Борци: Смију нам се дезеретери!

Борци који су бранили отаџбину, кад је у питању пензионисање, често су у неповољнијем положају у односу на дезертере, упозоравају из Борачке организације РС.   О проблемима бораца у РС данас ће на највишем нивоу, са представницима БОРС разговарати предсједник РС Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић и ресорни министри.

Република Српска 07.03.2018 | 08:27
Борци: Смију нам се дезеретери!
 Дошли смо у ситуацију да нам се дезертери смеју. Ратни стаж, који им је уписан, али за њега нису плаћени доприноси, сада могу, да се тако изразим, окачити мачку о реп - каже председник БОРС Миломир Савчић.

 Додаје да ратни стаж многима чак ствара проблеме. Као пример за то наводи судбину железничара, који су били борци Војске РС. Управо они су се нашли први на удару масовног пензионисања у Железницама РС, како би број запослених био смањен, а захтеви Светске банке, везани за кредит за реструктурирање, испуњени.

 
- Они сад морају у пензију, која је мања од плате, а они који су били на радној обавези, па чак и они који су избегавали мобилизацију, остаће да раде четири године дуже. Дакле борац, који је бранио РС и чувао, између осталог, и возове и пруге, сада је у лошијем положају од оних који су ратних година били на сигурном, па чак и кршили тадашње законе - каже Савчић.

У проблем су и борци који имају, на пример, 65 година живота и 19 година стажа, рачунајући и ратни, јер они, уколико немају пуних 15 година стажа на рандом месту, не могу у пензију.

У БОРС упозоравају и на то да још није решен статус више од 3.500 демобилисаних бораца који су дочекали старост без плате и без пензије, јер имају 65 година живота, а мање од 15 година стажа осигурања.

Раније је министар финансија РС Зоран Тегелтија изјавио да би за пензије за ову категорију бораца било довољно обезбедити осам милиона КМ годишње.

Министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић за “Еуроблиц” је крајем прошле године изјавио да не би било упутно “распакивати” Закон о ПИО, како би се ови људи пензионисали, али да се за њих може “обезбедити неки вид обештећења”. Ипак, ставка за такво обештећење није предвиђена овогодишњим буџетом.

На обештећење већ 9 година чека и Богољуб Пашалић (68), бивши старешина Југословенске народне армије из Бијељине, који ни данас не може да оствари део пензије зарађен од 1969. до 1973. године, када је служио у Словенији.

Његов случај стигао је и до Парламентарне скупштине БиХ, где је Александра Пандуревић (СДС) поставила посланичко питање у вези са Пашалићевом пензијом. Из оног што је Савет министара навео у одговору може се закључити да је Пашалић жртва одлуке Словеније да, противно свим потписаним споразумима, заштити само своје држављане, али и немоћи или немару БиХ да заштити интересе својих грађана.

- БиХ је са свим државама, бившим републикама СФРЈ потписала споразуме, којима је утврђено да ће пензијско осигурање лица у служби ЈНА, за период до краја 1972, падати на терет оне државе на чијој је територији лице било осигурно. Словеначка страна је, међутим, навела да Република Словенија ово право признаје искључиво словеначким држављанима - наводи се, између осталог у одговору.

Нема сарадње са ветеранима из Федерације БиХ
Ветерани из Федерације БиХ, који су данима протестовали блокирајући магистрале, позвали су борце Војске РС да им се придруже јер су сви, како тврде, “у истим проблемима”.

- Нисмо добили такав позив, а и немамо никакве облике сарадње. Ми имамо своје проблеме, они своје и свако их решава на свој начин - рекао је председник БОРС Миломир Савчић.

(Блиц)

Коментари / 73

Оставите коментар
Name

ИМА ЈЕДНА ПРИЧА

07.03.2018 07:34

Све ће зо народ позлатити !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС-РВИ

07.03.2018 08:56

Са таквим руковоством које је анемицно, и прица прицу само да се види да постоје, побољсања у БОРС нема, свака цаст свакоме официру ВРС, али никоме висе невјерујем, цист примјер је Цургуз који је прицао прицу једну за јавност , а сасвим друго радио, а на крају се испоставило да је био десна рука резима и МД!!! Само у НСРС колико сиједи дезертера који нису узели пуске у руку, али док ми сутимо као пи...е и несупроставимо се таквим појавам нека нас газе!!! Само видите ста раде у федерацији, а борци су у бољем полозају за дупло него борци ВРС који су понизени и ојадјени да ми је сваки дан залије моје младости које сам провео у ВРС!!! Од саопстења и празне прице нема ниста, господине генерале без радикалнији потеза за нас овдје неце бити зивота, за кратко вријеме нецемо смјети реци да смо стварали РС. Дали се ви бојите да це вас оптузити за русење институција ако изразите незадовољство и изведете оне који су крв прољевали за РС, боје ци се они који нису једну ноц провели на бранику од Требиња до Н.Града. Јадна је Република ако су патриоте постали они који дана немају у ВРС, а они који су од првог дана је стварали постали "издајници"!!! Ту несто нестима, дали сте ви сљепи или смо ми!!! Ви сте морали стати у заститу они које Милорад и Ствандиц називају Бакировцима и издајницима, ви као неко ко преставља БОРС знате ко су били дезертери, а ко се борио за РС са пуском у руци, морали сте стати на понизења за једног Борислава Бојица и Драгана Цавица које сам лицно срео доста пута на ратистима сиром РС. Сутеци и бојеци се резима сврставате се заједно са Цургузо у исти кос.

Name

па

07.03.2018 09:11

НАРАВНО ДА ВАМ СЕ СМИЈЕ И ТО ГЛАВНИ ШВЕРЦЕР РОНХИЛА - БАЈА МИЛОКРАД , ШТА ИМА ОН У ПОСЈЕДУ А ШТА ВИ СВИ ЗАЈЕДНО ПА ОПЕТ ГЛАСАЈТЕ ЗА ДВАЕСТ МАРКИЦА !

Name

Војска

07.03.2018 09:50

Генерале, ако имаш петљу построј припаднике ВРС испред скупштине (ко не може да дође у Бања Луку нека се построји испред своје општине). Када се сви постојимо онда ћемо показати своју праву снагу, и моћи ћеш да тражиш нешто од владе. Тада би влада уплатила све доприносе за борачки стаж, и то у дуплом трајању. Штета је што су најхрабрији међу нама изгинули у току рата, а ми преживјели смо обичне јајаре које не смију да се јаве. Наше вође се продају политичарима (који обично немају ни дана борачког стажа) за 200 КМ и печеницу за Божић, па је онда чудо што нам се народ смије.

Name

Последњи кинески цар

07.03.2018 10:50

За ВРС-РВИ: Потпуно се слажем са тобом у вези Ћургуза, само те молим да се вратиш још мало уназад, у вријеме када је предсједник БОРС био Борислав Бојић. Његова тадашња улога је била иста као и Ћургузова, само је друга политичка опција у питању. То је било вријеме одмах након рата, и тада је требало ријешавати борачка питања, јер се гвожђе кује док је вруће. Међутим, Бојић је тада градио своју политичку каријеру, а за узврат је амортизовао захтјеве бораца. И ја сам га сретао на ратиштима, и ту ништа није спорно, али он је први који је оштетио борце и БОРС. На жалост .садашња БОРС по мени нема бораца, већ свака политичка партија има своје борце, а то се најбоље видјело на протестима 2016.године, гдје су ратни другови били на двије стране, једни у парку Младен Стојановић а други на Тргу Крајине.

Name

ВРС-РВИ одговор

07.03.2018 12:43

Све стоји апсолутно сто си рекао и слазем се , али нема нико право некога ко се борио у ВРС називати "Бакировци и издајници" ма са које стране он долази или било које политицке опције , то је увреда и мене који сам рецимо гласао за ту опцију!!! Несијецам се никога посље рата да је некога називао тако погрдним именима, а сви знама како су ови данасњи досли на власт, како је РС тада била подијељена, ко је гласао за владу Милорадову, али нико од тадасњи који су отисли у опозицију нису називали цак ни дезертерима оне који нису били ни сата у ВРС, а камо ли неким именима које неприлици људима који су у јавном зивоту и требају уједињавти нас народ, и сто је јос горе на РТРС која је све сем јавни сервис, мене су тузили за неплацање РТВ таксе и отици цу у затвор а нецу је платити све док та иста небуде јавни сервис сви градјана, да нас није било бораца ВРС неби ни њи било, та иста ТВ само завадја јос висе нас подијељени народ сврставају ци се на страну резима!!! Ево задњи година !!! дали је могуце да се на тој ТВ станици ниста није критиковало на рацун владајуци, само у РС све функционисе а ми сваким даном задузенији, и сваким даном остајемо без цијели поридица које бијезе из РС.

Name

Последњи кинески цар

07.03.2018 17:46

Потписујем друже твој коментар, све је тачно што си написао. Радује ме што има таквих људи који још увијек мисле својом главом и што су у овом лудилу остали нормални. Поздрав!

Name

уна

09.03.2018 09:21

И Бојиц и Цургуз су били цланови СДС-а и то на полозајима у БОРС-у кад је СДС био најјаци и могао уцинити несто за борце да је хтјео.Онај којег неки називају дезертером[Милорад Додик]први је борцима дао каква таква примања.

Name

Никола

07.03.2018 07:35

И треба да вам се смеју .

ОДГОВОРИТЕ
Name

x25

07.03.2018 08:25

Изабрали сте власт која почива на "папцима", сад уживај у пензији, здравству, бораћком додатку, .... , и т.д.

Name

за Војска...

07.03.2018 10:32

Тацно ,тако ,они Борци који су отисли у пензију треба да се обрацуна дупли стаз...а ,не да је само на папиру. Јер су преваром имали Гаранције Владе Републике Српске о ГАРАНТОВАНИМ ПЕНЗИЈАМА које су укинуте захваљујуци несретном Дјокицу и Цургузу ,знаци ,поново реформа пензионог система и исправка неправде.Они ,сретници ,који су наставили да раде ,та права укинути ,као и борацки додатак ,раде а примају додатак ,он треба само незапосленима и пензионерима са малим примањима .тацно ,треба постројити Војску док је вријеме ,јер многи борци умиру релативно млади .

Name

Вук

07.03.2018 07:39

Шта се онда чека..опет идете код нашег Великог вође да пузате и цвилите пред њим да вам да мало милостиње ?? Умјесто да као они у ФБиХ изиђете на улице и кажете ДОСТА ЈЕ ПОНИЖАВАЊА , хоћемо оно за шта смо се борили и што нам припада, ако нам то нисте у стању дати, идите са власти!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

07.03.2018 08:08

Нисмо ми неки борци управља нам дезертер и окупио вецину криминалаца око себе какви борци брукамо име борац.

Name

Ре

07.03.2018 12:11

Немају прави борци више му*а шуте ко пич*е док их миле месар гу*и! Поцркајте кад шутите идиоти глупи!!!

Name

Ре Вук

07.03.2018 15:02

Зар ми имамо ту "Борачку организацију"?

Name

!!!

08.03.2018 19:28

Ре Вуче! Од добро замишљене борачке организације створили смо добро организовану армију климоглаваца. Лично сам годинама у структурама општинске БО. често укажем на рецимо појаву да за дан општине "Видов-дан" после полагања вијенаца на споменик палим борцима у плавој сали формира се радно предсједништво у које позову особу којој стављају на душу 2 троцијевца, сијасет пјешадијског наоружања, 1 савремено ватрогасно возило да је све то омогућио страни против које смо тада ратовали. Чим тај "човјек" сједне на почасно мјесто ја истог момента устанем, прекрстим се и извинем свим борцима који ми рањени и погинули пријеђоше преко руку. Нажалост њихов број је повелик, па напустим плаву салу. Превише је тога што ствараоци РС толеришу, па се као човјек питам гдје је црта испод које се ниже не може ићи? За последњег Кинеског цара да кажем да они скупови које спомиње 2016 мала допуна: славни наш генерал Младић би многе оне испред Боске хапсио у ратним околностима, а његов син Дарко им се приклонио што сам доживио као да ми је неко лично пљунуо у образ. Драги моји саборци бит ће нам тако и горе све док им будемо толерисали док они само раде свој посао. Поздрав борцима

Name

блбл

07.03.2018 07:40

Е ако нецете заједно са борцима цијеле БиХ онда немојте кукати.Људи у Федерацији барем покусавају несто да ураде а ви мислите да це вам Баја ријесити проблеме уз пиво и ракију као зељезницарима . Сарадња са другима није "пренос надлезнодти" како вас председник дресира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

07.03.2018 07:41

Нека вам се смију када сте "овце"! Цопy-пасте и у Ф.БиХ да вас утјешим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

07.03.2018 07:47

Срамота шта нам раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

07.03.2018 07:50

Е мој генерале продао си се ратном профитеру Додику за ситне паре.Ни данас он са вама неби разговаро да га није страх кад види ста и како се буне у феферацији Обецаце вам криминлац све,попицете по једно пиво и смијаце вам се иза ледха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хос

07.03.2018 07:52

Сто дезертерима дајете власт,с правом вам се смију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

07.03.2018 07:54

Дезертери нам се смију а они иду данас водити преговоре са највећим дезертером и шверцрром рудоњом.Па ко је овдје луд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре борац

07.03.2018 08:15

управо тако!! Борци односно народ је луд, глуп, без мрвице достојанства и поноса а богами и сам непостен јер да је народ постенији бирали би и постенију власт. Као сто реце један паметан цовјек народ који годинама бира овакву власт није зртва него сауцесник. Према томе- САМО УДРИ ПО НАРОДУ.

Name

Ре ре борац

07.03.2018 09:09

Све док је Савчић и њему слични на челу БОРС-а нема среће. Пустите Додика, он је добио као посланик у Скупштини Републике Српске највише одликовање. Што не коментаришета дезертере који су на челу борачке организације у Котор Вароши?????

Name

Списак врло активних смијаца -

07.03.2018 07:57

Миломир Савциц, Дуско Милетиц, Радмила Балабан, Дуско Вукотиц, Зељко Милинковиц ....... то су ухљеби који су синхронизовано уцуткали и избрисали борце, а они узивају на позицијама. С тим, да су Вукотиц и Милинковиц тек посебна криминална прица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА Савцица

07.03.2018 14:33

ОРИЈЕЗНИ СЕ ПА СЕ НАПИЈ.СТО СИ 1996.НАПУСТИО КША И ДОСАО ДА СЕ ПРИКЉУЦИС БИЉАНИ И ПРЕУЗМЕС ДУЗНОСТ НАЦЕЛНИКА УПРАВЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ.А БЕЗБЈЕДНОСТ ЗА ТЕБЕ ЈЕ БИЛА 5 ЛИТАРА РАКИЈЕ

Name

Пишите ћирилицом

07.03.2018 08:02

Док год борци бојкотују изборе или свој глас продају за два нектармила и пјесмицу Миле Рохила, идола дезертера, ништа нам боље неће бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

063

07.03.2018 14:37

ДОСТА МИЛЕ И ЛАГАЊА ПО ТВ КУЦАМА У СРБИЈИ.ЈУЦЕ ВУЧИЋ У МОСТАРУ МИЛЕ ДОДИК НА ПИНКУ ЛАЖЕ. БОРИ СЕ ЗА ЦИТОСТАТИКЕ НИЈЕ ТЕ СРАМОТА РЕЦИ ДА СУ СКУПИ.СКУПИ СУ ЈЕР ШКРБИЋ ТРЕБА ДА ПРЕУЗМЕ ТЕНДЕР ИМА ЦИТОСТАТИКА У,, АГАПЕ,,

Name

сале словенац

07.03.2018 08:03

Е мој Миломире , лаксе це ти уци метар у гузицу него милиметар у главу. Ти да представљас демобилисане борце, само ходас по парастосима и кркас крметину. Окрени се мало око себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.03.2018 10:41

Хахахаха овај коментар је врх! Браво.

Name

борац

07.03.2018 08:05

Ето данас се састајете са највецим дезертером Бајом јос це те му руку љубити и ја сам прва категорија какви борци обицни папци и биједници сваком се поклањамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гласац

07.03.2018 08:09

Опет цемо сви гласати за ову гарнитуру не само да нисмо борци и глупи смо максимално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

07.03.2018 08:09

Господару баци мало парица од сребра да ломимо руке , ноге , вилице и ребра !

ОДГОВОРИТЕ
Name

срамота

07.03.2018 08:10

Брука од бораца идете дезертеру да молите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За срамоту

07.03.2018 15:08

Савчић је необавјештен ,он је нешто попут Војислава коштунице "Касни му информација".

Name

Мирко Немирко

07.03.2018 08:15

Јесте били борци на ратисту, свака Вам цаст. Али сте бас Ви сад дезертери у зивоту. Засто дозвољавате да се дрзава игра са Вама. Борили сте се за РС, каква је таква је али је наса. Зао ми је тих бораца сто су од стране дрзаве отписани и заборављени. У мојој породици су двојица одликовани за храброст и оданост, а посла нигдје немогу да надју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетак Мата

07.03.2018 08:44

Јест јест тако је ја оћу да знам колики је мој део.

Name

МИЦО

07.03.2018 08:44

ГЕНЕРАЛЕ ЈА РАДИМ ИМАМ ЛИ ПРАВО ДА УЗМЕМ СТАЗА РАТНОГ 4 ГОДИНЕ А НЕ ОСАМ ЈЕР ИМАМ 33 СТАЗА СА 1 ГОДИНОМ БРОВА ПОЗ.

Name

Xxx

07.03.2018 08:34

Па и јесте смијесни и јадни а сами сте криви...и треба вам се смијати када сутите...умјесто да ви покренете несто као најзаслузни за ову дрзаву постили сте да лопови млате са вама...нзн само ко вас је испрепадао толико и са цимее...свака цаст борцима у федерацији бар несто покусавају а ви и даље цутите слободно а ови нека наставе са смијањем...додик се понаса као да је био цетири год на првој линији а метка испалио није...испаде веци србин од генерала Младица...цуди ме да му нисте неко ордење дали када вас је толико купио...цаст изузетцима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сава ковацевиц

07.03.2018 08:42

Који борци..зивјели паметни дезертери ..нису им крваве руке..боли их дјоко сто ви резите..хајд не лајте..куци полазите несто радите..нема хљеба без рада..нисте ви партизани..марс у куцу улазите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зико

07.03.2018 09:40

Како те није срамота да тако говорис о патриотама.

Name

Боле

07.03.2018 08:42

Дезертери су заузели фотеље и раде како њима одговара а не како борцима паше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

07.03.2018 08:44

”Борац бранио возове и пруге...”

ОДГОВОРИТЕ
Name

ееее Јоја

07.03.2018 10:48

Сваки воз ,је био пун бораца наорузаних ,једни исли на одмор куци ,други на полозај .

Name

Ре ЈОЈА

07.03.2018 12:14

Јес јес бранили возове пруге и цесте!

Name

За Јоју

07.03.2018 15:10

Ма вратити Ћургуза под хитно на чело назови БОРС-а.хахаха.

Name

Алан Форд

07.03.2018 08:48

Па гласате за оне што вам се смију. И нека вам се смију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛоВА

07.03.2018 09:19

САВЦИЦ И ЗЕЦ све је могуце за лову Патриотски блок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоћеш рећи

07.03.2018 21:41

"Патриотску лигу".

Name

ВАЛТЕР

07.03.2018 10:57

Кад год постоји могуцност да се незадовољство градјана Федерације пренесе на РС ,тад се хитно позивају у Бања луку одговарајуце особе са циљем да се то исконтролисе или смири ! У ЦЈЕЛОЈ БИХ СТАЊЕ ЈЕ ИСТО ,ПУНО КРИМИМАЛА ,КОРУПЦИЈЕ ,САМО ( НЕОБРАЗОВАНИ ) МОГИ ПОВЈЕРОВАТ У ПОСТЕНЕ НАМЈЕРЕ ПОЛОЛИТИЦАРА КОЈИМА ЈЕ ЈЕДИНИ ЦИЉ ДА НАРОД НАПАЦЕНИ ДРЗИ ПОД НАЦИОНАЛНИМ ТЕНЗИЈАМА КАКО БИ ОНИ МОГЛИ РАДИТИ МИРНО СТО СУ НАУМИЛИ ! РАТ ЈЕ БИО САМО МАСКА ЗА ВЕЛИКУ ПЉАЦКУ НАРОДА КОЈА СЕ И ДАНАС ДАН СПРОВОДИ ! НАРОДЕ БИХ УПАМЕТ СЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВИ ВАЛТЕР

07.03.2018 12:17

Ма ста нас брига за ове биједне борце из пропале рс који се пласе обицног миса подрумаса тзв милета месара!

Name

Баја

07.03.2018 12:10

Све по заслугама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац прве категорије гпбнт55

07.03.2018 12:28

САМО Г,,,,,, МОТКЕ И РАСТЕРАТИ БАГРУ И ЗАБРАНИТИ СВАКОМ ДЕЗЕРТЕРУ ДА СЕ КАНДИДУЈЕ ЗА БИЛО КОЈУ ФУНКЦИЈУ ТАКО БИ ДОШЛИ МЛАЂИ ЉУДИ ДО ИЗРАЖАЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Општински ухљеб

07.03.2018 13:24

Ко да се организује? Какви "борци"??? Неписмена банда која је добијала одликовања за паљење кућа, силовања, убијања жицом свезаних цивила? У федерацији протестују јер имају петље. Јер су се са обичним пушкама супротставили комплетној ткз ЈНА и зауставили исту. Припадници АБиХ се никако не могу успоређивати са припадницима пресуђене ВРС.

Name

за овог што једе општински хљеб

07.03.2018 19:27

А твоји су писмени дошли из арапских држава и сад су вам зетови бујрум

Name

Ин

07.03.2018 12:45

Крајње је вријеме да се борци самоорганизују и изадју на улице и тразе своја права ако им је остало и мало цасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

07.03.2018 15:33

Сећам се да су сви мислили и једни и други кад је почињао рат да ће то бити ко партизани и нијемци, ми пуцамо а само они (други) падају. Како смо сви били глупи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

08.03.2018 08:04

Овом си задњом све рекао..ако се уједине борци..оста ти без функције,а ко је јос пуску у себе окретао,мој команданте...али ако..јос мало и цуце се оно цувено...БАМ..КЛИК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

08.03.2018 13:49

Након оваквог закљуцка на састанку у вези бораца,јос це се вије дезертери смијати борцима и схватити да су боље просли сто нису уцествовали у рату.Избјегли су то да буду социјални слуцајеви.Само их јос висе понизисе са овим субвенцијама,а, а и ту це гледати коме це је дати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н.М-

08.03.2018 13:51

СМИРИСЕ СРПСКЕ БОРЦЕ СУБВЕНЦИЈОМ НА СТРУЈУ,БОЗЕ САЦУВАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

08.03.2018 17:15

Ма ко јебе борце.Битно је да смо им направили државу,више им и не требамо.

Name

Оп

08.03.2018 18:06

Каки сте ви борци себи ниста нисте изгањали.ви сте зиво робље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац прве категорије

08.03.2018 19:09

Ста се буните кад је борцки додатак од јануара повецан за 2 марке за то повецање мозе се купит узе од два метра залосно али је истинито

Name

Кројачица

08.03.2018 18:45

Како дезертери па они су ПАТРИОТСКИ БЛОК

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

08.03.2018 19:07

У бољем БиХ ентитету(РС) борци кад наврсе 60год добивају 1.6КМ по мјесецу проведеном на ратисту. У Федерацији БиХ борци тразе 6КМ добице 5 а ви борци за оне који су вас послали у ровове а сад подрзавају ову власт(изворни СДС)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВЧИЋ ЈЕ ПАТКА

08.03.2018 19:33

Продао Миле наивном Савчићу јуче патку, прво као звао борачку на разговор, а овај није знао да ће данас Вукотића. Тако да испада да су сви за њега. Можда и јесу, бар што се тиче руководства, очигледно је да Савчић не смије ни једно озбиљно питање покренути у јавности. Постави га Томо Ковач као испред СДС, Миле му одмах даде 30 милиона за објекат у Лукавици и Томо поче против СДС, а Савчић не смије да писне, јер ће га офирати како је постављен. А што би он био бољи од Бојића и Ћургуза који добро наплатише повјерење бораца кроз политички ангажман. Народ нема хљеба да једе, борци су без посла, са мизерном пензијом, или мизерном платом код неког ратног профитера, а Савчић јуче умјесто да ултимативно тражи да се диже бар милијарда марака кредита да се уложи у производњу и народ запосли, умјесто у аутопутеве који неће бити завршени 20 година. Да ултимативно тражи отпис дугова свих комуналија презадуженом народу, он прича о субвенцији од 30% за струју борцима који не раде. Да Бог да Савчићу доживио да и теби треба субвенција, не само за струју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.03.2018 11:16

Одлицан коментар...

Name

Бих

08.03.2018 19:35

Боли њих брига за борце и у фбих и у рс , владајуци гледају само себе сад це избори брате па скинути ове са власти и довести какву образовану омладину да праве фабрике да радимо, нетреба нама милостиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

08.03.2018 22:15

Све сто поцне са криминалом и криминалцима тако и заврсава тако И тај рат све неки борици бранитељи које кога бранио Иод кога , Све сами криминалци плацкаси као и Та власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

09.03.2018 06:26

ПУШИТЕ РОННХХИИЛЛЛЛ БОРЦИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

09.03.2018 15:35

Жалосно. Тек сада знам против кога бих ратовао. Ако смијем рећи моју поруку младим људима - не окрећите се и што прије одете то ћете прије стати на своје ноге. Бјежите из ове фавеле.-

ОДГОВОРИТЕ
Name

коо

09.03.2018 18:40

Сад им БиХ ваља и тразе од ње да се активира док предсједник свакодневно одбија да призна било сто дрзавно. Која патетика брацо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

славиша

09.03.2018 19:05

ЧЛ.39.Закона о ПиОРС,је против бораца Прве категорије,јер их шаље у пензију против њихове воље ако имају плату око 1000 КМ а детертере награђује да још могу да раде!

ОДГОВОРИТЕ