Атлетика: Квартет из Србије на СП!

У Бирмингему ће се од 1. до 4. марта одржати Светско дворанско првенство у атлетици, а Србију ће на том такмичењу предстваљати четворо такмичара.

Остали спортови 27.02.2018 | 20:30
Атлетика: Квартет из Србије на СП!
На основу испуњених норми савезни селектор Слободан Поповић упутио је позиве Ивани Шпановић, која ће наступати у скоку у даљ, Тамари Салашки и Маји Ћирић, које ће се такмичити у трци на 400 метара, као и репрезентативцу у бацању кугле Асмиру Колашинцу.

Највећи адут Србије на такмичењу у Енглеској је Ивана Шпановић, актуелна европска дворанска првакиња. Она је недавно наступала на митингу Сербиа Опен у Београду, где је освојила прво место скоком од 9,93 метра, што је најбољи резултат сезоне у свету.

Шпановићева је после наступа на Бањици поручила да је спремна за такмичење у Бирмингему које јој је приоритет у овом делу сезоне.

Прве ће на Светском дворанском првенству наступати Тамара Салашки и Маја Ћирић у квалификацијама трке на 400 метара, које су на програму другог дана такмичења, 2. марта, од 13.10 часова по средњеевропском времену.

У суботу, 3. марта је финале у бацању кугле у којем ће се такмичити Асмир Колашинац од 12.45 сати, а последњег дана такмичења, у недељу 4. марта, на залетиште ће изаћи и Ивана Шпановић у скоку у даљ, од 16.27 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар