Путин спремио одговор Западу

Уколико санкције Запада оду толико далеко да искључе Русију са светске интернет мреже, та земља ће дочекати спремно, направила је сопствену мрежу.

Свијет 06.03.2018 | 13:58
Путин спремио одговор Западу
“Технички, сада смо спремни за било шта", рекао је Путинов “интернет момак” Герман Клименко каналу НТВ. Међутим, искључење нец́е бити безболно, додао је Клименко. 

"Отказивања се увек јављају приликом преласка са једне технологије на другу. Неко ц́е се суочити са проблемима везаним за везу. Вероватно ц́е се сазнати да неко чува податке у иностранству, иако постоји уредба која ц́е је ускладишти у Русији. Неко и даље држи своје домене изван земље. Стога ц́е вероватно доживети неке потешкоц́е ", додао је он. 

Клименко је говорио и о руском закону о заштити података. Све компаније које обрађују личне податке руских грађана дужне су да их складиште на серверима унутар граница земље. Професионална мрежа веб сајта ЛинкедИн вец́ је забрањена у Русији због одбијања да то поштује. Твиттер и друге друштвене мреже пристале су да преселе податке о Русима у земљу. 

Руски сегмент интернета, намењен посебно државним службеницима, вец́ ради, рекао је Клименко. Такође је подсетио људе да Русија, попут Кине и Сједињених Држава, има своје претраживаче, друштвене мреже и оглашавање. 

"Интернет се регулише у свим земљама, а Русија није изузетак. Међутим, екстремне опције попут Северне Кореје или Кубе нису наш избор ", рекао је он.

(Б92) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

аха

06.03.2018 13:14

Мој Трампе, мислиш се ти са Путином надметати. Само ти пријети па ћеш довести Америку на просјачки штап.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.03.2018 13:39

Ет нек се ти бринес за Америку нама нам је лаксе....

Name

Само ја

06.03.2018 13:49

Ја мислио Трумп србин? Ста сад би нема висе Трамп Србине???

Name

Коо

06.03.2018 14:17

@аха. Сто ти вриједи Интернет када имас само Путина на њему? И УСА јос увијек мозе купити Русију, да не говоримо о ЕУ који у истом смјеру иду. Све док се Русија буде зај... по истоцној Еуропи и присвајала некакве полупокрајине, неце јој бити боље. Исту мрезу има цак и БиХ, али то није питање за информатицки неписмене особе

Name

075

06.03.2018 14:51

Паде још један авион, наравно руски јер руски најчешће падају, толико о надмоћи и супериорности рускога оружја и опреме! Руси, "велики брат", ЕУ, Кинези све је то у "пет дека"!

Name

Ре: Коо

06.03.2018 14:54

Америка може да размишља о куповини Русије тек кад врати стотине и стотине милијарди дугова којекуда по свијету. ЕУ исто тако, уз то да јој Русија овог трена може заврнути доток гаса и да се посмрзавају као мишеви. Не лупетај глупости и некад мало прешалтај програм на даљинском. Интернет се технички може одвојити, бликирати и цензурисати, али у пракси постоји много начина да се то заобиђе. О каквој ти јадној мрежи некакве БиХ причаш?! Па на све то мислиш да си "информатички писмен". Шта би тек било да те неко упита за појмове интернета и интранета или доменске номенклатуре? Ех, јадо јадни!

Name

цц

06.03.2018 18:27

Ништа ново. Одавно је већ Русија сама најављивала одвајање и изградњу сопствене мреже. Нарвно да увек има потешкоћа при преласку. О каквом присвајању неких покрајна прица сусјед наш?

Name

Реп за Ре ко

06.03.2018 23:01

Па зато сви бјеже у Русију сад је мени јасно.

Name

Ре

06.03.2018 23:20

Само СЕ ти курдупи путине над ти бих уведе санкције најебо си.

Name

попара

06.03.2018 14:29

Јос једна побједа Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

упаљац

06.03.2018 23:05

На масовним каналима никад нецемо цути стварну истиму.Али постоје канали,мало потајни,али ипак доступни.Русија је у садасњем времену (војном моци) најјаца на овој планети.То зна и Америка,али не смије објавити.Замислите само, како Путин преко ноци врати себи Крим. Нико ни а да бекне.Али то није све.Русија има ракете,са коима мозе да сравни сваку земљу,а да јој ни отпор не мозе нико прузит.

ОДГОВОРИТЕ