Страх од поплава у Хрватској

Из "Хрватских вода" данас је саопштено да је настављено постављање бокс-баријера као привременог система одбране од поплава на подручју карловачких насеља Логориште, Мостање и Мала Шварча.

Регион 05.03.2018 | 10:27
Страх од поплава у Хрватској
Ријеч је о подручју које је прошлих година било изложено поплавама, а до сада је изграђено око 300 метара привременог насипа, чиме ће бити заштићено око 500 кућа, преносе хрватски медији.

Сличне препреке биће постављене и у Огулину за одбрану од изливања ријеке Горња Добра на градске улице.

Директор "Хрватских вода" Зоран Ђуроковић рекао је да су бокс-баријере монтажни елементи површине метра кубног који се испуњавају пијеском, шљунком или земљом, слажу се један до другог и могу се као лего-коцке слагати у висину од два до три метра.

Министар заштите околине и енергетике Хрватске Томислав Ћорић рекао је да ће то бити привремено рјешење, а да је пројекат градње система трајне одбране од поплава за Карловац уврштен у стратешке пројекте хрватске Владе.

Из Државног хидрометеоролошког завода Хрватске раније је саопштено да би топљење снијега могло да се одрази на нагли пораст водостаја у сливу Купе, Коране, Добре, Брегане, Сутле и Крапине те Саве и њених лијевих притока. Највећа опасност пријети Карловцу од изливања Купе и Коране.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Срб

05.03.2018 12:24

А наше бијеле чизмице, шта оне раде, или чекају да се све деси па да опет дијеле ваучере и да се сликају....

ОДГОВОРИТЕ