Трка за ''Златну копачку'' - финале...!

Четворица водећих на коти 48. . .

Фудбал 08.03.2018 | 23:00
Трка за ''Златну копачку'' - финале...!
Синоћ је стављена тачка на још једно коло у европским лигама после ког се није много тога променило у трци за овогодишњу Златну копачку, али то не значи да нас не чека суперзанимљива борба, вероватно до самог краја. Прошле сезоне имали смо такође луду трку. На крају ју је у своју корист решио Лионел Меси (37 голова), по четврти пут у својој каријери, и управо се Меси сјајним голом из слободног ударца у дербију Шпаније придружио водећем трију. 

Единсон Кавани, Мо Салах и Хари Кејн били су на коти 24 уоичи ове рунде, а сада имамо страшну четворку на челу. Сви по 24 комада, што укупно доноси 48 бодова. Подсетимо, коефицијенти најјачих лига, као што су Примера, Премијершип, Бундес, Серија А или француска Лига 1 износе два (број голова множи се са два), док исти у неким слабијим лигама износи 1,5, односно један. 

Гол мање од поменуте четворке постигао је Ћиро Имобиле из Лација, а следи Бразилац Жонас из Бенфике, који неће моћи још дуго да опстаје у врху управо јер је коефицијент португалског шампионата свега 1,5. Тако његових 30 голова доноси само 45 бодова. Да има исте предуслове као конкуренти, Жонас би био на 60 бодова и убедљиво би водио...

Због теже повреде коју је доживео Нејмар неће имати шта да тражи у даљем току трке, а у озбиљне кандидате за трофеј можемо да убројимо још евентуално Роберта Левандовског и Луиса Суареза. Њих двојица за водећима заостају тренутно четири гола, односно осам бодова. Мауро Икарди (18), Фалкао (17) и Кристијано Роналдо подалеко су од врха и само неким чудесним серијама могли да озбиљно припрете.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар