ЗОИ: Руски хокејаши златни послије 26 година!

Руси освојили злато у хокеју! Хокејаши Русије освојили су златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, пошто су у финалу после продужетка победили. Немачку са 4:3. Хокејашка репрезентација Русије у трилер финалу победила Немачку и окитила се најсјајнијом медаљом на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.  Дочекаше га! Руси златни после 26 година! У продужетку финала ЗОИ савладана Немачка.

Остали спортови 25.02.2018 | 10:45
ЗОИ: Руски хокејаши златни послије 26 година!
Победоносни гол постигао је Кирил Капризов и омогућио Русији да освоји прво олимпијско злато у хокеју, у мушкој конкуренцији, од Игара 1992. године у Албервилу.

Капризов је има и три асистенције. Два гола, уз две асистенције, постигао је Никита Гусев. Гусев је голом 55,5 секунди пре краја увео утакмицу у продужетак.

Руси су боље отворили меч и повели преко Вјачеслава Војнова и имали предност на крају прве трећине. Средином друге изједначио је Феликс Шуц, што је само била увертира за невероватних последњих 20 минута. 

У 14. минуту тог периода Гусев је из немогуће позиције био прецизан, али славље је трајало само десет секунди, пошто Доминик Кахун изједначио. ’Моментум’ је сада био на њиховој страни, преокренули су три минута касније и држали предност до самог финиша. 

Чинило се да имамо новог олимпијског шампиона, али су Руси одлучили да ризикују и играју без голмана. То им се исплатило и Гусев је изборио продужетак. Потом је Капризов на већ описан начин донео најсјајније одличје Русији. 

Ово им је укупно девето злато, друго по неутралном заставом, баш као у споменутом Албертвилу, док су претходне тријумфе остваривали под заставом Совјетског савеза. 

Освајањем сребрне медаље Немачка је остварила најбољи резултат у својој историји у хокеју на Зимским олимпијским играма.

Најбољи хокејаши Русије освојили су златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, пошто су у финалу, после продужетка, победили селекцију Немачке резултатом  4:3 (1:0, 0:1, 2:2, 1:0).

Победоносни гол постигао је Кирил Капризов и омогућио Русији да освоји прво олимпијско злато у хокеју, у мушкој конкуренцији, од Игара 1992. године у Албервилу.

Капризов је имао и три асистенције. Два гола, уз две асистенције, постигао је Никита Гусев, који је голом 55,5 секунди пре краја увео утакмицу у продужетак.

Немачка је такође направила сјајан успех освајањем сребра, јер је то највећи резултат који су направили на Зимским олимпијским играма. Претходно Западна Немачка је стигла до бронзе на Играма 1976. године, а Немци су много напредовали у хокеју, будући да нису успели да се квалификацују на прошле ЗОИ у Сочију, 2014. године.

Хокејаши су тако обезбедили другу златну медаљу тиму Русије на Играма у Пјонгчангу, који броји 169 такмичара, а због допинг сканадала такмичи се под олимпијским обележјима.

Прву златну медаљу у Јужној Кореји за Русију освојила је 15-годишња Алина Загитова у уметничком клизању.

Они су у Пјонгчангу освојили укупно 17 медаља, уз два злата имају и шест сребрних и девет бронзаних одличја.

Дочекаше Руси злато. Хокејаши највеће државе планете победници су турнира на Зимским олимпијским играма у Пјончангу. Само, није могло без драме, па су се на највиши степеник победничког постоља попели после продужетка у коме су на лед бацили најпријатније изненађење игара у Јужној Кореји, селекцију Немачке - 4:3 (1:0, 0:1, 2:2, 1:0).

Јунак тријумфа је Кирил Капризов, тренутно члан московског ЦСКА, који је у десетом минуту додатног периода искористио играча више и поготком донео селекцији Олега Жнарока злато ченао од 1992. и Игара у Албервилу.

Капризов је осим тог „златног“ поготка уписао и три асистенције, а сјајан је био и Никта Гусев, пошто је два гола дао и два наместио, с тим да је имао једну од кључних улога с обзиром да је 55 секунди пре краја изборио продужетке.

Све до тог завршног минута трећег периода чинило се да су Немци способни да направе сензацију. Мада, и овако Немачка је направила огроман резултат, најбољи у историји такмичења на ЗОИ. Претходно су могли да се подиче бронзом из 1976.

Руси су пак освојили девето злато на Зимксим олимпијским играма. Додуше, ово је освојено под неутралном заставом, јер им услед познатог допинг скандала није дозвољено да се такмиче под именом матичне државе.

Но, злато је злато.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цеститке

25.02.2018 10:40

Послије двије златне медаље канадјана узастопно ево и злата за русе

ОДГОВОРИТЕ