"Новак ће опет бити број 1!"

"Неким играчима је тешко да се врате на врх када су имали пад у форми, али у Новаковом случају не мислим да је тако", изјавио је Андре Агаси.

Тенис 21.02.2018 | 16:30
"Новак ће опет бити број 1!"
Роџер Федерер у понедељак је и званично поново засео на тениски трон, после пет и по година и постао најстарији играч који је то успео. Са 36 година и 194 дана свргнуо је Андреа Агасија, који је то учинио са 33 године.

Андре Агаси је сигуран да ће се и Новак Ђоковић вратити на тениски трон.

Српски ас је челну позицију светске ранг листе први пут преузео 4. јула 2011. године и у три наврата на врху је укупно провео 223 недеље, што га сврстава на пето место вечне листе.

Последњи пут број 1 је био у новембру 2016, када га је наследио Енди Мареј, прекинувши његов низ од 122 недеље владавине.

Ђоковић је тренутно ван терена, јер и даље лечи лакат, који му је задао много проблема и због којег је паузирао шест месеци прошле године.

Неизвесно је када ће се вратити на терен, али без обзира на то његов тренер Андре Агаси је сигуран да ће овак поново бити "број 1" светског тениса.

"Неким играчима је тешко да се врате на врх када су имали пад у форми, али у Новаковом случају не мислим да је тако - сматрам да ће се он вратити на прво место", рекао је Агаси.

Објаснио је због чега то сматра.

"Новак има 30 година, али је његово тело у стању као да има 25", навео је Американац.

"Физичка припрема је оно што је веома важно у тенису, када то постане проблем почнете да размишљате о крају каријере. Новак мора да пронађе неколико нових решења и мислим да за њега то неће бити проблем. Тенис је мешавина ума, тела и срца и ту увек мора да постоји равнотежа", навео је Агаси.

Он је додао да је Ђоковић током каријере много пута доказао да је ментално изузетно јак, као и да је веома посвећен свему што ради.

Агаси је упоређујући себе са Новаком рекао да су потпуно различити.

"Новак веома добро размисли о свему ван терена, док се током игре ослања на осећај. Ја сам ствари радио потпуно другачије. Живео сам на осећај, а на терену сам све детаљно анализирао".

Агаси је навео и да је Ђоковић јединствен по питању вежби које практикује и чине га гипким.

"Брзина и домет његових покрета су потпуно несразмерни у поређењу са његовим телом. Његови зглобови не изгелдају као код других. Он има специјалне ритуале у припреми за меч и тада видите да ради ствари које други уопште не могу да учине. У поређењу са њим остали не изгледају ни као спортисти. Једноставно са таквим физичким могућностима он је увек испред осталих".

Сматра и да је Србин превазишао тежак период.

"Мислим да је Новак поново кренуо узлазном путањом и да више не осећа притисак који је имао током претходног периода", рекао је Ђоковићев тренер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар