Федерер недодирљив до јуна!

Роџер Федерер би са тренутних 10. 060 поена могао да остане на првом месту АТП листе дуже него што се очекивало, а на то ће велики утицај имати Рафаел Надал.

Тенис 09.03.2018 | 18:30
Федерер недодирљив до јуна!
На АТП ранг листи Федереру највише прети управо Шпанац, али је због повреде пропустио турнир у Акапулку, а неће игранти ни на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамиу.

Швајцарцу ће овај исход сигурно обезбедити лакшу борбу за одбрану трона.

Разлика између њих двојице уочи ИВ је 600 поена. Надал је изгубио 300 због пропуштања Акапулка, а после Индијан Велса и Мајамија ће му ''пасти у воду'' још 690. 

Ако Федерер на Индијан Велсу буде елиминисан у четвртфиналу или раније, Надал ће постати број један 19. марта. Ипак, уколико швајцарски тенисер одбрани трофеје на Индијан Велсу и у Мајамију, остаће зацементиран на првој позицији. 

Светски број један такође може да буде први након Мајамија ако освоји једну од две титуле, ако на једном турниру стигне до финала, а на другом до четвртфинала или ако стигне до полуфинала на оба такмичења.

Чак и ако би Федерер одустао од Мајамија, а победио на Индијан Велсу, биће на првој позицији са разликом од 35 поена. Федерер ће тако бити број један све до јуна, када почиње борба на шљаци.

Све у свему, Надал ће морати да брани 4.680 поена, а чак и ако победи у Монте Карлу, Барселони, Мадриду, Риму и освоји и Ролан Гарос, неће успети да престигне Швајцарца.

Рафа је Индијан Велс освајао 2007, 2009 и 2013, а прошле године је баш Федерер био тај који га је избацио у четвртој рунди. Док је у Мајамију изгубио свих пет финала које је играо, укључујући и последње, где му је опет пресудио Роџер.

Новак Ђоковић тренутно заузима 13. место на светској ранг листи, што га и даље чини нашим најбоље пласираним тенисером. Своје позиције чувају Ласло Ђере који је на 90. позицији и Душан Лајовић на 91, а Виктор Троицки је са 66. склизнуо на 68.

Чекамо Новаков повратак на терен после операције лакта. Биће у Индијан Велсу наредне седмице, али је питање да ли само као у улози првог човека Уније играча, или и као такмичар.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар