Сајму у Мостару 17 хиљада КМ

Влада Републике Српске је на данашњој сједници у Бањалуци прихватила информацију о молби Привредне коморе Српске за суфинансирање представљања републичке привреде на 21. Међународном сајму привреде Мостар 2018.

Република Српска 08.03.2018 | 13:50
Сајму у Мостару 17 хиљада КМ
Из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу је саопштено да се Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Српске задужује да Привредној комори обезбиједи 17.000 КМ за учешће и представљање републичке привреде на овом сајму, који се одржава од 10. до 14. априла.

Влада је донијела одлуку о давању сагласности на одлуку о јединственој тарифи, по којој се наплаћују накнаде од банака за обављање послова Агенције за банкарство Српске, којом је предвиђено смањење накнаде за издавање дозволе за оснивање и рад банака и филијале страних банака, издавање сагласности на статусну промјену банке и издавање сагласности страној банци за оснивање представништва у Српској.

Овом одлуком је предвиђено и смањење накнаде за издавање сагласности банци за отварање представништва, сагласности за укључивање инструмената капитала у ставке капитала и за отплату инструмената капитала или субординисаног дуга прије доспијећа, као и сагласности за откуп властитих акција и одобрење за стицање власничких удјела у другим правним лицима.

Одлуком су уведене нове накнаде за издавање сагласности које Агенција за банкарство Српске издаје на основу нових законских рјешења, а ријеч је о сагласностима за добровољну ликвидацију банке, за купопродају пласмана, те за продају имовине и обавеза банке или спајање банке у принудној ликвидацији.

Влада Српске је донијела и одлуку о давању сагласности на Програм рада Јавне установе Пољопривредни институт Републике Српске Бањалука за ову годину са финансијским планом.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дзоо

08.03.2018 13:03

Засто не ујкама пунити дзеп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да буде среце сто висе

09.03.2018 00:22

СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН БУДУЋИ ПРЕДСЈЕДНИЧЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Са жељом да нам будес зив и здрав на многа љета, да останес такав какав си и ове 42 године, честит, поштен, уљудан, некорумпиран......

Name

Зоки

08.03.2018 13:18

Па како Вас није висе срамота,у привредној комори сами дзабалебароси који ниста нераде,а примају плату Ко зели на сајам од привредника нека сам финанцира своје уцествовање,а какву то привреду Комора представља,мозда оне сто цијепају дрва,то је највеци извоз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокоцар

08.03.2018 13:59

"Представљање републичке привреде у Мостару" питање је које привреде? Можда аеродром Требиње и сјеча балвана на Сокоцу са тежиштем на штанцање ексера у Лакташима.

ОДГОВОРИТЕ