Лото милионеру "досадио" новац

Прије двадесет година металуршки радник Рој Гибни из Гримзбија на лутрији је добио 7. 4 милиона фунти. Одмах је престао да ради, а дио новца уложио је у велико имање које је тада купио за 375 хиљада фунти, а сада га продаје за 1. 125 милиона.

Свијет 06.03.2018 | 20:19
Лото милионеру "досадио" новац
У вилу са шест спаваћих соба уложио је пуно новца у реновирање, доградњу унутрашњег базена, теретане, собе за одмор послије теретане, сауне и зимског врта.

Врт има језерце с рибама и дрвену кућицу, као и тениски терен. 

Прије добитка на лутрији Гибни је деценију провео у истом двособном стану, а бавио се прерадом метала. Отац троје дјеце се 14 година након добитка на лутрији почео досађивати па је поновно покренуо свој бизнис.

Вилу продаје јер се са супругом Дарлин и најмлађим дјететом одселио у Наирн у Шкотској, а када није тамо онда је у вили на Кипру. 

"Мислим да је јако важно вратити друштву, зато подржавам све могуће добротворне организације и сматрам да је донирање предивна ствар" рекао је један од ријетких добитника на лутрији који се није 'утопио' у богатству.

Познато је да многи које задеси баснословно богатство пропадну од досаде, дроге или чак банкрота због сулудих улагања и растрошности.

Забиљежени су случајеви убистава добитника, нестанака, склони су депресији и психичким болестима, али чини се да је Рој Гибни имун на већину тих проблема.

Циници кажу да је некретнина Роја Гибнија доказ да новац не може купити укус, док му други честитају што је успио остати с двије ноге на земљи.

(Еxпресс.хр)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво Рајко

07.03.2018 05:18

Само напријед,

ОДГОВОРИТЕ