Земље Балкана далеко од ЕУ

Земље Западног Балкана још су далеко од приступа Европској унији. То подручје је интересантно европских инвеститорима, прије свега Њемачкој, која на овом подручју види интерес у јефитној радној снази, али политичка превирања још увијек те земље коче на европском путу, сматрају саговорници у емисији "Глобално".

Република Српска 07.03.2018 | 22:58
Земље Балкана далеко од ЕУ
Политичке кризе потресају Европску унију, тако да док год се бави унутрашњим питањима она не може размишљати о проширењу. С друге стране, ту је Русија која им представља оправдану претњу за њену стабилност, тврди Димитрије Милић, програмски директор "Новог трећег пута".

Србији је начелно обећана 2025. година као година евентуалног уласка у Европску унију, али сви лидери Европске заједнице су имали задатак да ипак дају до знања да то није дефинитиван датум. Тако да је још увијек све неизвјесно, сматра Немања Рујевић, новинар Дојче Веле.

Европски званичници никада нису захтијевали од Србије, бар не званично, да призна Косово, тврди Рујевић и додаје да су фактички многе ствари до сада ријешене Бриселским споразумом, али је много потања још отворено. Док статус БиХ је јасан, тврди Рујевић.

Земље Балкана се утркују гдје ће Њемачка више да инвестира, што та земља вјешто користи зарад добијања јефтине радне снаге.

Рујевић сматра да Њемачка нема миљеника на Балкану, већ се политика води према интересима, тврде саговорници у емисији "Глобално".



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мила Бецк

08.03.2018 00:13

Само уображени тупан може веровати да је миљеник Немачке и да му је Меркелова пријатељ.И није само ствар у радној снази већ и у тржишту. Зато нам уништавају привреду и присиљавају на увоз своје робе. Да смо еxпериментална лабораторија за западне вакцине да не причам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕВЕРОВАТНО

08.03.2018 11:49

ОПЕТ УДАРАС У БУБАЊ А НИСИ БУБЊАР ,,НЕЛУПАЈ,,

Name

Рида

08.03.2018 06:26

Зна СЕ нај веци Проблем Али. СЕ о тиме мало прица хер их по дрзава запад кампви су нај веци проблем.

ОДГОВОРИТЕ