Федерер: Прије сваког меча једем тањир пасте већ 20 година!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер причао је за италијански Венити фер о неким својим навикама и открио шта би желео да ради после каријере.

Тенис 01.03.2018 | 15:30
Федерер: Прије сваког меча једем тањир пасте већ 20 година!
Федерер се после победе на турниру у Ротердаму вратио на прво место АТП листе испред Рафаела Надала и поновио је да воли спорт којим се бави и ту лежи његова мотивација.

Међутим, када је реч о ситнијим рутинама, Федерер каже да има једну гурманску навику које се већ дуго не одриче.

"Волим италијанске, јапанске и индијске ресторане док зими волим фонди (отопљени сир) и рацлет (једно од најпознатијих швајцарских јела). Два сата пре сваког меча поједем тањир тестенине са лаганим сосом и не радим то јер сам сада део кампање за пасте. Радим то већ 20 година", рекао је Федерер и додао да је та рутина разлог што промовише тестенину. 

Швајцарац има 36 година, али се крај његове каријере не назире ако гледамо само квалитет његових игара. Ипак, када се опрости од професионалног тениса, Федерер ће остати у њему. 

"Не желим само да ме памте као најбољег или једног од најбољих тенисера и због мојих победа. Надам се да ће људи о мени у будућности мислити као о амбасадору тениса, моје земље и породице ван терена. Желим да радим на развијању спортског духа и на местима где тенис није развијен", рекао је Федерер. 

Он је у истом разговору рекао и да би са Бјерном Боргом играо да може да уђе у временску машину и поручио да играчи треба да сагледају позадину сваког пораза када до њега дође.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рогер

01.03.2018 16:56

Легенда! Кинг! Један од највецих спортиста свих времена

ОДГОВОРИТЕ