Марсеј: Џумхур у 1/4-финалу послије ТРИ тај-брејка!

Први рекет Босне и Херцеговине изборио је четвртфинале АТП турнира у Марсеју.

Тенис 21.02.2018 | 20:30
Марсеј: Џумхур у 1/4-финалу послије ТРИ тај-брејка!
Дамир Џумхур се намучио против Михаила Кукушкина из Казахстана (2:1) на старту француског турнира, мучио се и против Италијана Томаса Фабијана, али је опет успио да „прескочи“ ривала и стигне до четвртфинала турнира који се игра за наградни фонд од 645.485 евра.

Двадесетпетогодишњи Сарајлија је у сриједу послије велике борбе и чак ТРИ тај-брејка побиједио италијанског тенисера резултатом 2:1 у сетовима 7:6, 6:7, 6:7 и изборио пласман међу осам најбољих на турниру.

Дамир је у првом сету изгубио сервис у четвртом гему, али је успио да се врати у и освоји брејк у седмом гему, што је на крају резултирало да је одлука о побједнику првог сета морала да падне у тај-брејку.

Чвршће живце у тим тренуцима имао је Фабијано, иако лошије рангиран на АТП листи, искористивши трећу сет лопту за 1:0 послије 53 минута игре (7:5).

Џумхур, 29. рекет планете, већ на почетку другог сета поново је дозволио брејк противнику, али је већ у наредном гему направио „рибрејк“ и од тог тренутка су обојица тенисера чувала своје сервисе.

Поново до тај-брејка, али овог пута смиренији је био Џумхур за изједначење у сетовима.Најбољи играч БиХ имао је двије сет лопте у тај-брејку, међутим, лоше је сервирао и шансе да се резултатски врати у меч су пропале, али јесте искористио трећу сет лопту - 1:1 (9:7).

На почетку одлучујућег сета Џумхур је одмах одузео сервис психички исцрпљеном Фабијану, да би потом и у петом гему поново „брејкнуо“ Италијана (4:1). Тада се чинило и ријешио питање побједника...

А онда је услиједио помало несхватљив пад у игри сарајевског тенисера, па се Италијан подигао и узвратио „рибрејком“ и потом сигурним сервисом у седмом гему смањио на 3:4. Ни ту се Фабијано није зауставио већ је опет одузео сервис Дамиру и вратио ствари на почетак (4:4) и све до трећег тај-брејка, који је поново припао Сарајлији (7:5)...

За пласман у четвртфинале, гдје ће одмјерити снаге са бољим из дуела између Томаша Бердиха и Стефана Траваље.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар