Није прошло без препуцавања, РСС смијенио Цветковића!

Јовица Цветковић, досадашњи тренер мушке рукометне репрезентације, смењен је са те функције на седници Управног одбора Рукометног савеза Србије.

Остали спортови 27.02.2018 | 20:15
Није прошло без препуцавања, РСС смијенио Цветковића!
Цветковић је смењен после неуспеха на Европском првенству у Хрватској на којем је Србија заузела тек 12. позицију, пошто је једва прошла групну фазу такмичења.

За "Извештај о ускраћивању поверења", у преводу смену, гласала је већина ћланова Управног одбора, тачније сви сем једног.

Неколико недеља после првенства, постало је бурно на релацији Цветковић-играчи, пошто су међусобно размењивали оптужбе, претежно у вези са лумповањем и алкохолизмом.

Цветковић је у извештају, који је процурио, написао да су се рукометаши спроводили по Сплиту до раних јутарњих часова, што му је потврдила полиција која их је чувала, док су они одговорили да је он био тај који је за седам дана у хотелу потрошио 1.200 евра на алкохолна пића и да је у таквом стању изазвао сукоб са потпредседником РСС Драганом Шкрбићем.

Рукометни савез се потом огласио саопштењем, а Управни одбор одлучио је да стави тачку на овај "циркус". Он је смењен, а седница је почела његовим подношењем извештаја и критикама на рачун Савеза и играча.

"Савез ништа није урадио да нам обезбеди припреме. Нисам био у ситуацији да стварам репрезентацију као од 2006. до 2009. године, већ сам морао да је састављам од играча који нису били дисциплиновани, нити су икада у каријери остваривали веће успехе", рекао је Цветковић на почетку.

Уследило је препуцавање са члановима УО који су демантовали да је тражио ичију потврду, већ је рекао "Могу ја то". Они су истакли да је обећао да ће довести играче у реди и реорганизовати тим, да би га потом питали како је допустио репрезентативцима да излазе и бахате се током првенства, као што је навео у извештају.

"Није тачно да Савез није обезбедио услове репрезентацији. Јовице, очекивао сам више самокритичности, твој извештај не садржи доста тога. Нисмо ми бирали играче и правили тактику, него ти. Нико ти се није мешао у избор", казао је председник УО РСС Божидар Ђурковић.

Већина чланова Управног одбора није гласала за извештај селектора о дешавањима пре, за време и после првенства у Хрватској.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар