ЛЕ: А шта ако буде 1:1 у Плзењу?!

Стојковић гарантује макар један одбрањени пенал! Партизанов чувар мреже блиста на тренинзима, кажу да му нико није дао гол из три везана шута са 11 метара.

Фудбал 20.02.2018 | 21:45
ЛЕ: А шта ако буде 1:1 у Плзењу?!
Кадровска ситуација - у реду. Расположење после победе у Лучанима - у реду.

Стручни штаб ће тек да процени да ли и колико могу Бојан Остојић, Саша Здјелар и Огњен Ожеговић, навијачи се махом уздају у прекид Зорана Тошића и наставак голгетерске серије Леандреа Тавамбе, али је утисак да ће Партизанове амбиције у четвртак вече највише да зависе од - Владимира Стојковића.

Јесте примио по гол у прва два такмичарска меча 2018, међутим, ако је неко (више пута током каријере) доказао да не „пуца“ под притиском, онда је то репрезентативац кога црно-бели доживљавају као потенцијаног талисмана пред реванш са Плзењом.

По више основа.

Први је чињеница да ће бити под страховитим притиском чешког тима, суровог на својој „Досан арени“, где противнике углавном ломи у уводних 15-20 минута. Податак да је екипа Павела Врбе све домаће утакмице у првенству добила јесте застрашујући, међутим, под условом да црно-бели издрже почетни налет имаће чему да се надају.

„Биће отворен сусрет, противник игра нападачки, као и Партизан, тај стил посебно негује на свом терену. Викторија је озбиљан противник, достојан поштовања, а уједно неко са ким можемо да се на овом нивоу такмичења носимо“, сматра Леандре Тавамба, стрелац гола у београдском дуелу.

Не прецизира, мада је јасно да и он има у виду Стојковићева издања на страни ове сезоне. Владимир Велики ангажован је непосредно пред двомеч са Видеотоном, заблистао је у оба сусрета, посебно у Фелчуту, а без обзира што су Урош Ђурђевић и остали офанзивци покупили кајмак, сазнање да је у уводу дуела скинуо два зицера тиму Марка Николића промовислао га је у једног од јунака. И на почетку групне фазе, у Берну, имао је низ спектакуларних интервенција, између тога и на вечитом дербију на стадиону Црвене звезде, што су илустративни примери да воли да брани на страни.

Чак и по сопственом признању, њега „раде“ само велике утакмице. Кад све, како то фудбалери кажу, „гори“. Таква једна очекује се у четвртак вече и буде ли Владимир Стојковић на нивоу партија из јесење сезоне Партизан може да рачуна на добар резултат.

Ђукић је најавио да Парни ваљак у Чешку одлази да постигне гол. Нико не може да гарантује ни да ће га дати, ни да ће га примити, али - само хипотетички - буде ли 1:1 после 90 минута (и продужетака) у експедицијски српског првака су сигурни да ће баш Владимир Стојковић бити јунак. Да ће одбранити бар један ударац са 11 метара у потенцијајалној пенал серији.

„Ако дође до пенала спремни смо. Имамо одличног голмана (Владимира Стојковића) и шутере. Партизан је јак тим, учинићемо све да прођемо даље“, допунио је Тавамба.

Још нешто: током припрема на Кипру уверили смо се да је Владимир Стојковић у стању да самом појавом заплаши чак и саиграче. Нико није прихватио изазов „три од три“, да га савлада трипут узастопно са 11 метара. Како су нам објаснили у Партизану, сви се повлаче, пошто су јесенас изгубили сваки пут кад би изашли на црту репрезентативном голману. Кажу да се чак и Бразилац Леонардо, у финишу прошле сезоне - кад је Стојковић у „Земунелу“ одржавао форму пред репрезентативну утакмицу са Велсом - „упецао“ и из три покушаја није успео да му да исто толико голова. Ни остали се нису прославили.

Ако се зна да је Владимир Стојковић прави специјалиста за кроћење пенала и да су његове жртве током каријере били Антонио Касано, Лукас Подолски, Андреј Аршавин, Ферхан Асани, Евандро (статива), Бојан Бељић,Дарио Дамјановић, Маркос Пицели, Данијел Агер, Еран Захави и Весли Хулахан, не верујемо да ће фудбалери Плзења баш скакати од среће уколико се питање пласмана у осмину финала буде решавало са 11 метара.

Уосталом, Партизан је двапут у новијој историји велике победе остварио после пенал серија у гостима. Може ли после Њукасла 2003. и Брисела 2010. да се догоди Плзењ 2018. године?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар