Жријеб: Новак игра у Индијан Велсу!

На путу ка Федереру Кеи, Делпо, Чилић! Новак Ђоковић највероватније ће наступити на првом Мастерсу сезоне у Индијан Велсу, нешто више од месец дана након операције лакта.  Новак се спрема: На Индијан Велсу играће против. . .  Жреб је обављен, а Србин ће по свему судећи наступити на првом турниру мастерс серије.  Џумхур чека противника у Индијан Велсу.  Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур сазнао је имена потенцијалних противника у првом колу Мастерса у Индијан Велсу.

Тенис 07.03.2018 | 12:45
Жријеб: Новак игра у Индијан Велсу!
Српски тенисер је тренирао у уторак и нашао се у главном жребу као десети носилац у Калифорнији, слободан је у првом колу, док у другом чека квалификант.

У трећем би могао на Кеија Нишикорија, а у осмини финала га чека потенцијални дерби са Хуаном Мартином дел Потром.

Ђоковић је тренирао у уторак на теренима Индијан Велса, а партнер му је био земљак Филип Крајиновић. Новак је пет пута освајао трофеј у Калифорнији.

Потенцијални ривал у четвртфиналу му је Марин Чилић, а у полуфиналу Александар Зверев, док са најбољим тенисером света Роџером Федерером не може да се сретне пре финала.

Федерер у другом колу игра са бољим из дуела између Херисона и Делбониса, а могући ривал у трећој рунди му је Крајиновић.

Потенцијални противници у осмини финала су му Фабио Фоњини и Адријан Манарино, у четвртфиналу Доминик Тим или Томаш Бердих, а у полуфиналу Григор Димитров, Кевин Андерсон или Ник Корјос.

Крајиновић је слободан у првом колу, а у другом чека бољег из дуела између Бенео Пера и квалификанта.

У Индијан Велсу ће наступити и Виктор Троицки, а креће од Мађара Мартона Фучовича који је био једно од најпријатнијих изненађења на Аустралијан опену.

Ако Троицки победи, већ у другом колу га чека једна од фаворита Марин Чилић.

Србија има четворицу тенисера на Индијан Велсу, Ласло Ђере у првом колу чека квалификанта, а у другом њега чека Немац Филип Колшрајбер.

Уколико Ђере и Троицки стигну до треће рунде, видећемо српски дерби усред Калифорније.

Могући ривали Ђоковића на ИВ:

1. коло слободан
2. коло квалификант
3. коло Кеи Нишикори
1/8ф Хуан Мартин дел Потро
1/4ф Марин Чилић
1/2ф Александар Зверев
Ф Роџер Федерер

Џумхур чека противника у Индијан Велсу. Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур сазнао је имена потенцијалних противника у првом колу Мастерса у Индијан Велсу.

 Тридесети тенисер свијета ће на старту америчког турнира одмјерити снаге са бољим из квалификационог дуела између Аргентинца Николаса Кикера и Јиржија Веселог из Чешке.

У случају побједе, Дамира ће у другој рунди највјероватније чекати Јужноафриканац Кевин Андерсон, девети тенисер свијета.

Џумхур ће бити једини представник БиХ на првом мастерсу сезоне с обзиром да у главни жријеб није упао Мирза Башић, који је неочекивано поражен од 231. играча са АТП листе Мичела Кругера из САД са 2:0 у сетовима 6:2, 7:5.

Мастерс у Индијан Велсу игра се од 8. до 18. марта, а наградни фонд је 7.972.535 долара. Побједнику турнира припашће чек у износу од 1,3 милиона долара.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар