц око њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукоје

08.03.2018 18:51

Видзу наса дзетица из Ц.горе уууууу градонацелник Бања луке поста , ено ми црногорци смо богуми напредан народ свудзе нас има и сви успјесни

Name

Крадојициц

08.03.2018 20:06

Ма какви водотоци,па недо сами Бог да несто буде,ти не мозес да нас огрејес "ецо балваном" а не да нас спасис од непогода.Јадна моја Бања Луко ста доцека

Name

вала бас

08.03.2018 22:13

Без везе лик.... Ко може за њега гласати..Није несто ни паметан, висе је ружан, иритантан, не брије се, као несто глуми са том брадом, то ми бас несто неуредно.....толика плата, па да човјек купи себи зилете, обрије се ко цоек, изађје медју народ....стварно не контам.....Вукота је за њега фаца, ма људина.....

Name

Република Српска

09.03.2018 00:14

СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН БУДУЋИ ПРЕДСЈЕДНИЧЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Са жељом да нам будес зив и здрав на многа љета, да останес такав какав си и ове 42 године, честит, поштен, уљудан, некорумпиран.

Name

Гибаничар

08.03.2018 16:15

Зашто овај градоначелни избјегава да каже да је цјена гријања скочила за оне који су за своје новце купили и уградили калориметре. Такође они који су се искључили са гријања да им је незаконито наметнуто плаћање оног што не користе. Зашто поштени градоначелник кад диже цјену градског превоза не уведе и које минималне стандарде морају аутобуси да испуне да би могли вршити јавни превоз. У Београду сви аутобуси морају имати климе и wи-фи и нису старији од 5 година. Само пљачкај сиротињу бандо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лозац-локомитиве

08.03.2018 16:50

Не мозе градонацелник боље. Па знате ли ви колико треба да се иситни "еко-сјецка"? Док се то обави а овамо ето загорио казан!

Name

Дилови

09.03.2018 08:15

Зато сто има дилове са превозницима и са Еко топланама. Политицар прве врсте, само петља и гледа гдје це се уградити. А прица о неким лисицама око градске управе, а он највеца лисица...

Name

РАЈНА

08.03.2018 16:32

Слика каже све, харач рајо и без приче. Овај се умислио да је свој Миле и да има црногорско приморје и Русе за туристе па мора имати и еколошку топлану , која мени личи више на еколошку цигарету .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

09.03.2018 08:17

Загадио БЛ, нелегално извукао новац од кредита за рефинансирање дуга, од скупљих карата за превоз, од нове топлане, од реконструкције парка у центру.

Name

Еко Гаy

08.03.2018 16:56

Највећа пљачка од када постоји Бања Лука је ово са Еко Топланом. Краде се од грађана због мање испоручивања топлотне енергије а наплаћивања пуне цијене, краде се тако што се шумска обловина пише као сијечка а добро се наплаћује на црно, краде се тако што се сви трошкови одржавања мреже стављају на терет старе топлане, а зараду узима само Еко Топлана. МУП припрема оптужнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопине

08.03.2018 17:55

Краде се краде...и за све је крив СДС и ови блиски њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

08.03.2018 17:57

Зао ми је Бањалуцана који нису дали глас црвеној секти и Игиу а за оне који су гласали треба јос скупље гријање и да уопсте негроје. Бањалуцани пробудите своје комсије суградјане који негласају сви у октобру на изборе гласајмо за сзп да конацно црвену криминалну секту свласти

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЈ ИГОРЕ

08.03.2018 18:15

Боцац је поново пун ста треба јос да се деси да би уразумили тог васег бандита Кесица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.03.2018 18:30

Слузба за працење непогода и не преузимање ницег по том питању. :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

08.03.2018 20:40

Господине градоначелниче ви се понашате ко Бечка собарица знатели ви да нова Ехо топлана је приватна фирма како мислите да грађани Бањалуке плаћају гријање које имају или немају прво морају направити уговоре о испируци топлотне енергије даби добивали рачуне или је нова топлана следбеник старе топлане и како је могуће да стара топлана је инсталисане снаке 250 000кw а нова 58000кw како то објашњавате колико знам висте завршили електро факултет а како се понашате више ми личите на пекара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

09.03.2018 08:18

Нема оправдања за такво понасање. Јел ико дигао кривицну пријаву против овог цовјека?

Name

Зоран

08.03.2018 22:58

Непостоји полтронски наро као штосу крајишки срби.Можете замислити град Бањалуку да бира градоначелника јуначину Црногорца кажу пристојан (поздравља комшије,поштен ) ми остали гриземо уједамо своје комшије.Можете замислити гријања дефинитивно нема школе нераде дјеца се смрзавају наставници несмију реци да је катастрофа нити плацени новинари смију објавити.Како је могуце да човјек побједи на изборима који није радио један дан у привреди и да такви воде највеци град у РС мислим да ми као нација имамо велики фелер у глави.Овдје се нецјене угледни домаћини,професори,мајстори,привредници,доктори да ненабрајам даље.Штоси веви лопов демагог и послушник вецатије функција подразумјева се мандат и у том мандату узети десетине милиона.Заборавили су што је отето од сиротиње тоје проклето имају дјецу како неразмисљају о њима даим се мозе вратити тај несретлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

09.03.2018 08:19

Само јако и моцно кад треба узети новац од градјана. Јунацине на све стране кад треба расподијелити покрадено. А кад треба рјесити проблем показе се ко је јунак.