Анте Рамљак ће наставити с радом

Анте Рамљак ће наставити свој посао као што је радио до сада. Нема прекида нити функционирања управе нити опасности за дестабилизирање процеса, рекао је хрватски премијер Андреј Пленковић.

Регион 21.02.2018 | 18:49
Анте Рамљак ће наставити с радом
Пленковић организовао је конференцију за медије, на којој је јавност упознао с новостима о "Агрокору".

“Јучерашњи потез Анте Рамљака није ме нимало изненадио. Желим послати поруку свим запосленицима, добављачима и вјеровницима "Агрокора" да процес нагодбе иде даље, да "Агрокор" функционира нормално и да влада проводи конзултације како би предложила трговачком суду именовање нове изванредне управе. Он је рекао да је у задних девет мјесеци направљен огроман напредак. Мислим да је омогућио да компанија без ангажирања нових средстава државе функционира. Желим захвалити Рамљаку и свим стручњацима који су ангажирани у овом процесу. Због тога желим као предсједник владе да у предстојећем раздобљу учинимо све да се процес нагодбе доврши”, казао је Пленковић.

Подвукао је да нема никаквог драматичног тренутка данас или сутра.

“Све одлуке бит ће добро промишљене и савјесне и нова управа ће бити компетентна. То говорим као политичар и човјек који нема нити трунке сумње у етичност и поштење у начин на који радим. То ми је важно и зато сам ову ситуацију доживио као погрешку која је бацила једну сјену, изазвала бројне коментаре актера који желе придонијети политичкој и економској дестабилизацији", додао је Пленковић.

Подсјетимо Анте Рамљак поднио је синоћ оставку на мјесто повјереника "Агрокора. Влади Хрватске је препустио да комуницира све одлуке о његовом одласку с челне позиције ванредне управе, као и даљње кораке у наставку управљања кризом у овој компанији.

Извор: Аваз

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Израелац

21.02.2018 19:18

Ко ове хрвате прими у ЕУ грдно се зезнуо... прави дебили , ниста јос у дрзави нису средили а усли у ЕУ, праве улизице необрадјене и непрерадјене.. пустили их само због радне снаге... праби балкански лопови најгоре врсте , хињаци и себи и комсијама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лупај

21.02.2018 22:02

Не лупетај него ајд да видимо ко је Анти опро лову.