Дејан Савић: За нас ЕП почиње у четвртфиналу!

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да ће утакмице у групи служити као припрема за четвртфинале, када за његову екипу "почиње" ЕП.

Остали спортови 08.03.2018 | 13:30
Дејан Савић: За нас ЕП почиње у четвртфиналу!
"Јасно је да смо фаворити и за нас ће првенство почети најтежом утакмицом у психичком смислу, четвртфиналем. Морамо да се припремимо максимално и да кроз групу урадимо све што треба за утакмице одлуке", рекао је Савић после жреба у Барселони.

Српски ватерполисти ће бити у Групи Д Европског првенства са Румунијом, Русијом и Словачком.

Репрезентација Србије ће прву утакмицу играти с Румунијом 16. јула, а потом јој на по два дана следе дуели с Русијом и Словачком.

Капитен српских ватерполиста Филип Филиповић није задовољан жребом.

"Жреб није добар, недостаје нам јачи ривал у групи. Овако ћемо до 24. јула морати да чекамо прави дуел за разлику од других кандидата за високи пласман који це у групи имати бар једну јачу утакмицу. Срећом, имаћемо доста провера, јаке Медитеранске игре, па верујем да ћемо бити прави када буде требало", навео је Филиповић.

Женска ватерполо репрезентација Србије играће у Групи Б са Немачком, Русијом, Мадјарском, Шпанијом и Турском.

"Група је добра. Најваженије је да припреме одрадимо на прави начин и да такмичеење, посебно први сусрет са Немачком, дочекамо максимално спремни", рекао је тренер ватерполисткиња Дејан Јововић.

Ватерполисткиња Мила Глушчевић је кратко рекла да је одлична група у којој је њена екипа.

"Одлична група и да су ми дали да бирам, изабрала бих такве ривале. Можемо да се носимо са Немицама и Туркињама", казала је она.

Европско првенство играће се у Шпанији од 14. до 29. јула.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар