Видео: Звезда стигла у Москву - Бррр!

Коме ће, заправо, више сметати хладноћа? 

Фудбал 20.02.2018 | 16:45
Видео: Звезда стигла у Москву - Бррр!
У Минску је било хладно, али му тадашњих новембарских -3 за Москву овог 20. фебруара 2018. дође као пролеће!

Експедиција Црвене звезде стигла је у снегом завејану руску престоницу на реванш шеснаестине финала Лиге Европе против ЦСКА, где ће у среду од 18 часова по нашем (пренос на ТВ Арена Спорт 3) покушати да искористи 0:0 из Београда и обезбеди своје место на жребу у петак.

Црвено-беле је око 14 часова (по локалном) дочекало хладно време, температура -6, а уз снег који пада утисак је да је много хладније.

На вече утакмице прогнозирано је да ће бити чак и до 18 степени испод нуле, због чега је најављено да би делегат УЕФА, представници клубова и судије могли да сат времена пре планираног почетка дуела разматрају његово одлагање.

"Значи то је та чувена руска зима? Јесте, вала, хладнооо", цвокотали су Звездини играчи на путу од авиона до аеродромске зграде.



Без обзира на лоше временске услове, нема сумње да ће терен модерне ВЕБ арене бити у одличном стању захваљујући грејачима испод травнате подлоге, а Ненад Крстичић сматра да би ниска температура, чак, могла да буде већи проблем за домаћине јер су се до недавно припремали у топлој Шпанији, из које су пре недељу дана и допутовали право у Београд, док су се црвено-бели доста раније вратили из турске Анталије.

"Хладно време нам неће бити проблем. У Београду смо били 15 дана и привикли смо се на хладно време. Можда ће за екипу ЦСКА ниска температура бити отежавајућа околност, јер су они дуже били на топлијем времену. Нама сигурно неће бити проблем", изјавио је Крстичић.

Попут искусног везисте размишља и Милан Борјан.

"Ма каква зима, запети смо као пушке. Једва чекамо утакмицу", истакао је голман црвено-белих који је већ осетио како је бранити на мразу.

"Бранио сам на дебелом минусу у Турској и Канади. Мораћу што више да се крећем".

Да временским условима не би требало придавати велику пажњу истиче и Звездин ветеран, Станислав Караси.

"Добрим играчима није важно у каквим условима играју, само им је потребно мало времена да се прилагоде, да виде како лопта одскаче по блатњавом или терену прекривеном снегом", рекао је Караси, актер утакмице против Карл Цајс Јене у четвртфиналу Купа шампиона 1971. године, одиграном по изузетно блатњавом терену у Немачкој.

Црвено-бели су тада изгубили у гостима 2:3, али су код куће славили убедљивим резултатом 4:0 и наставили такмичење. Нека се историја понови...

Без тренинга на ВЕБ арени

Црвено-бели ће по доласку у хотел имати ручак и одмор, а у термину утакмице чека их једини тренинг у Москви. Он, међутим, неће бити на ВЕБ арени, већ у спортском центру ЦСКА, где ће тренирати и домаћин како би подлога на стадиону остала у најбољем стању за среду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар