ЛЕ: Како ЦСКА чека реванш са Звездом?

Гончаренко пред реванш: Морамо да нападнемо, али 0:0 је тежи резултат за њих! „Традиција каже да у реваншима пролази домаћи тим“.

Фудбал 20.02.2018 | 19:15
ЛЕ: Како ЦСКА чека реванш са Звездом?
ЦСКА мора да нападне Црвену звезду. То руска јавност очекује од тренера Виктора Гончаренка пред реванш у Моксви. Пораз од Базела код куће их је већ скупо коштао у Лиги шампиона и зато Руси стрепе пред долазак Звезде која ове сезоне није изгубила у гостима у Лиги Европе. Чак није ни гол примила!

Ипак, стратег московског тима Виктор Гончаренко каже да резултат из првог меча више одговара његовом тиму и да је традиција на њиховој страни.

„Треба да знате да је резултат 0:0 најнепријатнији за екипу која гостује у реваншу. Статистика показује да екипе који играју реванш код куће чешће пролазе даље. Ипак, морамо да будемо свесни да је противник јако опасан и да уме да игра на контранападе. Имају јако добро постављену игру“, рекао је Гончаренкоза руске медије.  

Белоруски тренер не обећава тоталну офанзиву од старта...

„Јасно је да ћемо на нашем терену морати да нападнемо, али исто тако морамо да водимо рачуна да ривал не искористе своје највеће предности. Постоје разне опције: да нападнемо од првог минута или да постепено повећавамо притисак током утакмице. Видећемо... Важно је да исправно одговоримо на оно то се десило у првој утакмици“.

Гончаренко ће и у овом мечу бити без двојице стандардних првотимаца из одбране - Алексеја Березуцког и Георгија Шењикова. Они су се повредили још јесенас и тек су почели са пуним тренинзима...

„Шењиков још не ради пуним интензитетом. Алексеј је већ ушао у форму, одрадио неколико тренинга, одиргао и 45 минута у пријатељској утакмици, али мислим да неће играти сутра“.

Највећи проблем је како неутралисати изостанак суспендованог плејмејкера Головина...  

“Његову дозу креације на средини терена је јако тешко надокнадити, али покушаћемо“.

Занимљиво ће бити да видимо и на којој позицији ће играти шбведски универзалац Понтус Вернблом који је до сада у сезони играо као задњи везни, центрафор и штопер.

„Дођите, па ћете да видите“, поручио је Гончаренко руским новинарима...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар