ЛШ - Конте: Против Барсе нам треба савршена партија!

Менаџер Челсија каже да ће његов тим покушати да искористи слабе стране Каталонаца. Меси без гола на осам мечева против "плаваца".

Фудбал 20.02.2018 | 15:15
ЛШ - Конте: Против Барсе нам треба савршена партија!
Челси у уторак од 20.45 часова на "Стамфорд Бриџу" дочекује Барселону, за коју Антонио Конте каже да је "можда и фаворит за титулу" и један од најбољих тимова на свету.

Реч је о првој утакмици осмине финала Лиге шампиона.

"Имамо сјајну прилику, да одиграмо важан меч против врхунског ривала и покажемо на ком нивоу се налазимо. Морамо да тежимо савршеној партији против специфичног тима, који је фантастичан са лоптом у свом поседу, али који има слабости у игри без лопте. Ми ћемо покушати да то искористимо", навео је Конте.

Он се осврнуо на опасност која прети од Лионела Месија, петоструког освајача Златне лопте, који - занимљиво - на осам утакмица против Челсија није дао ниједан гол, иако је провео на терену 655 минута и упутио 29 шутева.

"Надам се да ће се та традиција наставити. Причамо о невероватном фудбалеру, кога морамо да поштујемо. Пробаћемо да га зауставимо тимским радом, јер би било опасно да одредимо само једног играча и дамо му задужење да га стриктно маркира".

Челси је после кризног периода успео да се донекле подигне, победама над Вест Бромвичом (3:0) у Премијер лиги и над Халом (4:0) у ФА купу.

Преостала три представника Енглеске у осмини финала Лиге шампиона играла су прошле недеље. Ливерпул и Манчестер сити су убедљивим победама у гостима практично обезбедили пролаз против Порта, односно Базела, док је Тотенхем у Торину одиграо 2:2 са Јувентусом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар