Новака тестирали на допинг бар 11 пута!

Федерера више од 14! Међународна тенисак федерација (ИТФ) објавила је број тестова на допинг који су обављени у 2017. години.

Тенис 24.02.2018 | 15:30
Новака тестирали на допинг бар 11 пута!
У мушкој конкуренцији на контролу су најчешће морали најбољи светски играчи Роџер Федерер и Рафаел Надал, који су имали више од седам тестова у току такмичења и више од седам текстова у периоду када нису били на турниру.

Новак Ђоковић, који је сезону због повреде лакта завршио у јулу после наступа на Вимблдону, имао је између четири и шест тестова у току турнира и више од седам тестова када није играо. Не мање од 11 тестова имао је и Стан Вавринка.

Играчи попут Марина Чилића, Григора Димитрова, Ендија Марија, Хуана Мартина дел Потра или Фабија Фоњинија, имали су сличан број контрола.

У женској конкуренцији Румунка Симона Халеп , тренутно друга играчица на WТА листи, имала је више од десет анти-допинг контрола током турнира и између њих, колико и Марија Шарапова, која је била суспендована због коришћења мелдонијума. Рускиња је на проверу морала три пута на турнирима и седам пута ван њих, али наравно да треба узети у обзир и чињеницу да се Шарапова на терене вратила средином године.

Занимљиво је да је Серена Вилијамс, која је пропустила скоро целу годину због порођаја, тестирана неколико пута.

У 2017. години обављена су 6.293 анти-допинг теста на узорцима крви и мокраће, на турнирима и ван њих. Више од пола тестова обављено је у мушкој конкуренцији, тачније 3. 489. Бројеви које је објавио ИТФ не укључују тестове које обаве националне анти-допинг организације.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар